reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja dziś 18dc i czekam na @ jak na zbawienie bo chce zacząć brać te leki. Dziś cały dzień podbrzusze mnie boli i tak myślę ze te bole we wcześniejszych cyklach to mogła byc oznaka tego torbiela a nie jajniki. Nakręciłam się nie potrzebnie wcześniej.
Tak myślę i trochę się boje ze wy wszystkie zaciazycie a ja tu sama zostane bo tak naprawde niewiem kiedyy bede mogla wrocic do staran.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

reklama
To troche czasu masz. Ja w sumie niewiem kiedy bede mogla zaczac sie starac.

dqpr3e5e7ell0w0u.png
Z tym że jesli nie uda sie ani w maju ani w czerwcu bede musiala zawiesic starania do marca 2020. A to z tego wzgledu, ze umowe dwuletnia po dwumiesiecznym okresie probnym mialabym do ktoregos tam marca 2020. Czyli zachodzac w ciaze najpozniej w czwrwcu mialabym termin na marzec czyli caly macierzynski bylby objęty umową. A chcialabym uniknąć zajscia w ciaze na tyle pozno ze umowa objelaby tylko miesiac macierzynskiego bo to bylaby lipa i nawet kosiniakowe by mnie nie uratowalo.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Z tym że jesli nie uda sie ani w maju ani w czerwcu bede musiala zawiesic starania do marca 2020. A to z tego wzgledu, ze umowe dwuletnia po dwumiesiecznym okresie probnym mialabym do ktoregos tam marca 2020. Czyli zachodzac w ciaze najpozniej w czwrwcu mialabym termin na marzec czyli caly macierzynski bylby objęty umową. A chcialabym uniknąć zajscia w ciaze na tyle pozno ze umowa objelaby tylko miesiac macierzynskiego bo to bylaby lipa i nawet kosiniakowe by mnie nie uratowalo.

f2wlk6nllyt56xuu.png

To oby wszystko poszlo po Twojej mysli.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

reklama

f2wlk6nllyt56xuu.png

Kochana jeśli pracujesz minimum 3 miesiące przed ciążą na umowę o pracę bądź zlecenie z dobrowolnymi składkami a umowa kończy się nawet podczas trwania ciąży to pracodawca ma obowiązek przedłużyć Ci ją do zakończenia ciąży a następnie ZUS wypłaca zasiłek macierzyński w wysokości takiej jak miałabyś normalnie urlop macierzyński. Tak samo w przypadku gdy umowa kończy się podczas trwania urlopy macierzyńskiego z wtedy automatycznie do końca przysługującego Ci urlopu ZUS wypłaca Ci zasiłek macierzyński w takiej samej kwocie jak płacił Ci pracodawca podczas trwania umowy. Także tym nie masz co się martwić

ckai9jcg0yg84wbd.png

Do góry