reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dobra siadłam na chwilkę do laptopa bo z telefonu bym dziabała kupę czasu.

Kasienka3b powiem Ci tak, że bachor jest strasznie rozpuszczony. ja nie rozumiem!
Ale jedno wiem! Dziecko ma wszystko co chce, ale nie ma najwazniejszego, Miłosci i zinteresowania rodziców moje zdanie.

Moze troszkę sie otworze, ale ja nie rozumiem np kupowania dziecku w wieku 5-6 lat telefonu, tableta.
Prawda jest taka że moja córka owego ma ale w moim przypadku to była sytuacja musowa.
Moja młoda rok temu dokłądnie 4 wrzesnia poparzyła sie wrzątkiem miała poparzenie III STOPNia 25 % powierzchni ciała, miesiąc leżała na OIOM a tydzien na takim całkiem całkiem zamkniętym oddziale że mogłam wejsc do niej na pare minut w fartuchu, rekawiczkach, masce. Najgorsze co może spotkać matkę! tablet trzeba było kupić dlatego że ja z nią nie mogłam być a chcieliśmy mieć z córką kontakt czy coś potrzebuje rano zanim sie do niej pojechało do szpitala. od tamtej pory tableta dostaje sporadycznie, na pół godzinki góra godzinka.

Moje dzieci nie graja na komputerze i jestem naprawdę zadowolona bo mają dziecinstwo, zabawe, czego niektóre dzieci nie maja bo widze po dzieciach z otoczenia, wakacje a oni w domu przed komputerem, teraz jak jest zimno chodzę z dziecmi na świetlice wiejska do 18 sie bawic, i co wiekszosc dzieci w wieku od 4 lat gra na kompie, i to w takie durne gierki że ja jestem w szoku.

Ja bardzo szybko bym owym rodzicom powiedziała co nie co.
Nie powiem, bo ja sama swoje dzieci troche rozpiesciłam, dlatego ze chce im dac cos czego sama nie miałam, ale tu nie chodzi o nowe zabawki, duperele bo to juz im sie w pokoju nie miesci, a moje dzieci poprostu tego nie szanują.

Ehhh sie rozpisałam, trzeba zbierac dupe i ide do tesciowej bo bede kopać marchew na działce.;pppp

Dzień dobry! Na Podhalu kolejny piękny dzień :)
Co do testów, to ja jestem z tych niecierpliwych, i najchętniej bym już zrobiła tydzień po owulacji, a potem wmawiala sobie, ze widzę drugą kreskę ;) ale postanowilam nie robic w tym miesiącu testow ani nie szukac na siłę objawow. Co ma być to będzie. Testowac będę ewentualnie w dzien @, 30 października.

Dziewczyny o co chodzi z tą kawą?

Dobra siadłam na chwilkę do laptopa bo z telefonu bym dziabała kupę czasu.

Kasienka3b powiem Ci tak, że bachor jest strasznie rozpuszczony. ja nie rozumiem!
Ale jedno wiem! Dziecko ma wszystko co chce, ale nie ma najwazniejszego, Miłosci i zinteresowania rodziców moje zdanie.

Moze troszkę sie otworze, ale ja nie rozumiem np kupowania dziecku w wieku 5-6 lat telefonu, tableta.
Prawda jest taka że moja córka owego ma ale w moim przypadku to była sytuacja musowa.
Moja młoda rok temu dokłądnie 4 wrzesnia poparzyła sie wrzątkiem miała poparzenie III STOPNia 25 % powierzchni ciała, miesiąc leżała na OIOM a tydzien na takim całkiem całkiem zamkniętym oddziale że mogłam wejsc do niej na pare minut w fartuchu, rekawiczkach, masce. Najgorsze co może spotkać matkę! tablet trzeba było kupić dlatego że ja z nią nie mogłam być a chcieliśmy mieć z córką kontakt czy coś potrzebuje rano zanim sie do niej pojechało do szpitala. od tamtej pory tableta dostaje sporadycznie, na pół godzinki góra godzinka.

Moje dzieci nie graja na komputerze i jestem naprawdę zadowolona bo mają dziecinstwo, zabawe, czego niektóre dzieci nie maja bo widze po dzieciach z otoczenia, wakacje a oni w domu przed komputerem, teraz jak jest zimno chodzę z dziecmi na świetlice wiejska do 18 sie bawic, i co wiekszosc dzieci w wieku od 4 lat gra na kompie, i to w takie durne gierki że ja jestem w szoku.

Ja bardzo szybko bym owym rodzicom powiedziała co nie co.
Nie powiem, bo ja sama swoje dzieci troche rozpiesciłam, dlatego ze chce im dac cos czego sama nie miałam, ale tu nie chodzi o nowe zabawki, duperele bo to juz im sie w pokoju nie miesci, a moje dzieci poprostu tego nie szanują.

