reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry! Na Podhalu kolejny piękny dzień :)
Co do testów, to ja jestem z tych niecierpliwych, i najchętniej bym już zrobiła tydzień po owulacji, a potem wmawiala sobie, ze widzę drugą kreskę ;) ale postanowilam nie robic w tym miesiącu testow ani nie szukac na siłę objawow. Co ma być to będzie. Testowac będę ewentualnie w dzien @, 30 października.

Dziewczyny o co chodzi z tą kawą?

To może będziemy testować razem :) a kawa podobno obniża płodność.

reklama
Wiesz my tez niewiadomo ile kasy nie mamy ale nam to starcza by miec na kredyty,oplaty i czasami gdziesc wyjsc czy jechac. Auto mamy nie jakies nowoczensne ale jezdzi i jest sprawne wiec uwazam ze to najwazniejsze.
No wlasnie a Ci rodzice zaraz co ten chlopiec chce to mu kupuja bo co chwile nowe zabawki w przedszkolu ma.
My jeszcze cztery lata kredytów i w koncu koniec. Nigdy więcej kredytów, chyba że hipoteczny. Ale ten to dopiero, jak kredyty nam się skończą. Ale wlascicielka naszego mieszkania poczeka i potem nam je sprzeda bo już tak się z nią umowilismy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Niewychowany gnojek. Powiedz mu ze pieniazki nie sa ważne, wazne jest to ze macie siebie i macie milosc i to największy skarb. Okropne sa dzieciaki ale to wina rodzicow. Zezlilam sie. Strasznie na ten Twoj post.
Pieniądze wcale nie oznaczają, że ktoś jest bogaty. Owszem, mając więcej jest łatwiej i fajnie by było mieć więcej, ale sztuką jest miec więcej i jednocześnie byc normalnym dla biedniejszych od siebie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Moj syn chodzi do prywatnego przedszkola. Teraz idzie 3 rok. Ale planujemy do 0 go przeniesc do publicznego wtedy juz musi sie dostac bo wczesniej nie bylo miejsc. Moj tato bardzo kocha wnuka i wiedzial ze moj syn chce chodzi,miec kontakt z dziecmi wiec sam powiedzial ze mamy go zapisac do prywatnego i bedzie placil za nie. Przez 2 lata chodzenia nie bylo problemow chodz byly bogate dzieci ale nie wywyzszaly sie tym a ten chlopiec chyba nie rozumie ze pieniadze to nie wszystko.
Moja Laura też chodziła dwa lata do prywatnego ale tylko dlatego, że w państwowym nie było miejsc. 500 zł miesięcznie placilam i to z moich pieniedzy bo tatus grosza jie dokladal, a w tamtym czasie pracowalam na 3/4 etatu i lekko mi nie bylo. I ile to razy bylo mi głupio bo inne mamusie,takie wystrojone i och ach, o wiele lepszy status spoleczny mialy od nas. Dlatego poslalam mlodą do szkoly jako szesciolatkę bo raz, że mialam dość płacenia za przedszkole takiej fortuny i jeszcze na zycie mi musialo zostac, dopiero w podstawowce widzac wiele osob o takiej sytuacji materialnej jak moja odetchnelam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

My jeszcze cztery lata kredytów i w koncu koniec. Nigdy więcej kredytów, chyba że hipoteczny. Ale ten to dopiero, jak kredyty nam się skończą. Ale wlascicielka naszego mieszkania poczeka i potem nam je sprzeda bo już tak się z nią umowilismy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Nam zostało 9;) za to pierwsze mieszkanie;)

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
My jeszcze 2 lata bedziemy placic. I tez potem zadnych niechce juz brac. Fajnie ze tak sie dogadaliscie z wlascicielka mieszkania byle by tylko sie nie wycofala.

Do góry