reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A można to w ciąży?
Ja przez tak intensywne wymioty i nudności 24/7 miałam na receptę Torecan w czopkach...

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No to Ty juz konkret mialas, obawiam sie ze przy tak iinensywnych wymiotach imbir w zadnej postaci nie zdziala cudów :(
Ja nie nie wiem.co to znaczy wymioty w ciazy, nie doznalam tego nigdy, jedynie meczącw uczucie zgagi i nudnosci.

reklama
No to ten prenatal uno tam masz witaminy, kwas foliowy i imbir :) plus herbatki parzone imbirowe :)
Migdały podobno dobre na nudności :)
Chociaż ja podejrzewam że jak jeszcze nie masz problemów z nudnościami to ich mieć nie będziesz :*
Ale obstawiam Ci córkę [emoji23]
90% moich koleżanek które miały nudności i wymioty w ciąży urodziła synów [emoji23]
A te dziewczyny które miały bezobjawowe ciążę to najczęściej rodziły córki [emoji23]
Wątpię czy to ma coś wspólnego z rzeczywistością ale taka zależność zauważyłam [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze to może tak być z tą córką :p siostra nie miała dolegliwości i ma córkę :p aż jestem ciekawa co to będzie u nas :-D My to kochaliśmy się 15, 16 i 17go a moja obstawiana owu była 16go, ciekawe :p

Kurcze to może tak być z tą córką :p siostra nie miała dolegliwości i ma córkę :p aż jestem ciekawa co to będzie u nas :-D My to kochaliśmy się 15, 16 i 17go a moja obstawiana owu była 16go, ciekawe :p
A ja miałam mega wymioty przez całą ciążę i jest syn :D

Kurcze to może tak być z tą córką [emoji14] siostra nie miała dolegliwości i ma córkę [emoji14] aż jestem ciekawa co to będzie u nas :-D My to kochaliśmy się 15, 16 i 17go a moja obstawiana owu była 16go, ciekawe :p
A to ciekawe. Tez nie mialam żadnych dolegliwosci no i mam córę. A tesciowa bedac w ciąży z M wiekszosc czasu tuliła porcelane.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Mi dodatkowo kuzyn płeć dziecka Wywróżył po wyglądzie :D Podobno z chłopcem kobieta pięknieje,a z dziewczynką traci na urodzie bo córka mamie zabiera urodę :D Ale tych przesądów z płcią dziecka jest dużo i niekoniecznie zawsze się sprawdzają :D

reklama
Do góry