reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No to tak... mam te zasrane policystyczne jajniki :( na szczescie w nieznacznym stopniu. Pecherzyk rosnie, wiec owulacja powinna niebawem nastąpić.
Lekarz ppwiedzial, ze najlepiej jakbym przez 3 miesiace stosowala antykoncepcje. Przepisal mi nawet tabletki, ale ja juz wiem, ze nie bede ich stosować... w naszym przypadku to czekanie ze staraniami do lutego.
Przepial mi tez siofor, ktory bede brac od dziaiaj. Jak zajde to bede go lykac.do 12 tygodnia. Dodatkowo w ciazy bede musiala brać acard.
Na usg wyszlo, ze po lyzeczkowaniu nie ma juz sladow, takze to jedna z tych dobrych wiadomości.
Generalnie po dzisiejszej wizycie mam strasznie mieszane uczucia. Tak chwalilam mojego lekarza, a dzisiaj poczulam sie olana...
To dobrze ze po lyzeczkowaniu nie ma sladow. A co do pcos to siofor masz brac 2 razy dziennie? I po co niby przez 3 miesiace masz brac tabletki anty?

reklama
No lepiej gdyby @ się pospieszyla a tu na złość predzej się spóźni o pare dni niz przyjdzie przed czasem :-/ ja jutro rano ten bobo test żółty zrobię.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
To rano zaraz pisz co Ci wyszlo:)

To dobrze ze po lyzeczkowaniu nie ma sladow. A co do pcos to siofor masz brac 2 razy dziennie? I po co niby przez 3 miesiace masz brac tabletki anty?
Bo niby zaleca sie 3 miesiace czekania na kolejne starania, ale jako ze ja juz jestem 2 miesiace po zabiegu, to z tymi anty z 3 miesiecy zrovi sie zaraz pol roku, dlatego zdecydowalam, ze nie bede ich brac. Poza tym anty niby dobrze dzialaja na cykl przy pcos, tylko ze one nie lecza, a zmiejszaja objawy pcos typu nadmierne owlosienie, ktorego ja i tak nie mam.
Zamiast tego bede brac siofor, tak jak piszesz 2x dziennie po 500mg. Do tego zajde w ciaze.to acard, ale to jest zwiazane z poronieniem.

Niusia21 dziękuję za odp ☺ z jednej strony chcialabym podejść bez znieczulenia w końcu kiedyś mam nadzieję będę rodzić a z drugiej jestem pewna, że stres to mnie zje i będę tylko czekała na ból, który może nie przyjdzie jak wszystko będzie ok no nic jutro poznam termin i zacznę myśleć:-) :)
Mi nawet nie zaproponowali znieczulenia,a napewno bym wziela znieczulenie :/

Bo niby zaleca sie 3 miesiace czekania na kolejne starania, ale jako ze ja juz jestem 2 miesiace po zabiegu, to z tymi anty z 3 miesiecy zrovi sie zaraz pol roku, dlatego zdecydowalam, ze nie bede ich brac. Poza tym anty niby dobrze dzialaja na cykl przy pcos, tylko ze one nie lecza, a zmiejszaja objawy pcos typu nadmierne owlosienie, ktorego ja i tak nie mam.
Zamiast tego bede brac siofor, tak jak piszesz 2x dziennie po 500mg. Do tego zajde w ciaze.to acard, ale to jest zwiazane z poronieniem.
No to oby te leki zaczely dzialac i oby szybko udalo nam sie zajsc w ciaze:)

reklama
Do góry