reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja też mało mam śluzu płodnego. I zastanawiam się czy sobie trochę nie pomoc z tym, są preparaty które są dla kobiet które mają z tym problem, taki preparat w żelu który się stosuje przy przytulankach ;) Może sama kupię i będę stosować przy następnym cyklu ;)

Mam, stosuje, i nic :)

reklama
My stosujemy zwykła oliwkę. Bezzapachową. Bądź żele. dziś o dziwo pierwszy raz miałam tak mokro że nic nie użyliśmy.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale właśnie słyszałam że w tych zwykłych żelach lub zwykłych oliwkach plemniki mogą szybciej umierać albo wolniej się poruszać :o My nie używamy wcale dlatego. A ten żel (lubrykant) właśnie wspomaga i aktywność plemników i przedłuża ich żywotność

I w ogóle 90% dostępnych żeli i kremów są wrogami dla plemników. Trzeba kupować specjalne „sperm friendly” tak jak na przykład właśnie conceive :) to wiem na pewno, bo u nas bez lubryfikantow się nie obejdzie, bo liszaj mi trochę doskwiera wiec ginekolog odradzał się nacierać „byle czym” :)

Ale na pewno tez ci nie szkodzi ;). A te np z durexa czytałam że mogą być plemnikobójcze o_O

No jasne, ja używam bo muszę, a ze to nie zaszkodzi na pewno wiec zgodnie z zaleceniami gina, używam tylko tego chociaż kiedyś mi się udało kupić taki inny, nazywał się „yes baby” i ja się z nim jeszcze lepiej odnajdywałam niż z conceive ale już nie mogę tego nigdzie dostać [emoji52]

No jasne, ja używam bo muszę, a ze to nie zaszkodzi na pewno wiec zgodnie z zaleceniami gina, używam tylko tego chociaż kiedyś mi się udało kupić taki inny, nazywał się „yes baby” i ja się z nim jeszcze lepiej odnajdywałam niż z conceive ale już nie mogę tego nigdzie dostać [emoji52]
A apteki internetowe obczaiłaś?ja żeli nie używam ale ostatnio w gemini obkupiłam się w 4 testy ciążowe różne, będe je namiętnie przed świętami obsikiwać :D

Ale właśnie słyszałam że w tych zwykłych żelach lub zwykłych oliwkach plemniki mogą szybciej umierać albo wolniej się poruszać :o My nie używamy wcale dlatego. A ten żel (lubrykant) właśnie wspomaga i aktywność plemników i przedłuża ich żywotność
No u nas od zawsze był problem ze bez się nie dało. Dziś jakimś cudem pierwszy raz bez nie było problemu

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry