reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Wczoraj też byłam na grzybach ale za dużo to nie nazbierałam :frown: W nocy dostałam @ z odstawienia, więc teraz już oficjalnie zaczynamy działać :rofl:

Wcale nie muszę mówić że się staram o dziecko więc czemu ma mnie uznać za wariatkę. Chciala bym poprostu wiedzieli czy oby na pewno wszystko ok.

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

ookatkaoo1993 oczywiście, że możesz iść jeśli ma Cię to uspokoić :) Ja postanowiłam wziąć ten temat starań na spokojnie, zero mierzenia temp., obserwacji śluzu i robienia testów owu., moim zdaniem im mniej myślenia o staraniach (przynajmniej w pierwszych kilku cyklach starań) tym lepiej, bo potem psychika zaczyna działać, no i żadnego seksu pod zegarek dni płodnych

Ale dziewczyny nie zrozumcie mnie źle;/ ja też nie staram się tak już natychmiast. Dziś zaczynam niby płodne a mąż ruszył w delegacjie do soboty także w tym miesiącu nawet się nie nastawiam. Doszliśmy do wniosku jak ma być to będzie ;) nie to trudno i tyle;) mam dwójkę wspaniałych dzieciaków i już nic mnie nie goni do tego że " muszę" zajść w ciążę. ;/

Wizyta u gina na pewno nie zaszkodzi. :-) przynajmniej będziesz wiedzieć czy wszystko ok i czy masz zielone światło :-) pozdrawiam [emoji4]

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale dziewczyny nie zrozumcie mnie źle;/ ja też nie staram się tak już natychmiast. Dziś zaczynam niby płodne a mąż ruszył w delegacjie do soboty także w tym miesiącu nawet się nie nastawiam. Doszliśmy do wniosku jak ma być to będzie ;) nie to trudno i tyle;) mam dwójkę wspaniałych dzieciaków i już nic mnie nie goni do tego że " muszę" zajść w ciążę. ;/

U mnie też były takie plamienia, czasem zaraz po okresie,tylko u mnie to infekcje jakieś były...Dostałam lek bez recepty, lactovaginal. Co 10dni. Plamień już nie mam. A przed staraniem byłam u gina. Mówiłam,że planuję ciążę i zlecił mi od razu badania pod nią. No i co kazał "działać" i nie myśleć o tym,że nie wychodzi. Bo dawniej nasze babcie i dziadkowie po prostu kochali się i dzieci były.

Mój mąż powiedział sam do mnie tak;
Że on nie chce być tylko dawca nasienia;p hahaha oczywiście jaki to on nie jest oh ah i wg
I że jego plemniki wytrzymają do owulacji w skrajnych warunkach ;) haha że jak wrócić z delegacji będę już w 2 miesiącu hahahah;p on to raczej tak zabawnie do tego podchodzi;)

Co do mierzenia temperatury to wolę to robić i wiedzieć co kiedy się dzieje. Owulki dopiero teraz zaczęłam stosować przy tym cyklu. (15dc dziś) śluz mąż mi bada odkąd jesteśmy razem..bo wiem że on się lepiej na tym zna. Mi to się myli :-D No i to tyle. Natomiast w pierwszej ciąży nie mierzyłam temperatury przed tylko po i sam śluz był badany, ale wtedy było wszystko inaczej.

reklama
Aha,... strażniczka nie picia kawy czuwa hehe.. pamiętajcie, nie pijemy kawy. Ewentualnie Inkę. :-D

Do góry