reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Miło Cię znowu widzieć [emoji4]co u Ciebie ? Jeśli chodzi o staraczki to "nasze" są na forum zamkniętym, wiec tu duża większość nowych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hej Emsi[emoji1]
Który to już tydz. u Ciebie?
No właśnie nadrabiam i widzę info, że jest wątek zamknięty. Szkoda ale rozumiem dziewczyny.
Ja zrobiłam przerwę bo zbyt wariowałam, zaplanowaliśmy kilka wyjazdów, które miały zastymulować mój mózg[emoji12] . Niewyszło.
Wyszło jak złamałam zęba chwilę przed owulacją. Skończyło się na jego usunięciu. I w tej rozpaczy, że jestem szczerbata (naszczęście to 6 więc nie widać) zapomniałam o staraniach i po 10 dniach zobaczyłam 2 krechy[emoji2].
Potem przyszły mdłości, które wyłączyły mnie z życia. Na szczęście już sobie poszły a ja wracam do żywych[emoji1]

Gratki @Paraplu podwójne szczęście[emoji7]
@Hope, @Fabimama, @ALUNIA, @Gosiaq85, @basia89 i wszystkie które ominęłam gratulacje.

@bertha, @StorAnia [emoji110] [emoji110] [emoji110] niezmiennie.

reklama
Hej Emsi[emoji1]
Który to już tydz. u Ciebie?
No właśnie nadrabiam i widzę info, że jest wątek zamknięty. Szkoda ale rozumiem dziewczyny.
Ja zrobiłam przerwę bo zbyt wariowałam, zaplanowaliśmy kilka wyjazdów, które miały zastymulować mój mózg[emoji12] . Niewyszło.
Wyszło jak złamałam zęba chwilę przed owulacją. Skończyło się na jego usunięciu. I w tej rozpaczy, że jestem szczerbata (naszczęście to 6 więc nie widać) zapomniałam o staraniach i po 10 dniach zobaczyłam 2 krechy[emoji2].
Potem przyszły mdłości, które wyłączyły mnie z życia. Na szczęście już sobie poszły a ja wracam do żywych[emoji1]

Gratki @Paraplu podwójne szczęście[emoji7]
@Hope, @Fabimama, @ALUNIA, @Gosiaq85, @basia89 i wszystkie które ominęłam gratulacje.

@bertha, @StorAnia [emoji110] [emoji110] [emoji110] niezmiennie.

Gratuluje kochana !!! [emoji7][emoji7][emoji7]który tc u Ciebie?
U mnie było podobnie ... już miałam po kokardy badań, wyliczeń i kupiłam sobie piesunia i tak mi się instynkt włączył, ze za mc były 2 krechy [emoji16][emoji16][emoji16]ta babska psychika jest nieobliczalna [emoji39]
U mnie już 31 tc i powoli się szykujemy na przyjście malutkiej ... oby tylko bez wcześniejszych atrakcji się obyło [emoji6]

Gratuluje kochana !!! [emoji7][emoji7][emoji7]który tc u Ciebie?
U mnie było podobnie ... już miałam po kokardy badań, wyliczeń i kupiłam sobie piesunia i tak mi się instynkt włączył, ze za mc były 2 krechy [emoji16][emoji16][emoji16]ta babska psychika jest nieobliczalna [emoji39]
U mnie już 31 tc i powoli się szykujemy na przyjście malutkiej ... oby tylko bez wcześniejszych atrakcji się obyło [emoji6]

U mnie 11 więc jeszcze długa droga przede mną.
Będzie córa? Pięknie[emoji1]. Pamiętasz kiedy dowiedziałaś się o płci? Masz już stres?

Co do starań 2 dni przed terminem 1 spotkania w klinice leczenia niepłodności miałam usg, które potwierdziło ciążę w macicy. Po tym usg byłam młodsza o 5 lat[emoji12] .

@Spark ty już na finiszu[emoji7] [emoji7] masz już stresa?
@NeSSi, @Emzilka gratulacje córeczek[emoji173]

Był przedwczoraj. I tak nic z tego nie będzie...

Wiesz, to lanie Twojej doopy chyba zacznie sprawiać mi przyjemność :-p

@Emsi* przeczytałam, że kupiłaś sobie penisa :laugh2: a to piesiunia :zawstydzona/y:

@auslanderka gratuluję :-) :) Dziewczyny, łamcie zęby! :-) :)

Dziś zrobiłam ostatni test i oczywiście fisiuję, że kreska za mocna. Czy kreska testowa może być mocniejsza od kontrolnej? I jem cebule. I golonkę. To nie jest normalne. Ja nie jadam takich rzeczy.
Coś mi jest.

U mnie 11 więc jeszcze długa droga przede mną.
Będzie córa? Pięknie[emoji1]. Pamiętasz kiedy dowiedziałaś się o płci? Masz już stres?

Co do starań 2 dni przed terminem 1 spotkania w klinice leczenia niepłodności miałam usg, które potwierdziło ciążę w macicy. Po tym usg byłam młodsza o 5 lat[emoji12] .

@Spark ty już na finiszu[emoji7] [emoji7] masz już stresa?
@NeSSi, @Emzilka gratulacje córeczek[emoji173]

Ja będę miała cc a pierwszy był naturalny, wiec trochę jest stres przed nieznanym ale zdecydowanie cc w moim przypadku wiec myśle pozytywnie [emoji4]
O płci pani doktor wspomniała już na pierwszym badaniu prenatalnym w 12t3d - ze na 60% dziewczynka, zatem się nie nastawiałam ale 60 to juz nie 50 [emoji12]Miałam piękne zdjęcie nuba wiec na podstawie tej teorii to sama widziałam, ze dziewczę będzie hehe. Ponadto, moj gin w 15tc tez (nie wiedząc o wcześniejszych sugestiach) wspomniał, ze dziewczynka. A na połówkowym to już 3 razy doktor potwierdziła, ze na 100% dziewczynka. Ale moja bezwstydnica pokazuje się w całej okazalosci prawie na każdym badaniu i mam już z 3 czy 4 zdjęcia potty shot [emoji16]

A Ty kiedy masz prenatalne ? Może coś już będzie widać [emoji4]niemniej jednak trzymam kciuki za zdrowiutenka dzidzie bo to jest najważniejsze ! [emoji6][emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Wiesz, to lanie Twojej doopy chyba zacznie sprawiać mi przyjemność :-p

@Emsi* przeczytałam, że kupiłaś sobie penisa :laugh2: a to piesiunia :zawstydzona/y:

@auslanderka gratuluję :-) :) Dziewczyny, łamcie zęby! :-) :)

Dziś zrobiłam ostatni test i oczywiście fisiuję, że kreska za mocna. Czy kreska testowa może być mocniejsza od kontrolnej? I jem cebule. I golonkę. To nie jest normalne. Ja nie jadam takich rzeczy.
Coś mi jest.
[emoji23] zęby trzeba łamać [emoji23] trzeba się jakoś poświęcić

Pięknie krecha ciemnieje[emoji106] . Pewnie, że będzie ciemniała aż do maksymalnej ilości barwnika.

@Emsi aaa ja myślałam, że to Twój debiut. A ty już wprawiona mama jesteś[emoji1] . Wszystko będzie super, inaczej być nie może.
A czemu cc jeśli można wiedzieć?

Prenatalne mam 12.09 to będzie 12+0 trochę stresu jest bo wizyty mam nie tak często jak mieć bym chciała. Ostatnia była 10 sierpnia. Ale trzymam się kurczowo pozytywnych myśli i nie mam zamiaru puszczać. Najważniejsze, żeby bobas był zdrowy, płeć na 2 miejscu ale fajnie byłoby już wiedzieć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
[emoji23] zęby trzeba łamać [emoji23] trzeba się jakoś poświęcić

Pięknie krecha ciemnieje[emoji106] . Pewnie, że będzie ciemniała aż do maksymalnej ilości barwnika.

@Emsi aaa ja myślałam, że to Twój debiut. A ty już wprawiona mama jesteś[emoji1] . Wszystko będzie super, inaczej być nie może.
A czemu cc jeśli można wiedzieć?

Prenatalne mam 12.09 to będzie 12+0 trochę stresu jest bo wizyty mam nie tak często jak mieć bym chciała. Ostatnia była 10 sierpnia. Ale trzymam się kurczowo pozytywnych myśli i nie mam zamiaru puszczać. Najważniejsze, żeby bobas był zdrowy, płeć na 2 miejscu ale fajnie byłoby już wiedzieć.

I dalej się tego trzymaj. Ja głęboko wierze w pozytywne myślenie. W tej ciąży staram się właśnie tak podchodzić i tfu tfu idzie wszystko dobrze. W tamtej już 3 razy byłam w szpitalu i miałam szew założony.
Cc będę miała w prywatnej klinice bo mam zbyt dużo przykrego doświadczenia z pierwszego porodu i konsekwencje niekompetencji lekarzy niestety ponosi moj syn ... ale to tylko moja historia i moja decyzja. U Ciebie na pewno będzie wszystko dobrze [emoji6]natura to natura wiec tylko lekarzy trzeba pilnować i najlepiej mieć swoją sprawdzona położna

reklama
Dziękuję dziewczyny :zawstydzona/y: ja to chyba dopiero po porodzie uwierzę :zawstydzona/y:
I tak zaraz sobie coś do martwienia znajdę, spokojnie. Dajcie mi czas :laugh2:

Nie zazdrościć! Podziwiać, cieszyć się, gratulować, nynać cudze, karma wraca :tak:

Dziewczyny kresek brakuje, kto na rozruch testuje niebawem?

Do góry