reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Kurcia ja jestem tez kiepska gospodynia [emoji14]
Gotuje baaaaardzo kiepsko i na dodatek nie lubie tego robic. Jak ktos ma do nas przyjsc to K gotuje [emoji85]
Prasowac nie lubie i prasuje tylko to co faktycznie zle wyglada nieuprasowane. Zmywac lubie ale talerze i kubki. Na widok patelni mam ochote uciekac [emoji23]
Oo ale lubie sprzatac :) i miec wszystko poukladane i na miejscu. To chyba jedyna moja dobra cecha typu "gospodyni" [emoji33][emoji85]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Za to ja bardzo lubię gotować. Mój jak ma coś zrobić na obiad to dokładnie krok po kroku mówię co i jak. Dziś serwuje klopsy z jajek smażone ziemniaki i mizerie [emoji173] sprzątać lubię. Prasowanie to moja słaba strona :-/
@Paraplu ty już w tym serialu zaczynasz starania czy jeszcze nie? Który dzień cyklu?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja z tych prasujących i lubie sprzatac :-) nie umiem dpoczywac jak cos jest nie posprzątane ale to doprowadza mnie do szewskiej pasji
Ja pracuję z domu więc tam gdzie pracuje musi być idealny porządek bo inaczej nie dam rady, kiedyś lubiłam prasować ale ponieważ mój mąż tego nie potrafil docenić to teraz sam sobie prasuje i wszyscy są happy [emoji38] lubię mieć porządek i lubię bałaganić, więc mam w domu zawsze co robić! [emoji4] gotujemy razem i bardzo to oboje lubimy i nawet nam to nieźle wychodzi. Pranie ja nastawiam, mąż powiesza. Podłogi on odkurza a ja myje. Kurcze ale to dziwnie brzmi! [emoji16]

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

@Lanvin 14dc[emoji123] wczoraj musiałam się już opędzić, bo kurna się chłop do owulki ze wsZystkiego wystrzela [emoji28]

@Docia1975 bardzo dobrze ze wzięłaś to w obroty, co to za fochy jakieś [emoji1]

@mfifi04 [emoji110] [emoji123]

Ja z tych co najpierw gromadzą zapasy w szafie, a potem stoją pół dnia przy desce [emoji1] Ostatnio już miałam taką sterte, że strach było kieckę wyjąć bo wieża mogła runąć[emoji23]
Kosztowało mnie to 4h machania zelazkiem [emoji33]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Lanvin 14dc[emoji123] wczoraj musiałam się już opędzić, bo kurna się chłop do owulki ze wsZystkiego wystrzela [emoji28]

@Docia1975 bardzo dobrze ze wzięłaś to w obroty, co to za fochy jakieś [emoji1]

@mfifi04 [emoji110] [emoji123]

Ja z tych co najpierw gromadzą zapasy w szafie, a potem stoją pół dnia przy desce [emoji1] Ostatnio już miałam taką sterte, że strach było kieckę wyjąć bo wieża mogła runąć[emoji23]
Kosztowało mnie to 4h machania zelazkiem [emoji33]

Widzę że u Ciebie staranie pełna para :-)

to ja sprzątam generalnie w soboty, w tyg jeżeli już cos mnie przeraza to ogarnę ale nie gruntownie tylko to co widać i razi w oczy...
lubię sprzątać jak mam wolny cały dzień...i nie ma mojego męża w domu bo jak tylko przychodzi to kończy mi się motywacja :)
czasami z mężem dzielimy się na połowę domu do sprzątania ale ostatnio cos się miga i go w soboty nie ma bo kończy budowę strychu dla braciszka ...wrrr
jak będziemy już sami mieszkać (teraz ze szwagrem i jego rodzina) to mamy 100 m do sprzątania +taras
ja piorę, wieszam i składam pranie bo jakby maż wkładał do szafy to wiecie jakby to wyglądało
jak mąż musi to tez wypierze i pierze swoje robocze ciuchy i za każdym razem pyta w która przegródkę proszek a w którą płyn do płukana heheh :D
ja robię obiady i sprzątam po obiedzie, nienawidzę i myc naczyń dlatego przy remoncie kuchni (mam nadzieje ze za jakieś 2 m-ce) kupujemy zmywarkę
maż robi śniadania i kanapki do pracy i poł na pół kolacje.

Witam was w ten pochmurny dzien[emoji58]
Widzę ze piszecie o obowiązkach domowych.ja nie lubię gotować robie to bo muszę wyżywic potomstwo i meza[emoji16]ale uwielbiam sprzatac,prasowac też ale nie za dużo.zmywa za mnie zmywarka.uwielbiam odkurzac bardzo mnie to uspokoja[emoji6]
@ komareczka ja też z Podkarpacia [emoji6]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witam was w ten pochmurny dzien[emoji58]
Widzę ze piszecie o obowiązkach domowych.ja nie lubię gotować robie to bo muszę wyżywic potomstwo i meza[emoji16]ale uwielbiam sprzatac,prasowac też ale nie za dużo.zmywa za mnie zmywarka.uwielbiam odkurzac bardzo mnie to uspokoja[emoji6]
@ komareczka ja też z Podkarpacia [emoji6]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
A z okolic jakiego miasta?:biggrin2:

Widzę że u Ciebie staranie pełna para :-)

Coś mu się poprzestawialo. Aż zaczęłam drążyć czy czegoś na sumieniu przypadkiem nie ma, albo czy nie przyjeli do roboty jakiejś rajcującej laski [emoji23]

@kotek87 ja też nienawidzę zmywać[emoji85] gorączki dostaje. Więc B zmywa, ale możecie się domyślić jak to może chlopu wychodzić... [emoji1]
Gotować uwielbiam, więc z tym problemu nie ma, nawet niemąż czasem coś ugotuje. Podział obowiązków szwankuje nadal... jak słyszę "zaraz" albo "spokojnie, będzie zrobionie" to mnie K... strzela[emoji19]

@judytka777 pochmurno? [emoji15] U mnie słońce i prawie lato [emoji1]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry