reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To początek bo 14 dzień ale z obserwacji swojego cyklu wnioskuje, że mam dość wcześnie owu, obserwując śluz i ból podbrzusza w te dni. Nigdy nie miałam cyklu dłuższego niż 29dni. W ostatnim roku zdarzył sie 25, 26 dniowy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No 14 to nie taki początek, to wręcz półmetek tym bardziej, że Twoje cykle nie są bardzo długie, także trzeba być dobrej myśli :biggrin2:

reklama
A masz jakieś objawy, że się udało?

Nie:) oprócz tego że mam czasem takie fale gorąca to nic nietypowego się nie dzieje. Mierze temperaturę i gorączki nie mam-36,6 - 36,8. Ale to pewnie znów mnie coś atakuje, od wczoraj mam zaczerwienione gardło... poza tym nic się nie dzieje.

Powiem Wam ze jakoś tak makabrycznie wyglądają te rysunki o badaniu szyjki. Ja tego nie robie bo na bank się uszkodze.

No i właśnie przez to ze czułam owulacje od 15-18 dc a test owu wyszedl pozytywny dopiero 20 dc (jednak porównałam foty-wczorajsza krecha ciemniejsza niż przedwczorajsza) to cały czas jesteśmy w grze i nie odpuszczamy.

A Wy staracie się tak samo często przez cały cykl czy w drugiej połowie już odpuszczacie?

Nie:) oprócz tego że mam czasem takie fale gorąca to nic nietypowego się nie dzieje. Mierze temperaturę i gorączki nie mam-36,6 - 36,8. Ale to pewnie znów mnie coś atakuje, od wczoraj mam zaczerwienione gardło... poza tym nic się nie dzieje.

Powiem Wam ze jakoś tak makabrycznie wyglądają te rysunki o badaniu szyjki. Ja tego nie robie bo na bank się uszkodze.

No i właśnie przez to ze czułam owulacje od 15-18 dc a test owu wyszedl pozytywny dopiero 20 dc (jednak porównałam foty-wczorajsza krecha ciemniejsza niż przedwczorajsza) to cały czas jesteśmy w grze i nie odpuszczamy.

A Wy staracie się tak samo często przez cały cykl czy w drugiej połowie już odpuszczacie?

U nas to różnie bywało, przerobiliśmy właściwie chyba wszystkie możliwe scenariusze a i tak nic z tego nie wyszło, ale zapewne to przez mój stan zdrowia, także mam nadzieję, że jak już wszystko w sobie naprawię to już pójdzie z górki :)

Tak tez zamierzam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Daj znać jak już będziesz po wizycie co tam i jak tam

Najbliższy dzień testowania wypadnie nam jak będziemy na wspólnym romantycznym wyjeździe w góry fajny byłoby ujrzeć dwie kreski wtedy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.. Jak Wam idzie.. ? oj ja juz straciłam nadzieje...
U mnie niestety słabo.. mam jaką drobną torbiel czekoladową.. :( poza tym cykl bezowulacyjny.. od 3 tyg biore inofolic, żeby mi sie cykl uregulowal.. czytałam rownież, że niby pomaga w zajściu.. :( staramy sie juz tyle czasu a tu nic.. MOj kochany niestety ma taką prace jaką ma i widzimy sie raz w tygodniu ... i naprawde ciezko coś z tego zrobic.. macie jakąś dobrą rade.. ? jakieś wspomagacze.. ?Moja gin., mówi, że trzeba cierpliwości i probować.. ale ilez można.. chyba zmienie gina.. Czytałam o zastrzykach na pęknięcie pęcherzyka.. czy ktoraś z Was to miała ? mi niestety slabo pęcherzyki rosną.. w tym m-cu prawdopodobnie cykl bez ovu.. bo w 13 dc pęcherzyk miał jedynie 10mm :( gin mowila, że z tego nic nie będzie.. ah jestem zalamana...

Do góry