reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nooo do pol roku juz mieliśmy stale godziny cycowania i zaczelam z danej godzinie cycowania wprowadzac powoli rozne pposiłki inne..
A co pierwsze wprowadzaliscie? My chyba marchewkę w 4 albo na poczatku 5 mies.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
NIby to taka praca 24h na dobę ale jaka przyjemna :)
Dziewczyny a jak to jest teraz z urlopem macierzyńskim? Ile może trwać, rok czy pół?

Przekichane. Praca na 24h i pomyslec, że znowu chcemy sie w to wpakować=) Elodia ty to jeszcze masz kapke fajniejsza sytuacje bo core masz juz samodzielniejsza=)
Mam taką cichą nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami jak już orzyjdzie co do czego, będzie chociaż trochę pomagala :-D podputalam sie dziewczyn w pracy ktore juz maja dorosle dzieci i duza roznice wieku miedzy jednym a drugim, to wszystkie zgodnie odpowiedzialy, że u ich dzieci na zapowiedziach o pomocy przy maluchu się kończyło.

Praca calodobowa ale bardzo milutka :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

A co pierwsze wprowadzaliscie? My chyba marchewkę w 4 albo na poczatku 5 mies.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Jadl cyca na śniadanie 7:00,2sniadanie 10:00, 13: 00obiad, 16:00Podwieczorek 19:00 Kolacja i o 20:00 nynal sobie do snu i w nocy o 4:00 nynal.

Pierwsze wprowadzalismy jabluszko, gruszke na 2 sniadanie po dwóch tyg na obiad juz podawalam mu zupki. A potem stopniowo stopniowo inne rzecz. W ogole ersza inna rzecza niz mleko z cyca jaka jadl to byly chrupki kukurydziane chyba 4miesiace mial

Chwalcie się chwalcie a ja będę się cieszyła razem z Wami zobaczycie[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mi się wydaje, że nikomu tutaj nie przeszkadzasz, a jak sama napisałaś przez ten krótki okres czasu trochę się ze sobą wszystkie zżyłyśmy :) a to, że komuś jest trochę przykro kiedy innym udaje się za pierwszym razem to raczej normalne, ale to nie oznacza, że nie kibicujemy Tobie, wręcz przeciwnie, ja np. bardzo mocno trzymam kciuki i za Ciebie i za pozostałe dziewczyny, którym się udało, bez względu na to za którym razem. To że innym się udaje oznacza tylko, że nam też się kiedyś uda i z każdym miesiącem wszystkie jesteśmy bliżej celu, bez względu na to czy osiągniemy go teraz, czy za miesiąc czy za pół roku. Każda z nas by chciała jak najszybciej, oczywiste, ale trzeba nauczyć się cierpliwości i trochę odpuścić. Przed pierwszą ciążą niczego nie sprawdzałam, ani nie obserwowałam specjalnie swojego ciała, wiedziałam tylko tyle, że żeby być w ciąży trzeba się kochać, nie liczyłam dni cyklu, ledwo pamiętałam kiedy była ostatnia @ no i jakimś cudem się udało :) a teraz liczę, sprawdzam, obserwuję i dupa z tego, ale jak się okazało nie jestem taka zdrowa jak myślałam, ale cóż najwidoczniej tak musi być :) Trochę się rozpisałam, ale podsumowując Aga zostań z nami i informuj na bieżąco co się u Ciebie dzieje dobrego, bo każda ciąża jest inna a ja np. chętnie posłucham jak przebiega ona u Ciebie ;)

reklama
A jeszcze odnośnie objawów ciążowych chciałam napisać, u mnie jedynym objawem wskazującym na ciążę był brak @, no i bóle podbrzusza, ale pojawiły się one dopiero kiedy @ miała się pojawić i jak tylko brzuch zabolał to wydawało mi się, że już @ nadchodzi i zaraz się rozkręci i szłam do łazienki a tam czysto, po tygodniu zrobiłam test (bo czasem zdarzało mi się, że przychodziła tydzień później) no i oczom nie wierzyłam :) także teraz też nie będę robić wcześniej testu, bo mam podobnie jak @O'Hara jedna kreska mnie bardzo dołuje. Za to teraz prawie przed każdą @ mam mdłości, latam ciągle siusiu, boli mnie podbrzusze a @ i tak przychodzi :) także życie...

Do góry