reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzieki wielkie za odpowiedz :) pocieszylas mnie. :) ja dostalam na to globulki z kwasem hialuronowym zeby nawilzyc. Zobaczymy za 5 dni czy dalej bedzie szczypac bo teraz mam nakaz abstynencji zeby sie wykurowalo me wnetrze ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi samo przeszło :) może wnętrze się przyzwyczaiło do nowego. Miałam tak że 3 cykle :) oby kwas hialuronowy pomógł ;*

reklama
Kochane doradźcie mi. Czy w czasie ciąży zrezygnowaliście z wielu rzeczy? Czy faktycznie aż tyle jest "zabronione" Zaczynam 5tc, na sierpień mam zarezerwowane wczasy nad Bałtykiem, powinnam zrezygnować? Moża się kąpać w morzu? plażowac? OD marca schudłam 20kg (rower 3x w tyg ok 20-30km, siłownia głównie cardio rower bieżnia orbitrek 3-5x w tyg.) Czy z tego też powinnam zrezygnować? pokochałam sport..dał mi powera i sprawił że waga wkońcu spadła w dół... Doradzcie mi doświadczone mamusie :) co można a co nie.. jestem w kropce to moja pierwsza ciąża.. tak bardzo chciałabym utrzymać wagę albo nie przytyć za wiele.. Czekam na wasze opinie..;-) ;)

Nad Bałtyk normalnie jedz, relaksik pomoże fasolkę :) ale z ćwiczeń bym zrezygnowała, przestawiła się na spacery.. a dla pewności dopytaj lekarza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Słonko po zawale przetykanie korografia zyl szyjnych plus baypasy serca ciezka operacja ok 8godz:) na otwartym sercu i plucosercu,dzięki trzymajcie mocno tata już w szpitalu
Trzymam kciuki. Rozumiem co czujesz sama ostatnio mialam podobna sytuację. U mnie na szczęście wszystko dobrze się skończyło czego i tobie z całego serca życzę. [emoji9]

1usavcqgt1dml95x.png

@Paraplu znalazlam :) alez sie nasmialam przy tym ogladajac stare zdjecia, ciezko bylo znalezc takie bez jakiegos pijaka na pierwszym planie :laugh2::laugh2::laugh2:

Ten pokoj wygladal tak , ze na trzech scianach bylo zrobione ... cos :) dwie mialy porobione struktury, trzecia tapete z cegłówkami do tego jeszcze wsciekly porancz dookola i dziwny zielony pasek, a na przeciwko sciana wscielky czerwony, taz z pomaranczowa obwoluta :oo::oo: aaaaa no i zyrandol mial pomaranczowe klocze wiec to jeszcze dobijalo :)

wiec po tym wszytskim zrobilismy jasnym bezem dwie sciany, a na jednej dalismy fototapete i sciane biala, bylo nam od razu tam lepiej :)
Ja to się nie bardzo znam, ale co autor miał na myśli nie bardzo kumam...

1usavcqgt1dml95x.png

Jesli chodzi o tematyke remontowa to my jak sie wprowadzilismy to cale mieszkanie bylo w odcieniach zolci. Wlacznie z meblami w kuchni. Pomalowalam meble na bialo, sciany sa szare. Reszte mebli dokupilismy w ikei i mieszkanko jest mega przytulne. Niestety male. Tzn dla nas dwojga jak najbardziej wystarcza ale dla pary z np 2 letnim ruchliwym maluchem jest stanowczo za male. Trzeba bedzie zaczac myslec o czyms wiekszym pomalu.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana plan jest narazie trzymam dietę
emoji1.png
i może od lipcowego okresu zaczniemy ale nie wiem. Ja mam mieszane uczucia strasznie się boję. Boję się, że znowu będę przez to samo przechodzić albo z drugiej strony że nie będę mogła teraz zajść. Nie wiem sama co jest gorsze
emoji20.png

Ale tak optymistycznym akcentem z mężem Przytulanki nam się poprawiły. Mamy urlop na Hiszpanię we wrześniu i do Polski znowu jedziemy w lipcu
emoji1.png
emoji1.png
i już się nie mogę doczekać
emoji1.png
emoji1.png

A u Ciebie jak kochana?
emoji1.png

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Przyjdzie czas, że psychika się odblokuje. Fajnie i tak, że lepiej z przytulancami . A do lekarza w pl bedziesz szla?? Super macie z urlopem. My w tym roku pierwszy raz nic nie zaplanowaliśmy. Myślę, że pojedziemy z młodym do Energy landu albo Heidepark i chcemy go zabrać do aquaparku do Redy.
@Sloneczko87 nie trzeba prawie z niczego rezygnować. A sport wskazany, ale z rozsądkiem.
@komareczka @kotek87 zazdraszczam upojnych nocy. My teraz przerwa do piątku bo M nie ma.
@Flower takie ładne wnętrze popsulas :p
@Ogien121212 tak się pytam. Bhcg chyba szybciej wyjdzie niż całkowite hcg. Tylko tyle.

