reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Więc tak: :-D (uwaga będzie wykład :-) )
- mam cykle 32 dniowe regularne, więc "pierwotny" termin @ miał przypadać na 6 lipca (owu miało być 23 czerwca)
- 18/19 czerwca było "pierwsze kłucie w jajniku (potraktowałam to jako szybszą owulację) - wtedy też były przytulanki
- 25 czerwca mocny ból prawego jajnika ( i jeśli się tego trzymać to @ przyjdzie 9 lipca).... :(

Tak naprawde stu procentowym potwierdzeniem owulacji byłaby ciąża :) a jak juz będzie pęcherzyk i zarodek to będzie można stwierdzić kiedy dokładniej owu była :)
także trzymam kciuki! Moze ten drugi ból to było jednak jakies zagnieżdżanie , albo jakis spóźniony drugi pęcherzyk pęknąl..

A moj gin na takie bóle to mówi ze to dlatego ze spiąć na boju podciągam/zginam dana nogę ze strony z której mnie boli, i krążenie tym zaburzam, i krew ktora nie ma gdzie płynąc (bo zgięta noga zgina żyle fizycznie ja przytykając), wybija do jajnika, jelit i wtedy boli.
Takze mam nakaz słabo z prostymi nogami i zabronione trzymanie nogi na nogę gdy siedzę.

reklama
Kochana... moim zdanie to o wiele za szybko na test. Więc spokojnie.. nie wszystko stracone.

Trzymam kciuki za owocne staranka!!!!!!!!

U mnie pogoda znowu do bani ; ( nic się nie chce... jest mi tak cicho i pusto w domu bez chłopców ze masakra ; ( nooo ale jeszcze troszke i nudno mi nie będzie... ;)

Dziś zaczynam prowadzić mój zeszyt wyjazdowy... ;) mam takiego świra.. ze jak gdzieś jeździmy na dłużej muszę mieć wszystko rozpisane. .. nawet plan B jak by plan A został zaburzony ;) nawet mapki sobie rysuje...... mąż się kiedyś kiedyś tego śmiał ale niebtaz nas to uratowało z opresji ;) i teraz sam się pyta czy zeszyt kupiłam ;)

85993e3krgxydke3.png

Haha, super z tym zeszytem!! :):)

Tak naprawde stu procentowym potwierdzeniem owulacji byłaby ciąża :) a jak juz będzie pęcherzyk i zarodek to będzie można stwierdzić kiedy dokładniej owu była :)
także trzymam kciuki! Moze ten drugi ból to było jednak jakies zagnieżdżanie , albo jakis spóźniony drugi pęcherzyk pęknąl..

A moj gin na takie bóle to mówi ze to dlatego ze spiąć na boju podciągam/zginam dana nogę ze strony z której mnie boli, i krążenie tym zaburzam, i krew ktora nie ma gdzie płynąc (bo zgięta noga zgina żyle fizycznie ja przytykając), wybija do jajnika, jelit i wtedy boli.
Takze mam nakaz słabo z prostymi nogami i zabronione trzymanie nogi na nogę gdy siedzę.

No to jak tak boli zagnieżdżanie to ja dziękuję ;)
A tak swoją drogą jeśli przytulanki były 18/19 czerwca, to myślicie, że jeszcze by widać nie było na teście? Jutro mam wizytę u gina, to jeśli ma coś być to się dowiem. ;)

No to jak tak boli zagnieżdżanie to ja dziękuję ;)
A tak swoją drogą jeśli przytulanki były 18/19 czerwca, to myślicie, że jeszcze by widać nie było na teście? Jutro mam wizytę u gina, to jeśli ma coś być to się dowiem. ;)

Jesli owu miałaś np 19.06 to dzisiaj 9dpo... Takze jeszcze bardzo wcześnie. Niektórym nawet w terminie @ wychodzi negatyw a ciąża jest..

Na usg tez moze jeszcze nie byc widać. Takze nie nastawiaj sie jesli nic sie nie wyjaśni! Wciaz jest nadzieja :)

Jesli owu miałaś np 19.06 to dzisiaj 9dpo... Takze jeszcze bardzo wcześnie. Niektórym nawet w terminie @ wychodzi negatyw a ciąża jest..

Na usg tez moze jeszcze nie byc widać. Takze nie nastawiaj sie jesli nic sie nie wyjaśni! Wciaz jest nadzieja :)

Powiem szczerze, że w ogóle nie brałabym ciąży pod uwagę, ale jedyne co mnie zastanawia to bolące cycki.
Nigdy mnie nie bolą, nawet przed okresem.
Bolały jedynie na początku jednej i drugiej obumarłej ciąży. I tylko dlatego, że pojawił się ten objaw rozkminiam czy ta owu była prędzej czy później i kiedy w ogóle była itp...

A mnie cycki nie bola. Za to wystarczy, ze ktos cos zrobi nie po mojej mysli to skacze do gardla. Tak mi sie szkoda dziewczyn w pracy zrobilo, ze ulotnilam sie do biura, zeby nie musialy mnie sluchac. Zaklulo pare razy z prawej strony. Plecy bola, ale napewno mniej niz wczoraj.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dostalam tabletki. Czekam z ich wzieciem az K wroci z pracy.
Glowa ze stresu mnie boli. W poczekalni bylo ciezko, same ciezarne, ledwo dalam rade by sie nie poryczec.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem szczerze, że w ogóle nie brałabym ciąży pod uwagę, ale jedyne co mnie zastanawia to bolące cycki.
Nigdy mnie nie bolą, nawet przed okresem.
Bolały jedynie na początku jednej i drugiej obumarłej ciąży. I tylko dlatego, że pojawił się ten objaw rozkminiam czy ta owu była prędzej czy później i kiedy w ogóle była itp...
Może zrób betę? ??
Dostalam tabletki. Czekam z ich wzieciem az K wroci z pracy.
Glowa ze stresu mnie boli. W poczekalni bylo ciezko, same ciezarne, ledwo dalam rade by sie nie poryczec.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana przesyłam dużo siły dla Was. Weź może tabletki przeciwbólowe .... tulam mocno!

85993e3krgxydke3.png

Do góry