Ehhh sie rozpisałam, trzeba zbierac dupe i ide do tesciowej bo bede kopać marchew na działce.;pppp
Niewiem czy mu poswiecaja czas czy nie ale widze ze chlopczyk wyrosnie na materialiste bo rodzice nie zwracaj uwage na to.
Co do komputera,tableta czy telefonu moj syn raz na jakis czas dostaje telefon by pograc ale na krotki czas a nie pol dnia. Wole by wyszedl na dwor tym bardziej ze uwielbia sport,uwielbia grac w pilke nozna i chodzi 2 razy w tyg na treningi.
A Ty to biedna musialas sie stresu nsjesc jak cora sie oparzyla. No ale teraz juz wszystko oki?

Niewiem czy mu poswiecaja czas czy nie ale widze ze chlopczyk wyrosnie na materialiste bo rodzice nie zwracaj uwage na to.
Co do komputera,tableta czy telefonu moj syn raz na jakis czas dostaje telefon by pograc ale na krotki czas a nie pol dnia. Wole by wyszedl na dwor tym bardziej ze uwielbia sport,uwielbia grac w pilke nozna i chodzi 2 razy w tyg na treningi.
A Ty to biedna musialas sie stresu nsjesc jak cora sie oparzyla. No ale teraz juz wszystko oki?
Tak. Już poszło w niepamięć;) blizn nie ma jedyne co widać zaczerwienie nie po kąpieli

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja 3lata temu byłam na porodówce,
całą noc nas wtedy wytrzymali brak postępu porodu, i na drugi dzień cc. Oczywiście poryczalam się bo chciałam urodzić naturalnie.
Teraz myślę,że może to cesarka ma wpływ na zajście?..nieraz jeszcze czuję tą bliznę.

Ja jestem 11 lat po cc i czuje blizne tzn. Jakby sznureczek pod skora byl tak tlumacE
W druga ciaze zaszlam w 1 cyklu po 3 latach. Rodzilam sn
W okolo mnostwo kobiet w moi. Otoczeniu po.cc zachodza/ly normalnie takze nie wiem. Mozna zbadac chyba ta blizne?

Dzień dobry!

Podgrupa Staraczek bez słodyczy i śmietnika jedzeniowego. Dzień 1.

Elodia
mala.wiedzma
monia36
Kasienka3b
Jotka_Szczotka
Beenka

Powodzenia! I wspaniałego dnia dla wszystkich :). Bez żadnych @!
Wspieram:)
Wszystko inne zalicze ale slodkosci. Batoniki proteinowe.Ciasteczko codziebnie musze zjesc:)
Dla mnie waNe by omijac smieciowe zarcie. Wszystko co przetworzone z chemia. I napokje slodzone bo z nich dostarczacie mnostwo cukru.. Dlatego wole ciastko na to miejsce niz cole np. ( nie pijemy u mnie w domu zadnych napojow tego typu)

Czesto pieke. Gotujemy codzien

Kasienka3b

To wina rodzicow
Syn chodzil do szkoly w polsce zanim tu zjechalismy znow i spotykalam takie zachowanie niemal codziennie.
Teraz nie mamy tego problemu

Radze porozmawiac z rodzicami bo to oni sa bodzcem a jesli nic to nie pomoze zmienic przedszkole na zwykle.. Moze tez byc tak zebtamten xhlopiec taki ma charakter..
Moja znajoma nie smierdzi groszem a jej syn zaznacA ciagle co by to nie bylo ze jego lepsze.
Moj nie chcial sie z nim bawic ale ze czesto u nas bywal to. Nim ciagle rozmawialam i widze zenjest lepiej . dogaduja sie ale mimo wszystko xharakteru nie zmienie;)
Dziecko to bardzo przezywa i moze to sie odbic na jego samoocenie

Ookatlaoo juz pol roku jak zlikwidowalam cala elektronike... Wczesniej wyznaczalismy czas ale doszloam do wniosku ze to wiecej nerwo
Moje dzieci...zmiana TotalnA
W tamtym roku 2h dziennie. Mala spedzalam odrabiajac z nia prace domowa a dzis
Mala codziennie cYta ksiazki i te w domu i te zadane przez szkole. prace domowe odrabia od razu!!!. poprawila sie niemilosiernie i serce mi peka z radosci. Widze ten zapal z jej strony a nie..... To kiedy moge zagrac... Szczegolnie do meza bo ja to nieugieta
Syn zawsze byl bardzo dobry co do szKoly ale skonczyly sie napady nerwow! I spedza czas na dworze. I pomaga w czym moze.
Bywalo tak ze np. Mial wyzanczona 1h o 18 i juz nic innego nie zrobił do tej 18 tylko czekal nabuzowanyy podekscytowamy także niet niet niet ucielam to
Dzieci szyblo sie uZależniają i tracimy kontakt takze więcej dla mnoie to wyzadza szkod jak pozytku

Ja jestem.ZA!! i kazdemu tlumacze ale wszyscy jak ja kiedys mowia ze wyznaczaja czas ale ja wiem jak to bywa z tym wyznaczaniem
Zaznacze ze u mnie ps3 tablety 2 lata temu wprowadzone.

Zaspam dzis do pracym na 5 .jade zaraz ehhhh

Ostatnia edycja:
Do góry