reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hejka. Po takich różnych zachwianiach emocjonalnych, po rannych mdlosciach i kluciu w podbrzuszu codzień - postanowilam zrobic test... I nic. Dupa. Termin @ na 7.07 u.u

Sent from my SM-J500FN using Forum BabyBoom mobile app
Zdecydowanie za wcześnie test! Poczekaj do terminu @. Skoro masz mieć @ 7 lipca, to nawet jeszcze zagnieżdżenia nie było...
Hej dziewczyny. Mi udało się wyluzować, i nie myśleć codziennie o ciazy i o tym ze dni plodne się zbliżają i trzeba się starać. W sobote wyjeżdżamy na Urlop do polski wcześniej niż planowaliśmy, ale bardzo się z tego cieszę . Dzieciaczki juz odliczaja dni. Tam napewno się zrelaksuje. Ale już odrazu mogę stwierdzić że nic nie wyjdzie , wiadomo jak to w gościach,nie ma kiedy się chce Hehe. Dni plodne z obliczeń kalendarzyka wypadają na 2 lipca, a ja myśle że już się chyba zaczęły. Teraz biorę na luzie wszystko za bardzo się spinalam i doszukiwalam się objawów. Jak nie teraz to w następnym cyklu.
Najlepiej bez spiny! Jestem tego przykładem... Ale też wiem, że "łatwo powiedzieć...", gdy mocno się chce... :p

reklama
Czwarty dzień z rzędu test negatywny. Wprawdzie nie z pierwszego sikańca, bo pierwszy był o 4.00 rano, ale nie sądzę żeby to miało większe znaczenie

Wiecie co utrzymuje mnie przy nadziei?
Uświadomiłam sobie, że nie jestem opuchnięta jak na okres. Jestem drobną szczupłą osobą z płaskim brzuszkiem (152cm, 47kg) i zawsze kilka dni przed, zbierała się we mnie woda, noi na dole brzucha byĺam napompowana jak balon. A teraz nic.
Piersi na zmianę raz bolą raz nie, to samo z krzyżem i podbrzuszem. Sennošć, zmęczenie, ogólnie obolały organizm, częste siusianie, to nic nadzwyczajnego
@ brak...

Jutro emocjonujący dzień
5 Urodziny Oleńki i wylot do Grecji
A ja stoję w miejscu.

kolekcjonerka to jutro przed Wami wielki dzień :) skoro tak czujesz z tym płaskim brzuchem to może rzeczywiście coś jest na rzeczy ;)
Gdzie lecicie do Grecji? My 2 tygodnie temu wróciliśmy z Korfu :)
Niestety zaciążyć się na wakacjach nie udało... a mąż się śmiał że mielibyśmy "greckie" dziecko :-p

kolekcjonerka to jutro przed Wami wielki dzień :) skoro tak czujesz z tym płaskim brzuchem to może rzeczywiście coś jest na rzeczy ;)
Gdzie lecicie do Grecji? My 2 tygodnie temu wróciliśmy z Korfu :)
Niestety zaciążyć się na wakacjach nie udało... a mąż się śmiał że mielibyśmy "greckie" dziecko :-p
my też na Korfu : )

Hej dziewczyny. Mi udało się wyluzować, i nie myśleć codziennie o ciazy i o tym ze dni plodne się zbliżają i trzeba się starać. W sobote wyjeżdżamy na Urlop do polski wcześniej niż planowaliśmy, ale bardzo się z tego cieszę . Dzieciaczki juz odliczaja dni. Tam napewno się zrelaksuje. Ale już odrazu mogę stwierdzić że nic nie wyjdzie , wiadomo jak to w gościach,nie ma kiedy się chce Hehe. Dni plodne z obliczeń kalendarzyka wypadają na 2 lipca, a ja myśle że już się chyba zaczęły. Teraz biorę na luzie wszystko za bardzo się spinalam i doszukiwalam się objawów. Jak nie teraz to w następnym cyklu.
Bardzo dobre podejście!!! I mnie jak zaciazylam też byli goście na komunie synka haha ;)
Fabimama pierwszy miesiąc za nami :zawstydzona/y: wiem, że to nic... wiem że ludzie się starają miesiącami, latami...
W pierwszą ciąże zaszłam w pierwszym cyklu starań ale teraz pewnie nie będzie tak łatwo. Brałam prawie 2,5 roku tabletki :-( :(
No i dostałam dzisiaj @ terminowo jak przy tabsach...
U mnie udało się w 3 cyklu... Ale po tabelce z 1 strony widać ile cyklow starają się nasze kobietki... każda z nas by chciała tak od razu... i już... Ale to nie takie proste niestety :(
Hejka. Po takich różnych zachwianiach emocjonalnych, po rannych mdlosciach i kluciu w podbrzuszu codzień - postanowilam zrobic test... I nic. Dupa. Termin @ na 7.07 u.u

Sent from my SM-J500FN using Forum BabyBoom mobile app
Zdecydowanie test dza szybko kochana robiłaś! !! Najlepiej na bete za 3-4 dni...
kolekcjonerka mały ma swój pokój i łóżko też ale w tym pokoju mało przesiaduje, dla niego to raczej przechowalnia zabawek. Najwięcej siedzi w dużym pokoju.Tam śpi z nami, ogląda bajki i bawi się.
Gdzie wyjeżdżacie na wakacje? My 2 tyg.temu wróciliśmy z Grecji i ostatniego dnia pobytu jak w zegarku pojawiła się @. Wkurzyłam się masakrycznie, jakby już 1 dnia nie mogła poczekać aż wrócę.
Fabimama staram się zająć głowę odkąd poroniłam, czyli od połowy listopada. Nie raz wymyślałam sobie rzeczy, których mój m nie rozumiał. 2 cykle do tyłu udało mi się nieźle wyluzować, nawet nie miałam parcia na sex w dni płodne.Mój m się wtedy zdziwił. Ja zresztą też, no ale nic to nie pomogło.Teraz będzie gorzej bo będę siedzieć w pokoju z ciężarną koleżanką, więc jakaś presja dodatkowa będzie.Muszę jakoś ochłonąć, bo jestem na wszystko negatywnie nastawiona. Mojemu synowi nawet udziela się mój dołek. Wczoraj zaczął gadać że nic mu nie wychodzi, że jest małą dzidzią bo nic nie umie, nikt go nie lubi, a w ogóle to jest głupi. Jakby czytał w moich myślach, tylko że ja przy nim nie mówię takich rzeczy.Jednak dzieci wyczuwają nastawienie rodziców.Musimy zrobić razem coś fajnego. Teraz za dużo rzeczy nie mamy do wyboru, bo trzęsę się nad nim, aby był zdrowy bo we wtorek mamy wycięcie 3-go migdała.Ale po tym na pewno coś fajnego mu wymyślę.
Spróbuj odzwyczaic synka od spania z wami... da wam to wiele nowych możliwości... ;) wyjdzie wam to na dobre! Na początek może przechowalnia zabawek niech się stanie miejscem do wieczornych przytulnek i czytania książek...
Czwarty dzień z rzędu test negatywny. Wprawdzie nie z pierwszego sikańca, bo pierwszy był o 4.00 rano, ale nie sądzę żeby to miało większe znaczenie

Wiecie co utrzymuje mnie przy nadziei?
Uświadomiłam sobie, że nie jestem opuchnięta jak na okres. Jestem drobną szczupłą osobą z płaskim brzuszkiem (152cm, 47kg) i zawsze kilka dni przed, zbierała się we mnie woda, noi na dole brzucha byĺam napompowana jak balon. A teraz nic.
Piersi na zmianę raz bolą raz nie, to samo z krzyżem i podbrzuszem. Sennošć, zmęczenie, ogólnie obolały organizm, częste siusianie, to nic nadzwyczajnego
@ brak...

Jutro emocjonujący dzień
5 Urodziny Oleńki i wylot do Grecji
A ja stoję w miejscu.

Zrób bete kochana!!!!!!

85993e3krgxydke3.png

U nas wczoraj 14 dc był i mąż mimo zmęczenia też stanął na wysokości zadania. Śmiałam się z niego bo na dworze ludzie przeżywali mecz, dopingowali Polakom. Mówię do męża, że musi strzelić dzisiaj gola i że nawet doping ma z dworu. Obstawiam że owulka była przedwczoraj. Mam nadzieje,że wyjazd do Grecji nie namieszał mi w cyklu. Cykl obstawiliśmy ładnie bo 12,13 i 14 dc był sexik, pozycje sprzyjające i na wieczór, żeby żołnierzyków nie pogubić.Co ma być to będzie, ale natura jest przekorna i pewnie przy takich staraniach nic z tego nie będzie. Zrobiliśmy co mogliśmy.Teraz zostaje czekać.We wtorek idę z małym na wycięcie migdała a w środę mój m ma urodziny, więc zajmę sobie głowę czymś innym.

Oh, ale się wczoraj zdenerwowalam ...
Byliśmy wczoraj na badaniu nasienia, i Pani mi mówi, że wynik będzie za 3 tygodnie...
Powiedziałam jej ze chyba żartuje i ze w takim razie rezygnujemy bo potrzebuje się najpóźniej na za tydzień.
Pani stwierdziła, że będą za 3tygodnie bo urlop mają, ale jak mi zależy to podejdzie do kliniki w przyszłym tygodniu z tymi wynikami- cóż za poświęcenie...

reklama
Czesc dziewczyny:)
Witam sie z wami po dluzszej nieobecnosci. Ja juz po urlopie- niestety niezbyt udanym
Chłopcy przechorowali wlasciwie caly ponyt na wakacjach.
Ogromne gratulacje dla nowych mumusiek:) oby wasze maluszki rosly zdrowo.
Paraplu- sciskam mocno:(
Luxi- widok cudowny. Dla mnie bedzie dziewczynka:)

Witam nowe staraczki i trzyam kciuki zeby starania trwaly krotko i zakonczyly się narodzinami upragnionego maluszka.

Fabimama proszę o nowy termin @ na 7.7

Do góry