reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Maz zażyczyl sobie pizzę=) wiec bedziemy robili po pracy=)

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png
U mnie też dziś pizza właśnie robię. Ciasto już wyrasta.
Mniam mniam [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2][emoji16][emoji16][emoji16]
Piwko do tego [emoji2]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wiesz ja się nawet cieszę że przyszła i to z samego rana bo grypa mnie rozkłada a tak to przynajmniej mogę z czystym sumieniem łykać ibuprom, jedyny lek który przy takich dolegliwościach pozwala mi w miarę normalnie funkcjonować, poza tym liczyłam się z tym i nie nastawiałam nawet w tym cyklu na sukces więc nawet nie jest mi przykro ;)
To dobrze ze masz takie podejscie i z szczerego serduszka Ci zycze bys po zabiegu dlugo nie czekala na 2 kreseczki:)

A mój stary naoglądał się masterszefow i teraz uważa się za wirtuoza garnków nawet na pytanie „dobre było?” Muszę odpowiadać: „tak szef!”. W konsekwencji od tygodnia jemy to samo tylko zawsze „udoskonalona” wersja.
Może i dobrze, ze nie mamy tych dzieci, bo jakby tak powielić mojego starego to można by chyba zwariować [emoji6][emoji38]
Hahaha dobre [emoji23] u Was musi być zawsze wesoło [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś na obiad mam coś, co robię już jakiś czas - skąd przepis, nie pamiętam.. Ale jest przepyszne!
Pierś z kurczaka kroję na takie małe paseczki, doprawiam, kładę na ten kawałek liść świeżej bazylii i mozzarelli, potem zawijam w szynkę parmeńska. Podsmażam te piersi z jednej i drugiej strony po 2, 3 min i zalewam śmietanką kremówka. Doprawiam, dodaje pesto, pomidorki koktajlowe, na końcu świeżą bazylię do tego.
Podaje z makaronem szpinakowym [emoji7], takim z Lidla - tagiatelle się chyba nazywa.
Do tego sałatka z świeżych liści szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi, serem feta i olejem z pestek z dyni (jest pyszny, taki prażony).
Całość posypuję prażonymi pestkami (jest taka gotowa mieszanka do sałatek).

To jest po prostu OBŁĘDNE [emoji7] Kto ma czas i chęci to polecam, pycha!

Ja dziś na obiad mam coś, co robię już jakiś czas - skąd przepis, nie pamiętam.. Ale jest przepyszne!
Pierś z kurczaka kroję na takie małe paseczki, doprawiam, kładę na ten kawałek liść świeżej bazylii i mozzarelli, potem zawijam w szynkę parmeńska. Podsmażam te piersi z jednej i drugiej strony po 2, 3 min i zalewam śmietanką kremówka. Doprawiam, dodaje pesto, pomidorki koktajlowe, na końcu świeżą bazylię do tego.
Podaje z makaronem szpinakowym [emoji7], takim z Lidla - tagiatelle się chyba nazywa.
Do tego sałatka z świeżych liści szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi, serem feta i olejem z pestek z dyni (jest pyszny, taki prażony).
Całość posypuję prażonymi pestkami (jest taka gotowa mieszanka do sałatek).

To jest po prostu OBŁĘDNE [emoji7] Kto ma czas i chęci to polecam, pycha!

Po przeczytaniu stwierdzam , że musi być pyszne , ale dość drogie danie ..

Po przeczytaniu stwierdzam , że musi być pyszne , ale dość drogie danie ..
Piersi są tanie, pesto jak wyszukasz to znajdziesz za kilka zl (ja kupiłam w Lidlu ost 3 słoiczki za 5zl). Śmietanka - no też nie za droga. Szynke parmeńska można zastąpic, boczkiem np. Warto szynkę dac bo ona na te piers przelewa swój smak, w połączeniu ze śmietanką to taki slodko-slony [emoji7]. No ale mozna zrezygnowac i pominac. szpinak baby 5zl na 2 porcje sałatki, no ale zdrowy.
Pomidorki koktajlowe ost kupiłam na promicji za 2.99. Mozarelle można odpuścić, fety raczej nie bo sałatka jest dzięki niej taka mokrawa. No i olej ż pestek z dyni - droższy, ale pyszny i baaaardzo wydajny, starcza na długo :)

Ostatnia edycja:
Kochana masz rację. Nie wszystkich stac na to zeby sobie czesto takie dania robić. Szkoda że niektorzy nie rozumieją takich prostych spraw :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Takich rzeczy nie je się na codzien :D
Ja np uwielbiam łososia pieczonego z sałatą ale wiadomo nie jemy tego często bo łosoś pyszna i zdrowa ryba ale niestety droga :(

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Takich rzeczy nie je się na codzien :D
Ja np uwielbiam łososia pieczonego z sałatą ale wiadomo nie jemy tego często bo łosoś pyszna i zdrowa ryba ale niestety droga :(

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wiem że na codzień się nie je, ale niekoniecznie trzeba się chwalić ciągle lepszą kondycją finansową od reszty. A co do łososia to mi jakos nie podchodzi. Wolę solę :-) takie delikatne miesko ma.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Kochana masz rację. Nie wszystkich stac na to zeby sobie czesto takie dania robić. Szkoda że niektorzy nie rozumieją takich prostych spraw :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ooo znowu ktoś kiełki pokazuje :)
Czy ja nazwałam post "to masz mieć na obiad"?
Dziewczyny pisały co mają dzisiaj w planach, też napisalam.
Przecież nikomu nie każe robić tego dania więc możesz wyluzować :)

Przepis brzmi drogo, choć łapiąc produkty na promocji można go zrobić tanim kosztem.

Do góry