reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Z tymi 3 dniami mogło by się zgadzać. My z Damianem co 2 dzień od skończenia okresu, potem była przerwa bez przytulanek 2 dni bo młody nam się wcześniej obudził. Więc przytulanki trzeciego dnia. I wtedy akurat wyszedł test owulacyjny pozytywny i w nocy miałam owu. Fakt faktem poprawiliśmy następnego dnia jeszcze, ale plemniki mogły być w tego pierwszego razu po przerwie 2dniowej

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Kati, Ty już w 9 tygodniu jesteś! Przeleciał mi ten czas jakoś niezauważenie...

reklama
Dziewczyny wczoraj byłam u gina i potwierdził ciążę. Wg obrazu 6tc +1. Co oznacza że ovu miałam nie tak jak sądziłam 18.12 tylko 21.12. Test pozytywny robiłam 30.12 czyli wyszedł pozytyw 9dpo!!! :O how it's possible?!?! I beta w tym dniu 44.41. Aż nie mogę wyjść z podziwu czy to wogole możliwe :) implementacja jest 8 dpo a beta wydziela się 2 dni po implementacji. Ale gin był pewny że 6tc+1. Co sądzicie?

f2w3csqvilsnamac.png

Kati, Ty już w 9 tygodniu jesteś! Przeleciał mi ten czas jakoś niezauważenie...
Leci leci. Wczoraj byłam u ginekologa przez wymioty. Po receptę na leki. To przy okazji zrobił USG. Dzieciak podrósł :) bo z pierwszego USG pokrywało się z terminem z om (6+1), a wczoraj było z om 8+1 a z USG 8+5 :)
Kolejna wizyta 5 lutego. A potem znów po jakiś 2tyg USG prenatalne będzie.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dziewczyny wczoraj byłam u gina i potwierdził ciążę. Wg obrazu 6tc +1. Co oznacza że ovu miałam nie tak jak sądziłam 18.12 tylko 21.12. Test pozytywny robiłam 30.12 czyli wyszedł pozytyw 9dpo!!! :O how it's possible?!?! I beta w tym dniu 44.41. Aż nie mogę wyjść z podziwu czy to wogole możliwe :) implementacja jest 8 dpo a beta wydziela się 2 dni po implementacji. Ale gin był pewny że 6tc+1. Co sądzicie?

f2w3csqvilsnamac.png

Widzę dokładne obliczenia. :) Ja myślę, że Twój organizm ma te obliczenia w kompletnym poważaniu. :p Implementacja to proces i można co najwyżej zakresy dpo podać. Ale na pewno miałaś ładną betę w bardzo wczesnym dniu. :)

f2w3csqvilsnamac.png
Wszystko jest możliwe ! :* Super że jest dzidziuś :* i że wszystko ok :* mi przy pierwszym USG w 6+1 z om termin się pokrywał z terminem z USG. A wczoraj już dzidziuś starszy na USG niż z om także do końca się tym tak nie sugeruj :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

f2w3csqvilsnamac.png
Mnie się wydaje, że to nie musi być wiarygodne, mnie z OM termin wychodzi na 9.07, a z usg na na 10.07 :) A na ostatnim USG wychodzi już na 7.07 :)

Wszystko jest możliwe ! :* Super że jest dzidziuś :* i że wszystko ok :* mi przy pierwszym USG w 6+1 z om termin się pokrywał z terminem z USG. A wczoraj już dzidziuś starszy na USG niż z om także do końca się tym tak nie sugeruj :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Dzięki!! Za dziwne to się wydawało moja znajomość matematyki :)

f2w3csqvilsnamac.png

Mnie się wydaje, że to nie musi być wiarygodne, mnie z OM termin wychodzi na 9.07, a z usg na na 10.07 :) A na ostatnim USG wychodzi już na 7.07 :)
Mi gin mówił, że termin ustala się jakoś ale CHYBA między 9-12 tyg bo później każde dziecko rośnie sobie w swoim tempie. Mi mówił, że jeśli jest różnica 10 dni między om a usg w jedną i drugą strone to bierze się z usg. Ważne te tygodnie są ale na 100% pewna nie jestem że w tych tygodniach co napisałam. Tak Ci pisze, żebyś wiedziała co mój mówił ;) jak się czujesz?

reklama
Dzidziuś urósł to i termin porodu się przesunął :)
Z synem z om miałam na 24 lipca termin.
Z USG w 22 i 32 tc na 20 lipca.
Akcja porodowa zaczęła się 19, a urodziłam 20 lipca 1.35 :D

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry