reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kochana pappa to test z krwi. I rozmiar dziecka nie ma z tym nic wspólnego. Ja nie robię pappa :)
Tylko USG prenatalne. Mój gin powiedział że w 12tc będziemy robić. To jakoś od wizyty 5 lutego bedzie 1,5-2 tygodnie do prenatalnych. To nasz dzieć na ostatnim USG starczy był o 4 dni w porównaniu do om. Zobaczymy jak teraz będzie :)
Daj znać po wizycie 2 lutego bo będziesz miała wcześniej :)
A jak też masz 9t3d to na kiedy Ty masz termin ? Bo ja na 29 sierpnia. A dobra nie doczytalam. Ja ostatnia miesiączka 32 listopada i termin z om 29 sierpnia. A z ostatniego USG by wychodziło na 25 sierpnia. Zobaczymy na prenatalnych jak tam wyjdzie

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Mi lekarz powiedział, żeby pobranie krwi zrobić w odstępie max. 24h od usg. A dzieciątko musi mieć min. 45 mm. Tak też pojawia się na skierowaniu, dzieciaczek w 11t5d już tyle powinien mieć, ale nie wiem na 100%. Dopytam 02.02.

fa9fc92457edd07a2d83316bdc55752b.jpg

Ja ostatnia miesiączka 25.11, termin z OM 01.09 a po ostatnim usg 30.08.

Dziewczyny-Staraczki, jak wam tu przeszkadzamy z tymi ciążowym tematami, to krzyczeć nam tu głośno [emoji8].

reklama
Kuzynowi wlasnie sie drugie dziecko urodzilo...w pol godziny!!!![emoji16][emoji16][emoji16] ciesze sie bardzo a z drugiej strony smutno mi, ze ja to sie chyba juz nie doczekam...[emoji22]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Kuzynowi wlasnie sie drugie dziecko urodzilo...w pol godziny!!!![emoji16][emoji16][emoji16] ciesze sie bardzo a z drugiej strony smutno mi, ze ja to sie chyba juz nie doczekam...[emoji22]

Gratulacje dla kuzyna. A Ty nie pieprz, bo się doczekasz na 100%! A jak szczęście dopisze to może i nawet bliźniaków!

Dzieki Kochane ale moze juz faktycznie przegapiłam swoj czas[emoji53]

Dzieki Kochane ale moze juz faktycznie przegapiłam swoj czas[emoji53]

Zamiast się dołować, idź do lekarza, zadaj trudne pytania, poród badania i będziesz wiedzieć na czym stoisz. I nie zadręczaj się tekstami że " jestem stara i brzydka i nie będę mieć dzieci" bo jesteś młoda, piękna, wysportowna, a jak coś nie wychodzi to trzeba może trochę farmakologiczne pomoc i tyle. Kiedyś O'Harze napisałam że ma wstać, otrzepać się, podnieść koronę i dalej zapi...lać!!!

Link do: Staraczki-2017.xlsx - Microsoft Excel Online
marzenia mają wielką moc...

Zamiast się dołować, idź do lekarza, zadaj trudne pytania, poród badania i będziesz wiedzieć na czym stoisz. I nie zadręczaj się tekstami że " jestem stara i brzydka i nie będę mieć dzieci" bo jesteś młoda, piękna, wysportowna, a jak coś nie wychodzi to trzeba może trochę farmakologiczne pomoc i tyle. Kiedyś O'Harze napisałam że ma wstać, otrzepać się, podnieść koronę i dalej zapi...lać!!!

Link do: Staraczki-2017.xlsx - Microsoft Excel Online
marzenia mają wielką moc...
Tak zrobie...co ma byc to bedzie... Nie lubie byc taka bździągwa placzliwa...[emoji51][emoji51][emoji51]

Dziewczyny no muszę się Wam czymś pochwalić![emoji7] właśnie wróciłam ze spodka [emoji7]
Tydz temu rocznicowy wypad, dzisiaj z mamą, mężem i treściami - świąteczny prezent od nas, 89 zl za os i bylo na prawdę czadersko [emoji7]
Muzyka filmowa Hansa Zimmera - komu nieznane nszwisko to pewnie skojarzy filmy, do których skomponował muzykę: Piraci z Karaibów, Król Lew, Gladiator, Incepjca, Interstelar, Kod da Vinci, Pearl Harbour, Batman, Sherlock Holmes i wieeeele wiele innych, ale nie o tym chciałam.
Na Królu Lwie młody tak zaczął fikać, że sama nie mogłam w to uwierzyć! Podwójne emocje - cudowna muzyka na żywo i młody w brzuchu (to pierwsze TAK WYRAŹNE akrobacje) [emoji16][emoji7][emoji173]
No zapamiętam ten koncert chyba na całe życie [emoji7]
Cały dzień zakręcony więc jutro Was nadrabiam. Dobrej nocki Kochane [emoji7]
1517094433-cb7427336741c3e0-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmznpxcwjj5.png

reklama
Do góry