Ewarut
Fanka BB :)
Wydaje mi się że na to nie ma rady. Mój ma 4 latka i jest to samo cały czas biega skacze krzyczy itp. To są dzieci muszą z tego wyrosnąć. Tak mają te które są nadpobudliwe ruchowo. I naprawdę wiem coś o tym i wiem , że chociaż matka chciałaby coś z tym zrobić to nie jest w stanie. Takim dzieciom nie wolno zabraniać biegać i skakać. Także musisz uzbroić się w cierpliwość.Dziewczyny, u mnie za ścianą jest taki problem:
Dwójka dzieci, mąż i żona, pies. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, ze te dzieci strasznie hałasują. Zaczyna się codziennie o 6:30 mniej więcej. Bieganie, skakanie, krzyki i to tak trwa cały Boży dzień z małymi przerwami. W tygodniu to mnie nawet wali bo tez wstajemy rano i idziemy do pracy także niech sobie robią co tam chcą ale w weekend chcielibyśmy trochę się wyspać póki możemy co zreszta wydaje mi sie całkiem normalne. No ale nie da się! Dziewczyny te dzieci tak latają, ze aż mi się pol sypialni trzęsie a jak jakimś cudem jest cisza, bo idą gdzieś w pizdu to pies zostaje i tak k*** wyje, ze idzie zwariować. Kiedyś GRZECZNIE zwróciłam uwagę tej babce, czy mogłaby ogarnąć te dzieci chociaż w weekendy, chociaż do tej 10tej (chyba nie proszę o wiele?) to mi odpowiedziała, ze się czepiam i ze to tylko dzieci i jak jestem taka mądra to żebym spróbowała dwulatkowi wytłumaczyć. Ręce mi opadły i nie chciałam się z nią kłócić ale potem i tak zwierzyła się pozostałym mamuśka z bloku i teraz jestem złem wcielonym. Nawet wam nie powiem co o mnie mówią ale to akurat mam głęboko w dupie![]()
Nie wiem jak to rozwiązać, zastanawiamy się z mężem czy nie przenieść sypialni do innego pokoju, mamy taka opcje chociaż wolałabym spać tu, gdzie dotychczas.
Jakieś rady? [emoji849]
Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom