reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dokladnie te testy to tak z przymrzeniem.oka traktuje, ona nie sa.miarodajne w 100%, ale dzieki nim wiem Mniej- wiecej kiedy owu bedzie, bo mam glupie cykle i glupi sluz i w ogole wszystko glupie :D

Nom ... Co do sluzu jaki mam teraz i temp . uważam ze jestem w 2 fazie cyklu. Jakos 5dpo tylko szyjka wciąż wysoko rozpulchniona i jakby otwarta ( ja rodzilam to napewno nie zamknie się na amen) .... I Tak czekam kiedy ona stwardnieje hmmmm i zmieni pozycje hmmm

reklama
Jak raz się udało to teraz na pewno nie problemy z płodnością :)
Może kwestia blokady psychicznej??
Ja tak bardzo bardzo chciałam to rok w ciążę z synem zajsc nie mogłam.
Wiesz kiedy zaszłam ?
Pierwszy cykl jak olałam płodne, bo miałam dość płaczu nad kolejnym negatywnym testem. Od razu zaskoczyło. Z tym że ojciec mojego to seks dzień dzień...
A z obecnym partnerem mamy trochę gorzej. Tzn on praca fizyczna, sam na wielkim magazynie, po pracy zajmuje się dzieckiem bo ja pracuję. Ja łącznie dwie prace które jakoś pogodzić muszę, syn późno chodzi spać, więc zanim on uśnie to padamy na łeb na szyję. Dlatego teraz testy owu i seks w płodne co drugi dzień. Nawet jak się nie ma sił.

Jak raz się udało to teraz wątpi

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas podobnie... z poprzednim.partnerem wpadka. I ciaza bezproblemowa. Teraz z moim staralismy sie kilka.miesicy, ale w koncu zaskoczylo. Mysle, ze to nie poroblemy z plodnoscia. Ja sie nie boje, ze nie zajde w ciaze, bo wiem ze moge i oredzej czy pozniej zaskocze, ja sie boje TYLKO, ze zowu poronie :(

Nom ... Co do sluzu jaki mam teraz i temp . uważam ze jestem w 2 fazie cyklu. Jakos 5dpo tylko szyjka wciąż wysoko rozpulchniona i jakby otwarta ( ja rodzilam to napewno nie zamknie się na amen) .... I Tak czekam kiedy ona stwardnieje hmmmm i zmieni pozycje hmmm
Ja nie potrafie badać szyjki, a chcialabym :(

Staram się nie nakręcać [emoji4]
Wiec wciągnęłam sie juz od poniedziałku w wir pracy i tak bedzie az do piątku :)
Wcinam kwas codziennie. I jedyne co mnie bardzo cieszy to w ogóle nie ciągnie mnie do fajek :) hurra

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też rzuciłam fajki :) z alko to w okresie od @ do owu na weekdzie jedną lampka wina a tak to nic :) słodkie to tylko jak mam upieczonego placka przez teściowa [emoji23] i ziołomiód :) i tyle jest mojego słodkiego [emoji23] ale z jedzeniem to już gorzej bo uwielbiam fast food [emoji23]
Brałam kwas foliowy ale tydzień temu byłam u gina i polecił mi prenatal uno. Dla kobiet starających się i będących w 1 trymestrze :) kwas foliowy, witaminy i imbir [emoji23] więc mam nadzieję że to mnie uchroni znów przed wymiotami pół ciąży [emoji23]

Też rzuciłam fajki :) z alko to w okresie od @ do owu na weekdzie jedną lampka wina a tak to nic :) słodkie to tylko jak mam upieczonego placka przez teściowa [emoji23] i ziołomiód :) i tyle jest mojego słodkiego [emoji23] ale z jedzeniem to już gorzej bo uwielbiam fast food [emoji23]
Brałam kwas foliowy ale tydzień temu byłam u gina i polecił mi prenatal uno. Dla kobiet starających się i będących w 1 trymestrze :) kwas foliowy, witaminy i imbir [emoji23] więc mam nadzieję że to mnie uchroni znów przed wymiotami pół ciąży [emoji23]

Chyba też się zaopatrzę w imbir, tak na wszelki wypadek :p Możecie coś jeszcze polecić na ewentualne mdłości? W sobotę jedziemy do Pragi i nie chciałabym, żeby akurat tam mi się jakieś objawy pojawiły :p

Chyba też się zaopatrzę w imbir, tak na wszelki wypadek :p Możecie coś jeszcze polecić na ewentualne mdłości? W sobotę jedziemy do Pragi i nie chciałabym, żeby akurat tam mi się jakieś objawy pojawiły :p
Niektore panie w ciazy kupuja lokomotiv w tavletkach do ssania, to taki suolement dla dzieci na chorobe lokonocyjna wlasnie na bazie imbiru :)

Ja nie potrafie badać szyjki, a chcialabym :(
Daga u mnie wcześniej słabiochy. Wczoraj ból mega jajnika i testy te dwa z góry na zdjęciu. Na samym dole test dziś z rana , dziś popołudniu jeszcze powtorze ale jajnik już nie boli i znów mnie śluz płodny zalał..
Co do szyjki też badam. Wczoraj wysoko , miekka, otwarta.
.
1509963126-bf275023517776d5-aaaaaa.jpeg

Chyba też się zaopatrzę w imbir, tak na wszelki wypadek [emoji14] Możecie coś jeszcze polecić na ewentualne mdłości? W sobotę jedziemy do Pragi i nie chciałabym, żeby akurat tam mi się jakieś objawy pojawiły :p
No to ten prenatal uno tam masz witaminy, kwas foliowy i imbir :) plus herbatki parzone imbirowe :)
Migdały podobno dobre na nudności :)
Chociaż ja podejrzewam że jak jeszcze nie masz problemów z nudnościami to ich mieć nie będziesz :*
Ale obstawiam Ci córkę [emoji23]
90% moich koleżanek które miały nudności i wymioty w ciąży urodziła synów [emoji23]
A te dziewczyny które miały bezobjawowe ciążę to najczęściej rodziły córki [emoji23]
Wątpię czy to ma coś wspólnego z rzeczywistością ale taka zależność zauważyłam [emoji23]

reklama
Daga u mnie wcześniej słabiochy. Wczoraj ból mega jajnika i testy te dwa z góry na zdjęciu. Na samym dole test dziś z rana , dziś popołudniu jeszcze powtorze ale jajnik już nie boli i znów mnie śluz płodny zalał..
Co do szyjki też badam. Wczoraj wysoko , miekka, otwarta.
.
1509963126-bf275023517776d5-aaaaaa.jpeg

Ja wlasnie zrobilam test, kreska ciemniejsza niz wczoraj i przedwczoraj. Wieczorem po pracy jeszcze powtorze. Musze to kontrolowac, bo dwa dni po pozytywnym zaczynam brac duphaston. My babki to biedne jestesmy, faceci maja latwiej :p

Kochana co do tego lokomotivu to to jest tak- to jest SUPLEMENT, a nie lek, przeznaczony dla dzieciakow. Generalnie na opakowaniu nie znajdziesz i formacji, ze kobiety w ciazy moga go stosowac, ALE z autopsji wiem, ze bardzo duzo babek go stosuje. Tylko ze, ja i tak kazdej ciezarnej pacjentce zalecam skonsultowac sie z lekarzem, bo jak wiadomo kazda ciaza jest inna. A z drugiej strony gdybym ja byla w ciazy i miala nudnosci to zarlabym te imbiry na kilogramy :)

Do góry