Kobitki ja lecę dzisiaj na badanie progesteronu, poznuej do ortodonty na przykrecanie drucikow a na koncu do gina. Miłego dnia.

No wlasnie :) :) :)
a to podobno jakis artysta tam se tak mieszkal :-D:-D:-D:-D
a ja prosty czlowiek nie ogarnelam sztuki i popsulam :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

To wyższy artyzm i my szare ludki nie ogarniamy [emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie na początku też w domu każdy pokój w innych kolorach. Salon pomarańczowo zielony, kuchnia żółta, jedna sypialna czerwona, druga fioletowa, pokój niebieski i żółty. Żaden z kolorów nie był stonowany tylko taki oczojebny... szczególnie salon, tez zielony z pomarańcze gryzł się tak, że miałam łzy w oczach jak posiedziałam chwile...
Teraz mam wrzos, bo ogólnie lubię intensywne kolory[emoji849]
Ale zmieniam teraz na biały, cała chata będzie biała. W sensie ścian. Meblem mam stare, ciężkie dębowe i ciemne wiec jasne ściany bedą super. I jasne podłogi. Może meble tez pomaluje, ale to już druga faza projektu. Może na zimę. Teraz w weekend szlifowanie struktury, że też nikt mnie w głowę nie stuknął jak mi się zebrało na zdobienie [emoji849][emoji849]
Wynalazłam płytki do kuchni, jasno szara, wiec weekend będzie robotny i zakupowy. Ale się cieszę, takie planowanie i robienie samemu w wymarzonym domu to coś niesamowitego...

Nad Bałtyk normalnie jedz, relaksik pomoże fasolkę :) ale z ćwiczeń bym zrezygnowała, przestawiła się na spacery.. a dla pewności dopytaj lekarza.

Co do ćwiczeń to całkiem rezygnować nie musisz o ile nic sie nie dzieje i ciąża przebiega prawidłowo, na yt są zestawy ćwiczeń odpowiednie do trymestru wpisz sobie ćwiczenia w pierwszym trym i będziesz miała gotowe zestawy

Przyjdzie czas, że psychika się odblokuje. Fajnie i tak, że lepiej z przytulancami . A do lekarza w pl bedziesz szla?? Super macie z urlopem. My w tym roku pierwszy raz nic nie zaplanowaliśmy. Myślę, że pojedziemy z młodym do Energy landu albo Heidepark i chcemy go zabrać do aquaparku do Redy.
@Sloneczko87 nie trzeba prawie z niczego rezygnować. A sport wskazany, ale z rozsądkiem.
@komareczka @kotek87 zazdraszczam upojnych nocy. My teraz przerwa do piątku bo M nie ma.
@Flower takie ładne wnętrze popsulas [emoji14]
@Ogien121212 tak się pytam. Bhcg chyba szybciej wyjdzie niż całkowite hcg. Tylko tyle.

Kobitki ja lecę dzisiaj na badanie progesteronu, poznuej do ortodonty na przykrecanie drucikow a na koncu do gina. Miłego dnia.
W Polsce będę szła do endokrynologa tylko bo w sumie gin mi nic nowego nie powie [emoji20]
A gdzie Twój wybyl?
Najlepsze wakacje tak bez planu [emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Laseczki :)

Widzę temat remont :) Ja lubię ale już końcowy etap - upiększanie :) A bardzo lubię projektować :) zaprojektowałam kuchnię a dokładnie siedziałam z Panem od mebli na wymiar i mu mówiłam co gdzie i jak, wybrałam kolor, klamki, kolor ścian i płytki. Jedna ściana w kuchni jest mojego wykonania. Wstawię zdjęcie jak wrócę z pracy. Jestem mega dumna z tej ściany :)
@Ogien121212 Gratulacje i odpoczywaj :)
@Docia1975 Kciuki za tatę :) na pewno wszystko będzie dobrze.
@Paraplu trzymam kciuki za test :)
@ketsurui wykres obiecujący :)

Ale się dziś wkurzyłam. Wpadam rano do łazienki łapię za termometr a tu zonk - nie działa wyświetlacz !!!! Chyba termometr nie był wodoszczelny i wyświetlacz szlag trafił :( Już zamówiłam nowy i mam nadzieje że dojdzie chociaż do piątku i że wcześniej owulacji nie będzie :p

U mnie 11 dc i na razie nic nie zapowiada owulacji. Śluzu płodnego brak. Uczę się dalej wiersza Jana Brzechwy ZOO, bo wraz z paroma rodzicami będziemy go przedstawiać w piątek na zakończenie roku. Ma to być niespodzianka od rodziców dla dzieci :)Mamy się jakoś poprzebierać za zwierzaki, ale będzie ubaw :) Ja mówię wstęp i kwestie z żółwiem. Muszę jakoś za żółwia się przebrać ale brak pomysłu. Pomożecie? Z czego i jak mogę zrobić skorupę :p?

U nas dziś chłodniej, ale słoneczko pięknie świeci:)

Do góry