reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Z tymi 3 dniami mogło by się zgadzać. My z Damianem co 2 dzień od skończenia okresu, potem była przerwa bez przytulanek 2 dni bo młody nam się wcześniej obudził. Więc przytulanki trzeciego dnia. I wtedy akurat wyszedł test owulacyjny pozytywny i w nocy miałam owu. Fakt faktem poprawiliśmy następnego dnia jeszcze, ale plemniki mogły być w tego pierwszego razu po przerwie 2dniowej

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Kati, Ty już w 9 tygodniu jesteś! Przeleciał mi ten czas jakoś niezauważenie...

reklama
Dziewczyny wczoraj byłam u gina i potwierdził ciążę. Wg obrazu 6tc +1. Co oznacza że ovu miałam nie tak jak sądziłam 18.12 tylko 21.12. Test pozytywny robiłam 30.12 czyli wyszedł pozytyw 9dpo!!! :O how it's possible?!?! I beta w tym dniu 44.41. Aż nie mogę wyjść z podziwu czy to wogole możliwe :) implementacja jest 8 dpo a beta wydziela się 2 dni po implementacji. Ale gin był pewny że 6tc+1. Co sądzicie?

f2w3csqvilsnamac.png

Kati, Ty już w 9 tygodniu jesteś! Przeleciał mi ten czas jakoś niezauważenie...
Leci leci. Wczoraj byłam u ginekologa przez wymioty. Po receptę na leki. To przy okazji zrobił USG. Dzieciak podrósł :) bo z pierwszego USG pokrywało się z terminem z om (6+1), a wczoraj było z om 8+1 a z USG 8+5 :)
Kolejna wizyta 5 lutego. A potem znów po jakiś 2tyg USG prenatalne będzie.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dziewczyny wczoraj byłam u gina i potwierdził ciążę. Wg obrazu 6tc +1. Co oznacza że ovu miałam nie tak jak sądziłam 18.12 tylko 21.12. Test pozytywny robiłam 30.12 czyli wyszedł pozytyw 9dpo!!! :O how it's possible?!?! I beta w tym dniu 44.41. Aż nie mogę wyjść z podziwu czy to wogole możliwe :) implementacja jest 8 dpo a beta wydziela się 2 dni po implementacji. Ale gin był pewny że 6tc+1. Co sądzicie?

f2w3csqvilsnamac.png

Widzę dokładne obliczenia. :) Ja myślę, że Twój organizm ma te obliczenia w kompletnym poważaniu. :p Implementacja to proces i można co najwyżej zakresy dpo podać. Ale na pewno miałaś ładną betę w bardzo wczesnym dniu. :)

f2w3csqvilsnamac.png
Wszystko jest możliwe ! :* Super że jest dzidziuś :* i że wszystko ok :* mi przy pierwszym USG w 6+1 z om termin się pokrywał z terminem z USG. A wczoraj już dzidziuś starszy na USG niż z om także do końca się tym tak nie sugeruj :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

f2w3csqvilsnamac.png
Mnie się wydaje, że to nie musi być wiarygodne, mnie z OM termin wychodzi na 9.07, a z usg na na 10.07 :) A na ostatnim USG wychodzi już na 7.07 :)

Wszystko jest możliwe ! :* Super że jest dzidziuś :* i że wszystko ok :* mi przy pierwszym USG w 6+1 z om termin się pokrywał z terminem z USG. A wczoraj już dzidziuś starszy na USG niż z om także do końca się tym tak nie sugeruj :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Dzięki!! Za dziwne to się wydawało moja znajomość matematyki :)

f2w3csqvilsnamac.png

Mnie się wydaje, że to nie musi być wiarygodne, mnie z OM termin wychodzi na 9.07, a z usg na na 10.07 :) A na ostatnim USG wychodzi już na 7.07 :)
Mi gin mówił, że termin ustala się jakoś ale CHYBA między 9-12 tyg bo później każde dziecko rośnie sobie w swoim tempie. Mi mówił, że jeśli jest różnica 10 dni między om a usg w jedną i drugą strone to bierze się z usg. Ważne te tygodnie są ale na 100% pewna nie jestem że w tych tygodniach co napisałam. Tak Ci pisze, żebyś wiedziała co mój mówił ;) jak się czujesz?

reklama
Dzidziuś urósł to i termin porodu się przesunął :)
Z synem z om miałam na 24 lipca termin.
Z USG w 22 i 32 tc na 20 lipca.
Akcja porodowa zaczęła się 19, a urodziłam 20 lipca 1.35 :D

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry