reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Asia669 no to u mnie identycznie.A masz już jakieś dziecko?Ja mam synka 4 letniego, o niego staralam się rok i 5 miesiecy.Ciąża przebiegała prawidłowo,pracowałam do konca, maly byl zawsze do przodu na usg.A ta druga ciaza mnie zaskoczyla.Ja żadnych badań nie robiłam i teraz mnie zmrozilo jak napisałaś jaki masz zestaw leków w razie ciazy.Moja mama też tak poronila druga ciaze ale potem pojawił się mój brat i z ciążą było ok.To było twoje jedno poronienie?

Asia669 no to u mnie identycznie.A masz już jakieś dziecko?Ja mam synka 4 letniego, o niego staralam się rok i 5 miesiecy.Ciąża przebiegała prawidłowo,pracowałam do konca, maly byl zawsze do przodu na usg.A ta druga ciaza mnie zaskoczyla.Ja żadnych badań nie robiłam i teraz mnie zmrozilo jak napisałaś jaki masz zestaw leków w razie ciazy.Moja mama też tak poronila druga ciaze ale potem pojawił się mój brat i z ciążą było ok.To było twoje jedno poronienie?
Mam synów w wieku 11 i 10 lat. Miałam wtedy 19 i 20 lat. Teraz, gdy zaczęliśmy starać się po 30 najpierw ciąża biochemiczna a potem poronienie w 11 tygodniu. Walczymy już chyba ostatni raz, tym razem na lekach.
W obu udanych ciazach miałam cukrzycę ciążową.

Cathy, Asia, kacha, siwa wszystkie inne mamy po stracie. Uda nam się w końcu zajść i urodzić zdrowe dzieciątko. Musimy w to uwierzyć bo jeśli nie my będziemy wierzyć to kto? Ja też po stracie. Pierwsze w 28tc, potem szczęśliwa ciąża z synkiem, ale za obkupiona mega stresem do ostatniego tygodnia i teraz strata w 7tc. I też czarne myśli że może nie jest mi pisane 2 dziecko, może nie zasługuje, bo w ciążę bez problemu zachodzę tylko do końca trudno mi dotrwać. Teraz tylko myśl żeby te 2-3 cykle szybko minęły żeby znów zaczać starania. Pewnie wszystkie to znacie.
ale kiedy się uda. Jak nie w 2017 to w 2018. Ale chce żeby moje dziecko miało rodzeństwo :)

Ann89 dzieki za pocieszenie.Biedna tyle przeszlas, mimo to masz pozytywne nastawienie.Muszę wziąść z Ciebie przykład.Wkurza mnie ze tak wiele kobiet traci swoje ciaze.Póki sama tego nie przeszlam to tego nie wiedziałam.Im człowiek więcej wie to jak już się uda zajsc to będzie bardziej się stresować.

Ann89 dzieki za pocieszenie.Biedna tyle przeszlas, mimo to masz pozytywne nastawienie.Muszę wziąść z Ciebie przykład.Wkurza mnie ze tak wiele kobiet traci swoje ciaze.Póki sama tego nie przeszlam to tego nie wiedziałam.Im człowiek więcej wie to jak już się uda zajsc to będzie bardziej się stresować.
Tak to jest jak już traci się maleństwo, żadna ciąża już nie jest spokojna, ale trzeba wierzyć i ja wierzę, że nam wszystkim w końcu się uda. Ja robiłam badania, żeby więcej nie przeżywać straty. Nie zmienia to faktu, że całe 9 miesięcy będzie towarzyszył mi ogromny strach. Ale robię wszystko co mogę: zapisałam się do specjalisty, który pomógł wielu kobietom w mojej sytuacji i kieruję się jej zaleceniami. I czekam na upragnione 2 kreseczki. Jak piersi nie przestaną mnie tak bardzo boleć może zatestuje wcześniej.

Inga a Ty jak tam, z tego co pamiętam miałaś jeszcze dzisiaj testować ?
Nie testowałam dzisiaj, pojawiło mi się rano beżowe plamienie, które trwa cały dzień...
Może jutro rozwinie się @, jeśli nie to może wtedy test lub beta...

Nie miałam nawet chwili żeby do Was wpaść, oczywiście trzymam za Was wszystkie kciuki :-)
Pozdrawiam :biggrin2:

cześć dziewczyny,
nie nadążam czytać, my w zasadzie 2 dni poza domem, dopiero wróciliśmy z działeczki, Ola jeszcze nie śpi, więc zaraz idę ją ogarniać do spania, a potem muszę się wykąpać i hybrydę na paznokcie położyć:/

Trzyma kciuki za przyszłotygodniowe testy, witam nowe starające się!!!!
Mocna grupa tu się udziela fajnie:)

reklama
Do góry