reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czesc dziewczyny. Dlugo sie nie odzywalam bo jakos tak co zabieralam sie za pisanie to akurat mi cos wyskakiwało. Brak czasu- moze to i dobrze, bo mysli z dala od starań. Dzis mam 13 dc. Wczoraj wyszedl mi pierwszy tes tz kreska- mysle ze jeszcze nagatywny. Jutro idę do gina na monitoring i zobaczyc co za cud leki mi da na zaciązenie.

Marbia- ja w drugiej ciąźy mialam krwiaka większego od twojego. W 7 tc postanowil się ewkuować przez co napędził mi takiego stracha. Dostałam duphaston i lek na wchlonięcie (zapomnialam nazwy jak ci zalezy to sprawdze w karcie ciazy). Odklejala mi się przez niego(krwiaka) kosmowka a po 3 tygodniach bylo ok. Tylko ja zmienilam lekarza- jak ktoś podaje mi argumenty, ze jak zarodek jest silny to sobie poradzi to az mnie trafia. Czy dostalas jakies leki na tego krwiaka?
Izunia i kotek trzymam kciuki najmocniej jak potrafię
Kulka- ja przeszlam 2 ciaze w bardzo krotkim czasie, a roznily sie od siebie diametralnie. Zupelnie jak rozne mam dzieci. Bedzie dobrze!!!
Luxi- ale leci. Za chwilę bedziesz miala z gorki....
Trzymam kciuki za wszytkie starczki!!! Niech wam się uda jak najszybciej.

Ostatnia edycja:
reklama
Znam to :) a pomysl ze to dopiero początek. Ja przeżywam najgorsze dwa tyg w życiu. W sumie juz 4 raz. Raz tylko usłyszałam serduszko córeczki potem juz nie miałam tyle szczęścia.

Izabela ja na tym wcześniejszym widziałam lekką kreseczką, na tym paskowym powyżej coś nie widzę.Może idź na betę to będziesz miała 100 % pewności. Ja myślę, że coś na rzeczy jest, skoro wychodzą Ci cienie i okresu nie masz.
Inga może to faktycznie było zagnieżdżenie. Kiedy testujesz?
Mamuniol a który cykl się starasz?Ile masz lat?Ja mam dziś 7 dc. Okres się skończył. Leci 7 cykl starań i coś mi się wydaję, że z moim tempem ciążenia to zostanę sama na tym forum.

Kacha10 nie zostaniesz sama, w te wakacyjne cykle na pewno nam wszystkim się uda :-)
Jeśli wredna @ nie przyjdzie to testuje w piątek... Ale czuję jakby miała za chwilę przyjść... :-(

Dziewczyny czy któraś z Was też ma brązowe plamienia przed okresem? Ja mam tak odkąd pamiętam i zaczęłam się nad tym zastanawiać teraz gdy zaczęliśmy starać się o dziecko. Czy to jest normalne? i czy plamienia liczyć jako pierwszy dzień miesiączki czy dopiero gdy pojawi się krew? U mnie 28 dc i plamienia więc @ będzie.

St a lekarzowi coś mówiłaś o tych plamieniach? Może to być niewydolność ciałka żółtego, zbyt niski progesteron, a może taki Twój urok ;)
Ja liczę pierwszy dzień @ wtedy kiedy jest krew i muszę założyć podpaskę, zamiast wkładki ;)

Izabela ja na tym wcześniejszym widziałam lekką kreseczką, na tym paskowym powyżej coś nie widzę.Może idź na betę to będziesz miała 100 % pewności. Ja myślę, że coś na rzeczy jest, skoro wychodzą Ci cienie i okresu nie masz.
Inga może to faktycznie było zagnieżdżenie. Kiedy testujesz?
Mamuniol a który cykl się starasz?Ile masz lat?Ja mam dziś 7 dc. Okres się skończył. Leci 7 cykl starań i coś mi się wydaję, że z moim tempem ciążenia to zostanę sama na tym forum.
Kacha od stycznia zaczelismy, bedzie juz z 8 cykl... ale z przerwą. Mam 31 lat, trochę czasu mam na starania. Obiecalam sobie ze gorna granica to 35 i juz jej nie przekroczę.
Doczytałam, że masz cisnienie w pracy i ciaze w okolo to dobija- wiem o tym z doswiadzenia. Sama czekalam 4.5 roku na pierwsze dziecko a ciaze w okolo byly jak piach w oczy. Czulam sie jakby los ze mnie drwil. Ale wim ze sie udalo wiec tym razem tez tak bedzie. Tobie tez sie uda. Jestesmy razem w tym trudnym czasie:)

St a lekarzowi coś mówiłaś o tych plamieniach? Może to być niewydolność ciałka żółtego, zbyt niski progesteron, a może taki Twój urok ;)
Ja liczę pierwszy dzień @ wtedy kiedy jest krew i muszę założyć podpaskę, zamiast wkładki ;)
Nie, nie mówiłam - myślałam, że to normalne.Teraz dopiero zaczęłam o tym czytać... A czy standardowe badania krwi jakie mi zlecił lekarz wykazałoby niedobór progesteronu czy trzeba zrobić osobne badanie krwi?

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was też ma brązowe plamienia przed okresem? Ja mam tak odkąd pamiętam i zaczęłam się nad tym zastanawiać teraz gdy zaczęliśmy starać się o dziecko. Czy to jest normalne? i czy plamienia liczyć jako pierwszy dzień miesiączki czy dopiero gdy pojawi się krew? U mnie 28 dc i plamienia więc @ będzie.
Ja czasem mam a czasem nie. Cos kiedys dziewczyny pisaly o poziomie progesteronu zeby zbadac.

Do góry