reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej
Basia gratuluję z całego serducha. Spokojnych 9 miesięcy.

Hope życzę Ci takiej spokojnej ciąży cały czas no i końcówki hehe.
Jaj urodziłam w 37 tyg. Ale spokojnie mogłabym jeszcze polazic. Moja ciąża była totalnie bezobjawowa i mało uciążliwa. (Pomijając cukrzycę i cholestaza w końcówce ale i tak tragedii nie bylo) . Czuję że druga ciaza da mi popalić hehe.
Spark już tak blisko jesteś:) zazdroszczę.

Dziewczyny z zamkniętego mocno trzymam kciuki :)

Ja też dalej walczę. Trochę dałam na luz psychicznie. Nie powiem że nie myślę o tym co jakoś czas ale każda myśl o ciąży jakoś odpycham, żeby się nie rozczarować. Nawet nie wiem który dc mam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej
Basia gratuluję z całego serducha. Spokojnych 9 miesięcy.

Hope życzę Ci takiej spokojnej ciąży cały czas no i końcówki hehe.
Jaj urodziłam w 37 tyg. Ale spokojnie mogłabym jeszcze polazic. Moja ciąża była totalnie bezobjawowa i mało uciążliwa. (Pomijając cukrzycę i cholestaza w końcówce ale i tak tragedii nie bylo) . Czuję że druga ciaza da mi popalić hehe.
Spark już tak blisko jesteś:) zazdroszczę.

Dziewczyny z zamkniętego mocno trzymam kciuki :)

Ja też dalej walczę. Trochę dałam na luz psychicznie. Nie powiem że nie myślę o tym co jakoś czas ale każda myśl o ciąży jakoś odpycham, żeby się nie rozczarować. Nawet nie wiem który dc mam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Limonka mocno trzymam za Ciebie kciuki !

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Fabimama!! Wróciłaś!?! Cześć dziewczyno!! :) Spark szepnęła słówko ze jesteś :)

Emsi! Już tak daleko jesteś :):) buziaki dla was :)

U mnie stara bida, poza tym ze podchodzę do in vitro, w maju pierwszy raz - nieudany, brak zarodków, a za tydzień jak przyjdzie @ to zaczynam długi protokół.

Fabimama, jak nie chcesz laparo, to ja polecam czopki Distreptaza na rozpuszczanie zrostów. One nie znikną po pierwszej dawce, trzeba pewnie z miesiąc czy dwa brać żeby coś ruszyło, to kupa pieniędzy na czopki, ale może warto. Oczywiście czopki na receptę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Fabimama!! Wróciłaś!?! Cześć dziewczyno!! :) Spark szepnęła słówko ze jesteś :)

Emsi! Już tak daleko jesteś :):) buziaki dla was :)

U mnie stara bida, poza tym ze podchodzę do in vitro, w maju pierwszy raz - nieudany, brak zarodków, a za tydzień jak przyjdzie @ to zaczynam długi protokół.

Fabimama, jak nie chcesz laparo, to ja polecam czopki Distreptaza na rozpuszczanie zrostów. One nie znikną po pierwszej dawce, trzeba pewnie z miesiąc czy dwa brać żeby coś ruszyło, to kupa pieniędzy na czopki, ale może warto. Oczywiście czopki na receptę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ooo, właśnie coś Fabi pisałam o tym, tylko pomyliłam z plastrami [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakie malpy mnie tu obgaduja [emoji12]
Ciul z ruszaniem sie, jak bedzie potrzeba to i glowa w dol bede wisiec do konca ciazy byle chlopcy bylo w brzuchu jak najdluzej sie da.

Wczoraj mialam USG. Maluchy maja 10cm, 120g i 123g takze poki co rosna pieknie i co najwazniejsze rowno.
Obaj sobie ssali kciuki [emoji7][emoji7] ale na fotce udalo sie to uchwycic tylko u jednego.
1503996547-aaaaaa.jpeg

1503996559-aaaaaa.jpeg

Na USG wyszlo, ze jeden ma mniej wod plodowych :( Dwa tygodnie temu tego nie bylo.
Od poczatku ciazy mam wizyty pod katem TTTS, byly co dwa tygodnie bo wszystko bylo idealnie. A przez ta roznice w ilosci wod, kolejna wizyte mam juz za tydzien by sprawdzic czy to poczatek TTTS :( shit, oby nie. Wczoraj juz sie z nerwow poplaklam :(
Szyjka piekna, zamknieta i ma prawie 5cm [emoji1377]

Ehh no to sobie pozmedzilam.

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

@Spark a Ty pracujesz jeszcze? :laugh2:
Plastry, czopki, jedna rodzina :-p

Gdzie mozna brzuszysko zobaczyć?

@Paraplu musiałam poczytać o tym TTTS, no gufno straszne ale widzę, że medycyna dziś nieźle sobie z tym radzi. Mimo wszystko lepiej, żeby nie, żeby bez tego, tak normalnie, a nie z jakimś czymś. Tego Wam życzę. Śliczne dzidziusie, na tym etapie są już tak bardzo ludzkie.

@bertha powodzenia życzę, dużo sił i wiary. Ja wierzę, że się uda :tak:

@limonka8721 za Ciebie kciuki również z całych sił!

Hej. Przepraszam ze nie pisze i nie zagladam na bierzaco. Od 16 sierpnia biorę eutoryx. Ostatnią @ mialam 28 lipca. @ powinnam dostac 25 sierpnia i jeszcze jej nie mam. Cykle mialam regularne? Czy eutoryx mogl na to wplynac? Dzisiaj robilam czuly test ale negatyw. Z chlopcami testy wychodzily po tygodniu od planowaniej @ z blada kreska. Raczej czuje sie ok sle od 2 tygodni mam czasami lekkie bole brzucha. Nastepny test zrobie w sobote jak @ sie nie pojawi.

Paraplu- dzieci przesliczne :) duzo zdrowka dla ciebie i maluchów.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny! Dzis 39 dzien cyklu @ nadal brak. Piersi obolale jajniki od czasu do czasu daja o sobie znac. Chwilami jakby bylo mi nie dobrze ale mija. Tak jsk mialam mega apetyt nagle brak. Plecy bola ( mozliwe tez ze od pracy) dzis zrobolam 2 test ciazowy i widze cien cienia cienia. Tz pod swiatlo widac kreseczke. Od razu ja zobaczylam ale wyszlam z lazienki. Weszlam.po 5 min i pod swiatlo ja.widac .juz sama nie wiem. Te objawy o ktorych pisalam trwaja juz ok 10 dni temp tez stala 37. Chyba zwariuje!! Czytam na roznych forach o tych cieniach cieni i juz nie wiem. Czy to czasem nie moja wyobraznia? Wyciagam co chwile ten test z kosza no jest cien cienia jest

reklama
Do góry