reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczynki, ale mam zagwozdkę. Kierownik przerzucił mnie na nocna zmianę. Pierwszy raz od 5 lat bede na nocy. Po 6 rano będę w domu jak mojego już nie będzie i kiedy to się starać? Co miałam mu powiedzieć,
- nie pójdę na nocna zmianę, bo w tym tygodniu mam dni płodne i będziemy dzidzia robić?

...marzenia mają wielką moc...

reklama
Dziewczynki, ale mam zagwozdkę. Kierownik przerzucił mnie na nocna zmianę. Pierwszy raz od 5 lat bede na nocy. Po 6 rano będę w domu jak mojego już nie będzie i kiedy to się starać? Co miałam mu powiedzieć,
- nie pójdę na nocna zmianę, bo w tym tygodniu mam dni płodne i będziemy dzidzia robić?

Trzeba więc popołudniami nad dzidziem pracować. Na pewno nie mniej skuteczne będą. :)

O kurka, no to będziecie mieli trochę pod górkę, ale chyba po jego pracy a przed Twoją to się zobaczycie, co? ;)

Co do testow z allegro, juz z kilku aukcji kupowalam i wszystkie byly ok :)

Ja z wozkami narazie dalam sobie spokoj, siadlo.mi na mozg po tym poronieniu i chociaz nie wierze w zabobony, to wole nie zapeszac :p ale przyznam sie, ze jak zobaczylam pozytywny test ciazowy, to za kilka dni mialam juz wozek wybrany haha :D

Zrobilam test owu dzisiaj, tak jak mowilam 9dc mam, jakas bladziocha sie tam pokazala, ale nie jest to pozytyw. No alr wazne, ze owu sie zbliza :)

Dziewczyny czy ktoraz z Was po owulacji bierze duphaston lub luteine?
Czy w ogole stosujecie jakies wspomagacze, suplementy czy cokolwiek? :)
Ja duphastonu ani niczego podobnego nie biorę, wspomagaczy też nie stosuję, przez chwilę coś tam brałam w poprzednich cyklach ale zrezygnowałam bo i tak nie dało to efektu, jedynie witaminki z kwasem foliowym, d3, jodem itp. A no i jeszcze ja biorę eutyrox bo mam niedoczynność tarczycy.

Co do testow z allegro, juz z kilku aukcji kupowalam i wszystkie byly ok :)

Ja z wozkami narazie dalam sobie spokoj, siadlo.mi na mozg po tym poronieniu i chociaz nie wierze w zabobony, to wole nie zapeszac [emoji14] ale przyznam sie, ze jak zobaczylam pozytywny test ciazowy, to za kilka dni mialam juz wozek wybrany haha :D

Zrobilam test owu dzisiaj, tak jak mowilam 9dc mam, jakas bladziocha sie tam pokazala, ale nie jest to pozytyw. No alr wazne, ze owu sie zbliza :)

Dziewczyny czy ktoraz z Was po owulacji bierze duphaston lub luteine?
Czy w ogole stosujecie jakies wspomagacze, suplementy czy cokolwiek? :)
No ja jak zaszłam a ciążę z synem następnego dnia kupiłam - kocyk dziecięcy :) wszystko skończyło się szczęśliwie [emoji14]

To tak jak ja. Bladzioch jest więc czekam jeszcze, chociaż już się leje ze mnie płodny, szyjka wysoko i zaczyna się otwierać i kłucie już w jajniku czuje ;)
Typowo owu zbliża się wielkimi krokami :)

Skarpetki z aliexpress z I [emoji173] dad zamówione :D jak już test będzie pozytywny to wsadzę do pudełeczka i mu wręczę [emoji23]

Co do witamin - byłam ostatnio u ginekologa i mówię że biorę kwas foliowy, to doradził mi prenatal uno - dla kobiet starających się i w pierwszym trymestrze. Witaminy + kwas foliowy + imbir :) podobno ma łagodzić poranne nudności [emoji23] a w poprzedniej ciąży miałam z tym mega problem

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja duphastonu ani niczego podobnego nie biorę, wspomagaczy też nie stosuję, przez chwilę coś tam brałam w poprzednich cyklach ale zrezygnowałam bo i tak nie dało to efektu, jedynie witaminki z kwasem foliowym, d3, jodem itp. A no i jeszcze ja biorę eutyrox bo mam niedoczynność tarczycy.
Ja też tarczycowa ale ka mam Hashimoto i letrox biorę.

reklama
Do góry