reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wiem, że w ciąży jest nieco rozszerzony, ale chodzi mi o to, czy warto przed ciążą robić te wszystkie badania, czy w ciąży i tak trzeba je powtórzyć? Wydaje mi się, że chyba nie, bo jak nie będę mogła zajść dłuższy czas, to badania będą nieaktualne...

A o czym mówi wynik badania dhea? Nie znam się na hormonach :(

Czy trzeba powtórzyć, zależy od lekarza.... Ale i tak wychodzi, że taniej w pakiecie niż pojedyncze wykupywać :p
Ja bym zrobiła na poczatek, te co jako pierwsze wstawiłas....

reklama
Czy trzeba powtórzyć, zależy od lekarza.... Ale i tak wychodzi, że taniej w pakiecie niż pojedyncze wykupywać :p
Ja bym zrobiła na poczatek, te co jako pierwsze wstawiłas....

Czyli te?

W skład pakietu wchodzą następujące badania:

DHEA-S Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27)

PRG Progesteron (N55)

Dodatkowo w pakiecie rozszerzonym:

E2 Estradiol (E2) (K99)

TESTOST Testosteron (O41)

LH Luteotropina (LH) (L67)

FSH Folikulotropina (FSH) (L65)

PRL Prolaktyna (PRL) (N59)

Progesteron w 3dc coś mi powie? I testosteron?

Właśnie sobie porównałam ceny badań w dwóch laboratoriach u nas, sprawdzałam ceny tsh, lh, fsh, prolaktyny, estradiolu i anty tpo - w jednym 148, w drugim 180,5 i to w promocji... Masakra, te same badania! To w tej cenie mogłabym dorzucić jeszcze ft3 i ft4 i zapłaciłabym 184 :|

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! [emoji8]

@MoKa trzymaj się... [emoji22]

Laski błagam o podpowiedz. :) kupiłam mega zapas testów owu facelle. Ze względu na nieregularność cykli, chce robić od miesiączki do miesiączki. Zależy mi na dokładnym określeniu owu żeby potem zrobić badanie prolaktyny i progesteronu. Monitoring zostawiam na czerwiec :) I zaczęłam robić w ostatni dzień miesiączki. Robię to pierwszy raz. Wrzucę Wam zdj wyników aż do wczorajszego dnia. Badanie przeprowadzam zawsze wieczorem około 21-22, jednego dnia zrobiłam 2 testy. Jeden rano drugi wieczorem. minimum 2 h przed nic nie pije. Nie wiem jak miarodajne są zdjecia testów robionych pare dni wcześniej, bo wiadomo paski wchodzą w reakcje z tlenem itd ale może któraś mi powie czy owu się zbliża czy raczej nic się nie zapowiada?
1494927775-aaaaaa.jpeg
1494927788-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, zrób usg tarczycy. Wygląda to na Hashimoto. Ja też bez leków mam tsh w normie, ale jak na starania za wysoko. Teraz mi wyszło 2,7 i muszę coś z tym zrobić (przy hashi kontroluje tsh co 3 mce).

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom
Tsh mam 1,7868. A usg tarczycy miałam robione i było ok

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, że w ciąży jest nieco rozszerzony, ale chodzi mi o to, czy warto przed ciążą robić te wszystkie badania, czy w ciąży i tak trzeba je powtórzyć? Wydaje mi się, że chyba nie, bo jak nie będę mogła zajść dłuższy czas, to badania będą nieaktualne...

A o czym mówi wynik badania dhea? Nie znam się na hormonach :(

Właśnie jest tak, ze w ciąży karzą je robić . Ja większości teraz nie powtarzałam , bo miałam je w pierwszej ciąży wiec zaoszczędziłam sobie kłucia rąk [emoji12]
Może poczekaj az zajdziesz w ciąże

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Czyli te?

W skład pakietu wchodzą następujące badania:

DHEA-S Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27)

PRG Progesteron (N55)

Dodatkowo w pakiecie rozszerzonym:

E2 Estradiol (E2) (K99)

TESTOST Testosteron (O41)

LH Luteotropina (LH) (L67)

FSH Folikulotropina (FSH) (L65)

PRL Prolaktyna (PRL) (N59)

Progesteron w 3dc coś mi powie? I testosteron?

Zbytnio sie nie znam na tym..
Ja przed ciążą robiłam morfologie, mocz, TSH, żelazo, elektrolity, ob, glukoze, lipidogram- cholesterol, crp, prolaktyne i progesteron

Hej dziewczyny! [emoji8]

Laski błagam o podpowiedz. :) kupiłam mega zapas testów owu facelle. Ze względu na nieregularność cykli, chce robić od miesiączki do miesiączki. Zależy mi na dokładnym określeniu owu żeby potem zrobić badanie prolaktyny i progesteronu. Monitoring zostawiam na czerwiec :) I zaczęłam robić w ostatni dzień miesiączki. Robię to pierwszy raz. Wrzucę Wam zdj wyników aż do wczorajszego dnia. Badanie przeprowadzam zawsze wieczorem około 21-22, jednego dnia zrobiłam 2 testy. Jeden rano drugi wieczorem. minimum 2 h przed nic nie pije. Nie wiem jak miarodajne są zdjecia testów robionych pare dni wcześniej, bo wiadomo paski wchodzą w reakcje z tlenem itd ale może któraś mi powie czy owu się zbliża czy raczej nic się nie zapowiada?
1494927775-aaaaaa.jpeg
1494927788-aaaaaa.jpeg

Wydaje mi sie zdecydowanie ,ze jesteś przed owu [emoji16]

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

reklama
Hej dziewczyny! [emoji8]

1494927775-aaaaaa.jpeg
1494927788-aaaaaa.jpeg

Póki co nic na owu nie wskazuje. Druga kreska powinna być ciemniejsza.

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry