reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jestem mega zadowolona z wczorajszej wuizyty
Super doktorek taki uprzejmy posawal reke jak wsrawalam z fotela i lozka.
Wszystko mi wytlumaczyl co bedziemy ribic.
Dzis w pn i czw monitoring. W nowym cyklu wssystkie hormony mam zbadac wypisal mi jakie.
Dzis mialam ogolne badanie nq fotelu i usg pecherzyk 15 mm na prawym jajniku. Wszystko w srodku idealnie.
Jezeli hormony beda ok i przez 3 monitorowane cykle nie zajde to maz musi zribic badanie.
Amh nie mam sie co przejmowac girsze jest za wysokie a babka u niegi zaszla w ciaze przy 0,14.
Po kolei to monitirin, hormony, nasienie jezeli bedzie wszystko ok to droznosc jajowodow a na koncu in vitro.
Jestem mega zadowolona z wizyty attachFull753161
Super. Odpowiednie samopoczucie na wizycie to podstawa.
Na pewno się uda[emoji106]

Napisane na SM-G903F w Forum BabyBoom

reklama
Dzis mnie nie było i 111 postów do nadrobienia ... Dzięki ;) u mnie małe zawirowania ale wracam do żywych ;) postaram się Was nadrobić powoli ;) u mnie 1dzien @ po 27dniach cyklu w tym dwóch plamienia także wszystko w normie

Napisane na GT-I9195 w Forum BabyBoom

Jestem mega zadowolona z wczorajszej wuizyty
Super doktorek taki uprzejmy posawal reke jak wsrawalam z fotela i lozka.
Wszystko mi wytlumaczyl co bedziemy ribic.
Dzis w pn i czw monitoring. W nowym cyklu wssystkie hormony mam zbadac wypisal mi jakie.
Dzis mialam ogolne badanie nq fotelu i usg pecherzyk 15 mm na prawym jajniku. Wszystko w srodku idealnie.
Jezeli hormony beda ok i przez 3 monitorowane cykle nie zajde to maz musi zribic badanie.
Amh nie mam sie co przejmowac girsze jest za wysokie a babka u niegi zaszla w ciaze przy 0,14.
Po kolei to monitirin, hormony, nasienie jezeli bedzie wszystko ok to droznosc jajowodow a na koncu in vitro.
Jestem mega zadowolona z wizyty attachFull753161

Gorsze za wysokie? no a mnie mówili, że za niskie:) no ale czasami bywają rozbieżności :) super jak po wizycie taka zadowolona, i dobrze, że lekarz tak wszystko tłumaczy :)

Witam się!

Jej waga na szczęście mimo świat poszła w dol;) ja właśnie skacze koktail truskawkowy z mlekiem kokosowym + siemię lniane na 2 dniadanko ;) dziś posiłki przesunelam o godzinę co by na imprezie od 20 nie głosować ;)

Dylana witaj wśród nas;)

kruczyca - to trzymamy kciuki za następne dni płodne aby były owocne;) pidaj proszę nowy termin @ do tabelki.

Karolina !! Hop hop jak samopoczucie? Zapowiada się @ ?

Spark wpusalam Cię do tabelki;)

Lux może badania nie będą potrzebne &&&&.

Renia.. @ przyszła ? Nowy termin po proszę.

Kobietki które jeszcze nie są w tabelce a chcą być ;) po proszę o dane ;) tabelka jest na 1 stronie tematu w 1 poście.

Ja biorę się za porządku .. Ehhh nie lubię!

Witajcie i ja do Was dołączam. Narazie podczytuje a za 1,5 miesiąca jak leki będą działać. Też jestem po stratach, więc Nessi wiem co czujesz. Ale staram się myśleć o przyszłości i wtedy lepiej funkcjonuję. Za jakiś czas los i do nas się uśmiechnie :-)

Współczuję Ci bardzo. Sama przez to przechodziłam. Przez pierwsze dwa lata bezowocnych staran było nawet znosnie. Później zaczęły się ciążę u kuzynek, rodziły się maluchy a my dalej nic. Nasze życie było podporządkowane pod cykl. Wszystko stało się mechanicznym tworzeniem człowieka. Myślałam że zwariuje. Wieczny placz i żal nie wiadomo do kogo i o co.

Mi się udało po 4 latach. Tobie też się uda[emoji9]

Napisane na SM-G903F w Forum BabyBoom
U nas to nie jest mechaniczne tworzenie człowieka, tylko walka o zdrowie. O to, by móc zajść zdrowo w ciążę.
Serie ciąż w otoczeniu przechodziłam już kilkukrotnie. Zaszli chyba wszyscy, których się spodziewałam i masę osób, które są na końcu mojej listy kandydatów na rodziców - rozhulane, nieodpowiedzialne imprezowiczki pijące na umór, spalające paczkę fajków dziennie, zmieniające facetów jak rękawiczki... A nawet takie osoby, które jeszcze kilka miesięcy zapierały się kolorami, że dzieci NIGDY mieć nie będą, nie chcą dzieci, a jak dają, to usuną...

Wow naprawdę nie spodziewałam się takiej odpowiedzi, ale w pełni Was rozumiem. Osoby, które nigdy nie walczyły o dziecko, nie umieją sobie nawet wyobrazić tego ogromu determinacji napędzanej pragnieniem, miłością, wiarą. Całkowite skupienie na konkretnym zadaniu.
Moja znajoma walczyła 10 lat i niedawno dowiedziała się, ż ma wyczerpaną rezerwe jajnikową czy jakoś tak. Szykują sie do in vitro z komórka jajową dawczyni.
Moja siostra rodzona ma dwoje dzieci...adoptowanych. Wspaniałe szkraby. Chłopiec już ma 4 latka, dziewczynka dwa, biologiczne rodzeństwo. Ona przeszła tak powazną operacje na jamie brzusznej, że jedynie in vitro mogło dac ciąże, ale dwie próby sie nie powiodły. Zdecydowali sie na adopcje.

Na szczęście seks nadal został przyjemnością. Nie robimy tego z zegarkiem w ręku :)
Mam tylko jeden jajnik sprawny. Drugi w ogóle nie odpowiada, nawet przy max dawce leków na stymulację.
A in vitro nie każdemu pomoże. Ta metoda ma wiele obciążeń, o których nie mówi się głośno. Ja nie wiem czy miałabym odwagę na razić sie na takie ryzyko jeśli nie mam stwierdzonego, że nie zajdę w ciążę bez mechanicznego wspomagania... Mam swoje przekonania i konsekwentnie się ich trzymam.
I zamiast in vitro myślę o adopcji.

Kochane, tak szybko piszecie a ja od 2 dni umieram na grypę:/ pocę się jak szalona, z nos ścieka, dreszcze mnie męczą, raz mi zimno jak gorąco. Masakra. Dobrze, że Oleńka już lepiej, tylko apetytu nie ma za grosz. Ale to akurat normalne. My też z M jak wróbelki jemy. Choć on już ok i na działkę poszedł posadzić jakieś kwiaty. Jest mega ciepło a ja kisze się w domu... ech... Właśnie inhalację robię z mgiełki solankowej dr zabłockiej - polecam : )

mam dziś 30d.c. i @ brak - dziwne. ale na ciążę szans nie ma więc czekam.

reklama
Do góry