reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No to jestem [emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji12] wow[emoji7] no bo ja się muszę pochwalić, mój mezus zmienia prace, no i dziś właśnie był na ostatecznej rozmowie i praca lepsza i warunki i płacą lepiej, i w ogóle byli pod wrażeniem po rozmowie z nim, także jestem z niego dumna i dostał nagrodę wlasnie[emoji4]

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak szybko? [emoji23]
Eee no co Ty piszesz, ze chu*jowa pani domu?! Przeciez jest bardzo ladnie! Lepiej niz u mnie! Zaraz porobie zdjecia o zobaczysz [emoji14]

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
No wiesz to było 3 lata temu musieliśmy porobić bo nie było nic, więc tak jakby przymus. Pewnie jakby było znośnie to nawet bym nie ruszala [emoji4] a ładnie wygląda bo to nowe mieszkanie było. My w sumie też coś w rodzaju specjalnego. Teraz wynajmujemy ale po jakimś czasie możemy wykupić na własność. Tylko, że ja nie chce tu nieruchomości kupować bo nigdy się stąd nie wyniose [emoji20]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Koraaa dzieki za link. Ktore mieszkanie wybralas?

@M2b
Paczaj.

Kuchnia, w tym swietle nie widac wszystkich mankamentow. Ta boazeria na suficie na zywo jest tak paskudna, ze oczy krwawia.
1496781274-aaaaaa.jpeg

1496781293-aaaaaa.jpeg

1496781303-aaaaaa.jpeg

1496781314-aaaaaa.jpeg

Korytarz, z tego sypie sie pyl, a podloga wyglada na brudna ale nie jest, jest tak zniszczona.
1496781372-aaaaaa.jpeg

1496781383-aaaaaa.jpeg

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
No to rzeczywiście było trochę do zrobienia [emoji1] ale na szczęście zamieszkał tam Bob budowniczy [emoji7]

@leeleeth meble wygladaja jak nowe po tym pomalowaniu [emoji7] i bardzo mi sie podoba kolor!
Dywan bardzo sie przydaje dzieciom. Ja mam juz upatrzony :) no chyba, ze mi sie odwidzi bo srednio co tydzien zmieniam koncepcje [emoji23]
Te farby do plytek to jest zarabisty bajer. Taka oszczednosc, ladny efekt i mozna samemu to zrobic.

@komareczka ok tak, to co sie samemu zrobilo to taka radosc daje, ze az w szoku jestem. Potrafie stanac w korytarzu, przed pusta biala sciana i sie zachwycac, ze to ja ja pomalowalam [emoji23]

@Koraaa pokazuj jakie mieszkanie sobie upatrzylas :)

@Docia1975 dziekuje i ja za Ciebie trzymam kciuki. Oby czerwiec byl tym szczesliwym [emoji1377]
Powodzenia z tata. Niech zdrowieje i niech zyje jak najdluzej. Mi mojego taty brakuje :( takiej samej swiadomosci, ze jest.

@Ogien121212 kurcze fajny taki odkurzacz ale juz nam tak malo zostalo pylowych prac, ze nie oplaca sie. Szkoda, ze wczesniej nie pomyslalam o tym ale taka prawda, ze nie sadzilam, ze zaraz po sypialni przejdziemy do korytarza i drzwi. Drzwi mialy byc robione w dalekiej, nieokreslonej przyszlosci a tu nagle pomoc zaoferowal przyjaciel K. Grunt, farby i robocizne mamy za darmo! Jedyny koszt jaki ponieslismy to ugotowanie obiadu calej naszej trojce.
Ta kostka to Ci jak od linijki wyszla :) bardzo ladny efekt :)

@ketsurui u mnie 10dpo i nic sie nie dzieje. Brzuch mnie dzisiaj w pracy troche bolal jak na okres i juz czarne mysli, ze taka krotka faza lutealna a to nie sprzyja zaciazeniu, no ale bol przeszedl i malpy nie ma. Oby tak dalej ;)
A tak to nic sie nie dzieje.

@Flower a na jaki kolor chcesz pomalowac?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Może bol brzuchs jest dobrym objawem. Oby. Ja tez Lubie robić remonty własnymi rękoma ile się da. A kostka perfekcyjnie i fachowo od sznurka murarskiiego. Jestem z siebie dumna [emoji87]

@komareczka kocha simsy [emoji7] i ja ludzikami to malo kiedy sie bawilam, ja tam domu uwielbialam budowac i urzadzac [emoji7] godzinami [emoji23]

@judytka777 ahhh chcialabym do Chorwacji, Rumunii...w sumie to bym chciala zobaczyc wszystkie istniejace kraje [emoji23]

@Ogien121212 tez przezywalam ciezka operacje serca taty. Niestety, jak to mowia, operacja sie udala ale pacjent nie przezyl. Tatko zmarl 3 tygodnie po operacji :(

@Wonderful przykro mi :(
07.07 moze bedzie szczesliwa data :)

@M2b musisz stanac w kolejce bo juz kilka dziewczyn chce mnie zatrudnic [emoji14] opowiazuje kolejnosc zgloszen [emoji23]

A mi ciagle ludzie gadaja, ze czemu wydaje kase na mieszkanie w Holandii, ze nie wiadomo ile bede tam mieszkac. Pewnie, ze nie wiem ile bede mieszkac ale czy to znaczy, ze mam caly czas mieszkac w c*ujowych warunkach bo a noz widelec za 4 lata sie wyprowadze? A co jesli wyprowadze sie za 10 lat? Mam tak caly czas mieszkac bo nie znam przyszlosci? Nikt nie zna. Mieszkam tak juz ponad 4 lata i nie zanosi sie abym wciaglu najblizszego czasu sie wyprowadzala, podjelam wiec decyzje, ze trzeba w koncu mieszkanie doprowadzic do dobrego stanu. Marmurow klasc nie bede ale ma mi sie milo i przyjemnie mieszkac.
A to gadanie ludzi mnie juz wku*wia, moje mieszkanie i moje pieniadze, i tym bardzoej moja sprawa co ja z tym bede robic. Do ich kasy i mieszkan sie nie wtacam i chcialabym teego samego z ich strony.
To sie wygadalam.

Przykro mi z powodu taty. Tyle nadziei i cierpienia. Mój na szczęście cudem wywinął się smierci. Teraz intensywna rehabilitacja aby mógł siedzieć może chodzić,ale jest z nami żyję i rozmawia

Kochane doradźcie mi. Czy w czasie ciąży zrezygnowaliście z wielu rzeczy? Czy faktycznie aż tyle jest "zabronione" Zaczynam 5tc, na sierpień mam zarezerwowane wczasy nad Bałtykiem, powinnam zrezygnować? Moża się kąpać w morzu? plażowac? OD marca schudłam 20kg (rower 3x w tyg ok 20-30km, siłownia głównie cardio rower bieżnia orbitrek 3-5x w tyg.) Czy z tego też powinnam zrezygnować? pokochałam sport..dał mi powera i sprawił że waga wkońcu spadła w dół... Doradzcie mi doświadczone mamusie :) co można a co nie.. jestem w kropce to moja pierwsza ciąża.. tak bardzo chciałabym utrzymać wagę albo nie przytyć za wiele.. Czekam na wasze opinie..;-) ;)
To wszystko zależy od ciąży i lekarza. Jeśli wszystko jest ok, Ty czujesz się dobrze to można żyć najnormalnuej no może bez używek. Organizm zawsze daje znać jak jest coś nie tak. Z reguły bólem. Wiadomo nikt ciężarów nue będzie dźwigal, ćwiczenia dla ciężarnych tez są trochę inne na inne partie mięśni śle są. Wszystko zależy od przebiegu ciąży

f2wlj44juj75ukos.png

@Paraplu znalazlam :) alez sie nasmialam przy tym ogladajac stare zdjecia, ciezko bylo znalezc takie bez jakiegos pijaka na pierwszym planie :laugh2::laugh2::laugh2:

Ten pokoj wygladal tak , ze na trzech scianach bylo zrobione ... cos :) dwie mialy porobione struktury, trzecia tapete z cegłówkami do tego jeszcze wsciekly porancz dookola i dziwny zielony pasek, a na przeciwko sciana wscielky czerwony, taz z pomaranczowa obwoluta :oo::oo: aaaaa no i zyrandol mial pomaranczowe klocze wiec to jeszcze dobijalo :)

wiec po tym wszytskim zrobilismy jasnym bezem dwie sciany, a na jednej dalismy fototapete i sciane biala, bylo nam od razu tam lepiej :)
No fakt te ściany nie zachecaly do mieszkania [emoji23][emoji23][emoji23].Też bym się w tym wnętrzu źle czuła.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@M2b to zdjecia z teraz :p
Nie mam pod reka zdjec jak to wygladalo jak sie wprowadzalam, to bys zobaczyla ile pracy w to wlozylismy aby doprowadzic to mieszkanie do dzisiejszego stanu.

Szkoda, ze ludzie mysla, ze jak socjalne to nie trzeba o nie dbac :(

@M2b to zdjecia z teraz [emoji14]
Nie mam pod reka zdjec jak to wygladalo jak sie wprowadzalam, to bys zobaczyla ile pracy w to wlozylismy aby doprowadzic to mieszkanie do dzisiejszego stanu.

Szkoda, ze ludzie mysla, ze jak socjalne to nie trzeba o nie dbac :(

No są ludzie i... tu w Anglii najgorsi są chyba murzyni oni o nic nie dbają. Tylko żeby się umalowac i ubrać w markowe ciuchy i super bryki [emoji35] żeby nie było na pewno nie wszyscy i nie nie jestem rasistka.

reklama
Miałam Ci prędzej odpisać ale zapomniałam ;) Ja na początku przyjmowania luteiny miałam uczucie lekkiego pieczenia po stosunku. Później ustało i do teraz nie mam tego problemu. Co więcej M też skarżył się na początku, że to piecze :/
Dzieki wielkie za odpowiedz :) pocieszylas mnie. :) ja dostalam na to globulki z kwasem hialuronowym zeby nawilzyc. Zobaczymy za 5 dni czy dalej bedzie szczypac bo teraz mam nakaz abstynencji zeby sie wykurowalo me wnetrze ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry