reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Maz zażyczyl sobie pizzę=) wiec bedziemy robili po pracy=)

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png
U mnie też dziś pizza właśnie robię. Ciasto już wyrasta.
Mniam mniam [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2][emoji16][emoji16][emoji16]
Piwko do tego [emoji2]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wiesz ja się nawet cieszę że przyszła i to z samego rana bo grypa mnie rozkłada a tak to przynajmniej mogę z czystym sumieniem łykać ibuprom, jedyny lek który przy takich dolegliwościach pozwala mi w miarę normalnie funkcjonować, poza tym liczyłam się z tym i nie nastawiałam nawet w tym cyklu na sukces więc nawet nie jest mi przykro ;)
To dobrze ze masz takie podejscie i z szczerego serduszka Ci zycze bys po zabiegu dlugo nie czekala na 2 kreseczki:)

A mój stary naoglądał się masterszefow i teraz uważa się za wirtuoza garnków nawet na pytanie „dobre było?” Muszę odpowiadać: „tak szef!”. W konsekwencji od tygodnia jemy to samo tylko zawsze „udoskonalona” wersja.
Może i dobrze, ze nie mamy tych dzieci, bo jakby tak powielić mojego starego to można by chyba zwariować [emoji6][emoji38]
Hahaha dobre [emoji23] u Was musi być zawsze wesoło [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś na obiad mam coś, co robię już jakiś czas - skąd przepis, nie pamiętam.. Ale jest przepyszne!
Pierś z kurczaka kroję na takie małe paseczki, doprawiam, kładę na ten kawałek liść świeżej bazylii i mozzarelli, potem zawijam w szynkę parmeńska. Podsmażam te piersi z jednej i drugiej strony po 2, 3 min i zalewam śmietanką kremówka. Doprawiam, dodaje pesto, pomidorki koktajlowe, na końcu świeżą bazylię do tego.
Podaje z makaronem szpinakowym [emoji7], takim z Lidla - tagiatelle się chyba nazywa.
Do tego sałatka z świeżych liści szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi, serem feta i olejem z pestek z dyni (jest pyszny, taki prażony).
Całość posypuję prażonymi pestkami (jest taka gotowa mieszanka do sałatek).

To jest po prostu OBŁĘDNE [emoji7] Kto ma czas i chęci to polecam, pycha!

Ja dziś na obiad mam coś, co robię już jakiś czas - skąd przepis, nie pamiętam.. Ale jest przepyszne!
Pierś z kurczaka kroję na takie małe paseczki, doprawiam, kładę na ten kawałek liść świeżej bazylii i mozzarelli, potem zawijam w szynkę parmeńska. Podsmażam te piersi z jednej i drugiej strony po 2, 3 min i zalewam śmietanką kremówka. Doprawiam, dodaje pesto, pomidorki koktajlowe, na końcu świeżą bazylię do tego.
Podaje z makaronem szpinakowym [emoji7], takim z Lidla - tagiatelle się chyba nazywa.
Do tego sałatka z świeżych liści szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi, serem feta i olejem z pestek z dyni (jest pyszny, taki prażony).
Całość posypuję prażonymi pestkami (jest taka gotowa mieszanka do sałatek).

To jest po prostu OBŁĘDNE [emoji7] Kto ma czas i chęci to polecam, pycha!

Po przeczytaniu stwierdzam , że musi być pyszne , ale dość drogie danie ..

Po przeczytaniu stwierdzam , że musi być pyszne , ale dość drogie danie ..
Piersi są tanie, pesto jak wyszukasz to znajdziesz za kilka zl (ja kupiłam w Lidlu ost 3 słoiczki za 5zl). Śmietanka - no też nie za droga. Szynke parmeńska można zastąpic, boczkiem np. Warto szynkę dac bo ona na te piers przelewa swój smak, w połączeniu ze śmietanką to taki slodko-slony [emoji7]. No ale mozna zrezygnowac i pominac. szpinak baby 5zl na 2 porcje sałatki, no ale zdrowy.
Pomidorki koktajlowe ost kupiłam na promicji za 2.99. Mozarelle można odpuścić, fety raczej nie bo sałatka jest dzięki niej taka mokrawa. No i olej ż pestek z dyni - droższy, ale pyszny i baaaardzo wydajny, starcza na długo :)

Ostatnia edycja:
Kochana masz rację. Nie wszystkich stac na to zeby sobie czesto takie dania robić. Szkoda że niektorzy nie rozumieją takich prostych spraw :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Takich rzeczy nie je się na codzien :D
Ja np uwielbiam łososia pieczonego z sałatą ale wiadomo nie jemy tego często bo łosoś pyszna i zdrowa ryba ale niestety droga :(

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Takich rzeczy nie je się na codzien :D
Ja np uwielbiam łososia pieczonego z sałatą ale wiadomo nie jemy tego często bo łosoś pyszna i zdrowa ryba ale niestety droga :(

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wiem że na codzień się nie je, ale niekoniecznie trzeba się chwalić ciągle lepszą kondycją finansową od reszty. A co do łososia to mi jakos nie podchodzi. Wolę solę :-) takie delikatne miesko ma.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Kochana masz rację. Nie wszystkich stac na to zeby sobie czesto takie dania robić. Szkoda że niektorzy nie rozumieją takich prostych spraw :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ooo znowu ktoś kiełki pokazuje :)
Czy ja nazwałam post "to masz mieć na obiad"?
Dziewczyny pisały co mają dzisiaj w planach, też napisalam.
Przecież nikomu nie każe robić tego dania więc możesz wyluzować :)

Przepis brzmi drogo, choć łapiąc produkty na promocji można go zrobić tanim kosztem.

Do góry