reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To początek bo 14 dzień ale z obserwacji swojego cyklu wnioskuje, że mam dość wcześnie owu, obserwując śluz i ból podbrzusza w te dni. Nigdy nie miałam cyklu dłuższego niż 29dni. W ostatnim roku zdarzył sie 25, 26 dniowy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No 14 to nie taki początek, to wręcz półmetek tym bardziej, że Twoje cykle nie są bardzo długie, także trzeba być dobrej myśli :biggrin2:

reklama
A masz jakieś objawy, że się udało?

Nie:) oprócz tego że mam czasem takie fale gorąca to nic nietypowego się nie dzieje. Mierze temperaturę i gorączki nie mam-36,6 - 36,8. Ale to pewnie znów mnie coś atakuje, od wczoraj mam zaczerwienione gardło... poza tym nic się nie dzieje.

Powiem Wam ze jakoś tak makabrycznie wyglądają te rysunki o badaniu szyjki. Ja tego nie robie bo na bank się uszkodze.

No i właśnie przez to ze czułam owulacje od 15-18 dc a test owu wyszedl pozytywny dopiero 20 dc (jednak porównałam foty-wczorajsza krecha ciemniejsza niż przedwczorajsza) to cały czas jesteśmy w grze i nie odpuszczamy.

A Wy staracie się tak samo często przez cały cykl czy w drugiej połowie już odpuszczacie?

Nie:) oprócz tego że mam czasem takie fale gorąca to nic nietypowego się nie dzieje. Mierze temperaturę i gorączki nie mam-36,6 - 36,8. Ale to pewnie znów mnie coś atakuje, od wczoraj mam zaczerwienione gardło... poza tym nic się nie dzieje.

Powiem Wam ze jakoś tak makabrycznie wyglądają te rysunki o badaniu szyjki. Ja tego nie robie bo na bank się uszkodze.

No i właśnie przez to ze czułam owulacje od 15-18 dc a test owu wyszedl pozytywny dopiero 20 dc (jednak porównałam foty-wczorajsza krecha ciemniejsza niż przedwczorajsza) to cały czas jesteśmy w grze i nie odpuszczamy.

A Wy staracie się tak samo często przez cały cykl czy w drugiej połowie już odpuszczacie?

U nas to różnie bywało, przerobiliśmy właściwie chyba wszystkie możliwe scenariusze a i tak nic z tego nie wyszło, ale zapewne to przez mój stan zdrowia, także mam nadzieję, że jak już wszystko w sobie naprawię to już pójdzie z górki :)

Tak tez zamierzam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Daj znać jak już będziesz po wizycie co tam i jak tam

Najbliższy dzień testowania wypadnie nam jak będziemy na wspólnym romantycznym wyjeździe w góry fajny byłoby ujrzeć dwie kreski wtedy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.. Jak Wam idzie.. ? oj ja juz straciłam nadzieje...
U mnie niestety słabo.. mam jaką drobną torbiel czekoladową.. :( poza tym cykl bezowulacyjny.. od 3 tyg biore inofolic, żeby mi sie cykl uregulowal.. czytałam rownież, że niby pomaga w zajściu.. :( staramy sie juz tyle czasu a tu nic.. MOj kochany niestety ma taką prace jaką ma i widzimy sie raz w tygodniu ... i naprawde ciezko coś z tego zrobic.. macie jakąś dobrą rade.. ? jakieś wspomagacze.. ?Moja gin., mówi, że trzeba cierpliwości i probować.. ale ilez można.. chyba zmienie gina.. Czytałam o zastrzykach na pęknięcie pęcherzyka.. czy ktoraś z Was to miała ? mi niestety slabo pęcherzyki rosną.. w tym m-cu prawdopodobnie cykl bez ovu.. bo w 13 dc pęcherzyk miał jedynie 10mm :( gin mowila, że z tego nic nie będzie.. ah jestem zalamana...

Do góry