reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Osobie chorej też nie łatwo adoptować, a jeszcze wymagania zarobkowe, psychologiczne, mieszkaniowe... Teraz adoptować to kosmos.
A ta choroba mogła ale nie musiała być dzieciom przekazana.
Ja jestem na tyle neutralnym człowiekiem, że twierdzę że nawet osoba chora, niepełnosprawna ma prawo mieć dzieci. A to czy jej dziecko odziedziczy chorobę decyduje tak na prawdę tylko los, no i kwestia sumienia..
I nie nam oceniać dlaczego ona została matką i po co urodziła. Urodziła bo miała do tego prawo

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
No tak racja, kazdy ma prawo do wlasnego wyboru. Ale jest to trudna decyzja

reklama
Głupi temat podjęłam! Ciężko się wypowiedzieć za pomocą wpisu, bez możliwości bezpośredniego dialogu :) Poniosły mnie emocje patrząc na cierpienie tych dzieciaczków.
Wybaczcie, więcej nie będę taka kontrowersyjna [emoji6][emoji6]

No tak racja, kazdy ma prawo do wlasnego wyboru. Ale jest to trudna decyzja
Ja wypowiem sie z terapeutycznwgo punktu widzenia. Nie wszystkie niepełnosprawności, sa w jesdym worku. My jako terapeuci ciagle walkujemy np. Z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie że nie moga sie bzykac bez zabezpieczenia.. nastawiamy ich. Negatywnie na posiadanie dziecka tlumaczac z czym to sie wiąże.. tak samo w prYpadku chorob genetycznych.. ja uwazam że taki autyzm tez mamy w genach.. pracowalam kiedys z rodzina, byly dwie siostry, jedna 33lata cierpiała na gleboki autyzm i drugo 35lat zdrowa.. urodzila 3dzieci i wszytkie maja autyzm. Dziękuję.

Czasami trzeba przemyslec temat z eoznuch punktow widzwnia, a nie tylko że maja prawo. Kazdy ma prawo miec dziecko , ale uwiezcie ze sa ludzie w roznym stanie i naprawdę nie zawsZe sa w stanie podołać temu wyzwaniu. A zwlaszcza jak u ktorejs ze stron wystepuje dysgunkcja. Dlatego potrzebna tak bardzo jesst im edukacja sexualna.

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Ja wypowiem sie z terapeutycznwgo punktu widzenia. Nie wszystkie niepełnosprawności, sa w jesdym worku. My jako terapeuci ciagle walkujemy np. Z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie że nie moga sie bzykac bez zabezpieczenia.. nastawiamy ich. Negatywnie na posiadanie dziecka tlumaczac z czym to sie wiąże.. tak samo w prYpadku chorob genetycznych.. ja uwazam że taki autyzm tez mamy w genach.. pracowalam kiedys z rodzina, byly dwie siostry, jedna 33lata cierpiała na gleboki autyzm i drugo 35lat zdrowa.. urodzila 3dzieci i wszytkie maja autyzm. Dziękuję.

Czasami trzeba przemyslec temat z eoznuch punktow widzwnia, a nie tylko że maja prawo. Kazdy ma prawo miec dziecko , ale uwiezcie ze sa ludzie w roznym stanie i naprawdę nie zawsZe sa w stanie podołać temu wyzwaniu. A zwlaszcza jak u ktorejs ze stron wystepuje dysgunkcja. Dlatego potrzebna tak bardzo jesst im edukacja sexualna.

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png
Kochana owszem można edukować, tłumaczyć, ale tak naprawdę nie zabronisz... Więc każdy zrobi i tak co będzie chciał.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Głupi temat podjęłam! Ciężko się wypowiedzieć za pomocą wpisu, bez możliwości bezpośredniego dialogu :) Poniosły mnie emocje patrząc na cierpienie tych dzieciaczków.
Wybaczcie, więcej nie będę taka kontrowersyjna [emoji6][emoji6]

E tam głupi, właśnie ciekawy. Lubię czytać takie dyskusje gdzie są różne opinie. Ja nie mam swojej bo nie znam takich przypadków ale argumentacja Jotki mnie przekonuje.

Ktoś dzisiaj jakiś testing? :)

W ogóle nie chodzi o zabranianie, czy przyzwalanie. Chodziło tylko o wypowiedzenie własnego zdania w danej kwestii :)
Ja OSOBIŚCIE nie zdecydowałabym się na rodzenie dzieci gdyby było wysokie ryzyko przekazania im jakiejkolwiek choroby, która przeszkadzałaby im normalnie żyć i funkcjonować. I MOIM ZDANIEM :) kobiety, które mimo wszystko decydują się na dzieci i w konsekwencji rodzą chore dzieci są najzwyczajniej w świecie egoistkami. No, wypowiedziałam się ;) teraz mogę zjeść spokojnie śniadanie ;)

reklama
W ogóle nie chodzi o zabranianie, czy przyzwalanie. Chodziło tylko o wypowiedzenie własnego zdania w danej kwestii :)
Ja OSOBIŚCIE nie zdecydowałabym się na rodzenie dzieci gdyby było wysokie ryzyko przekazania im jakiejkolwiek choroby, która przeszkadzałaby im normalnie żyć i funkcjonować. I MOIM ZDANIEM :) kobiety, które mimo wszystko decydują się na dzieci i w konsekwencji rodzą chore dzieci są najzwyczajniej w świecie egoistkami. No, wypowiedziałam się ;) teraz mogę zjeść spokojnie śniadanie ;)
Nie no jasne :D ja też tak uwazam i wątpię że bym się zdecudowala wtedy na dziecko. :) Tylko wiesz hasło : po co rodziła [emoji14] do tego się odniosłam że miała takie prawo :) :* a reszta to już kwestia losu i własnego sumienia matki

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry