reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej
Basia gratuluję z całego serducha. Spokojnych 9 miesięcy.

Hope życzę Ci takiej spokojnej ciąży cały czas no i końcówki hehe.
Jaj urodziłam w 37 tyg. Ale spokojnie mogłabym jeszcze polazic. Moja ciąża była totalnie bezobjawowa i mało uciążliwa. (Pomijając cukrzycę i cholestaza w końcówce ale i tak tragedii nie bylo) . Czuję że druga ciaza da mi popalić hehe.
Spark już tak blisko jesteś:) zazdroszczę.

Dziewczyny z zamkniętego mocno trzymam kciuki :)

Ja też dalej walczę. Trochę dałam na luz psychicznie. Nie powiem że nie myślę o tym co jakoś czas ale każda myśl o ciąży jakoś odpycham, żeby się nie rozczarować. Nawet nie wiem który dc mam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej
Basia gratuluję z całego serducha. Spokojnych 9 miesięcy.

Hope życzę Ci takiej spokojnej ciąży cały czas no i końcówki hehe.
Jaj urodziłam w 37 tyg. Ale spokojnie mogłabym jeszcze polazic. Moja ciąża była totalnie bezobjawowa i mało uciążliwa. (Pomijając cukrzycę i cholestaza w końcówce ale i tak tragedii nie bylo) . Czuję że druga ciaza da mi popalić hehe.
Spark już tak blisko jesteś:) zazdroszczę.

Dziewczyny z zamkniętego mocno trzymam kciuki :)

Ja też dalej walczę. Trochę dałam na luz psychicznie. Nie powiem że nie myślę o tym co jakoś czas ale każda myśl o ciąży jakoś odpycham, żeby się nie rozczarować. Nawet nie wiem który dc mam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Limonka mocno trzymam za Ciebie kciuki !

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Fabimama!! Wróciłaś!?! Cześć dziewczyno!! :) Spark szepnęła słówko ze jesteś :)

Emsi! Już tak daleko jesteś :):) buziaki dla was :)

U mnie stara bida, poza tym ze podchodzę do in vitro, w maju pierwszy raz - nieudany, brak zarodków, a za tydzień jak przyjdzie @ to zaczynam długi protokół.

Fabimama, jak nie chcesz laparo, to ja polecam czopki Distreptaza na rozpuszczanie zrostów. One nie znikną po pierwszej dawce, trzeba pewnie z miesiąc czy dwa brać żeby coś ruszyło, to kupa pieniędzy na czopki, ale może warto. Oczywiście czopki na receptę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Fabimama!! Wróciłaś!?! Cześć dziewczyno!! :) Spark szepnęła słówko ze jesteś :)

Emsi! Już tak daleko jesteś :):) buziaki dla was :)

U mnie stara bida, poza tym ze podchodzę do in vitro, w maju pierwszy raz - nieudany, brak zarodków, a za tydzień jak przyjdzie @ to zaczynam długi protokół.

Fabimama, jak nie chcesz laparo, to ja polecam czopki Distreptaza na rozpuszczanie zrostów. One nie znikną po pierwszej dawce, trzeba pewnie z miesiąc czy dwa brać żeby coś ruszyło, to kupa pieniędzy na czopki, ale może warto. Oczywiście czopki na receptę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ooo, właśnie coś Fabi pisałam o tym, tylko pomyliłam z plastrami [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakie malpy mnie tu obgaduja [emoji12]
Ciul z ruszaniem sie, jak bedzie potrzeba to i glowa w dol bede wisiec do konca ciazy byle chlopcy bylo w brzuchu jak najdluzej sie da.

Wczoraj mialam USG. Maluchy maja 10cm, 120g i 123g takze poki co rosna pieknie i co najwazniejsze rowno.
Obaj sobie ssali kciuki [emoji7][emoji7] ale na fotce udalo sie to uchwycic tylko u jednego.
1503996547-aaaaaa.jpeg

1503996559-aaaaaa.jpeg

Na USG wyszlo, ze jeden ma mniej wod plodowych :( Dwa tygodnie temu tego nie bylo.
Od poczatku ciazy mam wizyty pod katem TTTS, byly co dwa tygodnie bo wszystko bylo idealnie. A przez ta roznice w ilosci wod, kolejna wizyte mam juz za tydzien by sprawdzic czy to poczatek TTTS :( shit, oby nie. Wczoraj juz sie z nerwow poplaklam :(
Szyjka piekna, zamknieta i ma prawie 5cm [emoji1377]

Ehh no to sobie pozmedzilam.

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

@Spark a Ty pracujesz jeszcze? :laugh2:
Plastry, czopki, jedna rodzina :-p

Gdzie mozna brzuszysko zobaczyć?

@Paraplu musiałam poczytać o tym TTTS, no gufno straszne ale widzę, że medycyna dziś nieźle sobie z tym radzi. Mimo wszystko lepiej, żeby nie, żeby bez tego, tak normalnie, a nie z jakimś czymś. Tego Wam życzę. Śliczne dzidziusie, na tym etapie są już tak bardzo ludzkie.

@bertha powodzenia życzę, dużo sił i wiary. Ja wierzę, że się uda :tak:

@limonka8721 za Ciebie kciuki również z całych sił!

Hej. Przepraszam ze nie pisze i nie zagladam na bierzaco. Od 16 sierpnia biorę eutoryx. Ostatnią @ mialam 28 lipca. @ powinnam dostac 25 sierpnia i jeszcze jej nie mam. Cykle mialam regularne? Czy eutoryx mogl na to wplynac? Dzisiaj robilam czuly test ale negatyw. Z chlopcami testy wychodzily po tygodniu od planowaniej @ z blada kreska. Raczej czuje sie ok sle od 2 tygodni mam czasami lekkie bole brzucha. Nastepny test zrobie w sobote jak @ sie nie pojawi.

Paraplu- dzieci przesliczne :) duzo zdrowka dla ciebie i maluchów.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny! Dzis 39 dzien cyklu @ nadal brak. Piersi obolale jajniki od czasu do czasu daja o sobie znac. Chwilami jakby bylo mi nie dobrze ale mija. Tak jsk mialam mega apetyt nagle brak. Plecy bola ( mozliwe tez ze od pracy) dzis zrobolam 2 test ciazowy i widze cien cienia cienia. Tz pod swiatlo widac kreseczke. Od razu ja zobaczylam ale wyszlam z lazienki. Weszlam.po 5 min i pod swiatlo ja.widac .juz sama nie wiem. Te objawy o ktorych pisalam trwaja juz ok 10 dni temp tez stala 37. Chyba zwariuje!! Czytam na roznych forach o tych cieniach cieni i juz nie wiem. Czy to czasem nie moja wyobraznia? Wyciagam co chwile ten test z kosza no jest cien cienia jest

reklama
Do góry