reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Haha też mam iglofobie [emoji23] ale tak mi na czasie zależało że na szczęście pamiętałam o tym mailu choc niepotrzebnie bo jak Kasia dostaje kartkę z hasłem a login to mój PESEL:) więc wyniki były po 2h tego samego dnia:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
A progesteron też należy sobie zrobić? Bo o tym nie wiedziałam :( Kiedy myślisz, ze by powtórzyć betę? W jakich tygodniach ciąży robiłaś betę i jakie miałaś wyniki jeśli mogę zapytać, bo nie wiem czego się w ogóle spodziewać i jaki powinnam mieć wynik w równym 5 tc.

reklama
A progesteron też należy sobie zrobić? Bo o tym nie wiedziałam :( Kiedy myślisz, ze by powtórzyć betę?
Ja zrobiłam bo tak mi zlecił lekarz.
Betę najlepiej po 24/48h powtórzyć no widać wtedy czy rośnie.

Z tym progesteronem to sama nie wiem gdzieś tam czytałam, że w ciągu dnia mogą być różne wyniki i jeśli nie trzeba to lepiej nie robić bo niepotrzebnie można się stresować tym..
Ja pierwszy wynik z beta 81 miałam progesteron 38.
Potem w 2 badaniu wynik progesteronu niższy i 3 wynik najniższy.. się strrsowalam niepotrzebnie bo lekarz mówił że ok wszystko i nie mam na to patrzeć bo dalej w normie i godziny pobierania inne.
Ważne że beta rośnie i krwawienia brak:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Daga chyba miałaś z tym testem owu rację...
Praktycznie pozytywny w niedzielę, śluz jak płodny ale wodnisty a dziś 48 h później typowy śluz jak białko jajka kurzego. Dziś też zgodnie z kalendarzykiem ma być owu..
Dziś znów działamy [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super kochana! A ktory masz dzien cyklu? U mnie 13 i test wczoraj negatywny, zobaczymy jak dzisiaj. Zreszta po usg sie dowiem czy w ogole bedzie owu... :(

Mam 3 dni do @ i strasznie mnie kusi test ale czy to nie bedzie za wcześnie? :-/

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Trzymaj sie dzielnie! Czekaj te 3 dni!
Poczekam tylko strasznie testowanko kusi. A tym bardziej z racji wykonywanej pracy. Trzyzmianówka na magazynie. To sie kwalifikuje od razu ma zwolnienie lekarskie tym bardziej że u mnie jest zakaz pracy w ciąży. Ale jakoś wytrzymam do piatku. Jesli cos jest na rzeczy to zapobiegawczo przed testem na tych dwoch nockach jak pojde to bede sie oszczedzac i tyle. Chociaz miesiac temu co....blada krecha a pare godzin potem wredna @ przyszla....no ale to jednak chyba jakis znam jest, że potrafie zajsc bez wspomagaczy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
3 dni przed @ test raczej powinien już pokazać 2 kreski, blade bo blade ale powinny wyjść :) Ja Wam trochę zazdroszczę tego testowania, fajne uczucie takie oczekiwanie na wynik testu. My z M nie liczyliśmy, że uda się w pierwszym cyklu, ostatnio mi powiedział, że myślał, że uda się dopiero koło grudnia. Ale wiadomo, że nie o testowanie chodzi a o dziecko i ono powinno najbardziej cieszyć.

Do góry