reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wyglada na to ze owu mialam 4 maja bo bolalo strasznie a 5 gin powiedzial ze peklo i ze plyn jest w zatoce.
Wedlug mnie mi sie spoznila owu o 2 dni. Wiec dzis piwinnam miec @ wedlug owulacji. Nigdy mi sie okres nie spoznial. Zawsze o czasie mialam.

To dzisiaj w takim razie masz 12 dpo, ile trwa Twoja faza lutealna?

reklama
No właśnie jestem w pracy i mogę wrzucić dopiero wieczorem... czytałam na forach, że to nic nie znaczy, że musi być lekko zabarwiona, ale jak wiadomo nadzieja ogromna, więc się zastanawiam. Jak tylko wrócę, to wrzucę fotkę.:blink:
Ja miałam, taka biała w miejscu gdzie ma być testowa, to nieestety nie pozytyw

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zawsze mialam owu w polowie cyklu 14 lub 15 dc a @zawsze mam 28 max 29 dni

Czyli Twoja faza lutealna trwa 14 dni, w takim razie termin @ masz na 18.05 dopiero :) Teraz w razie czego mógł jeszcze nie wyjść :)

Kochane, u nas w ALAB laboratoria mogę zrobić pakiet badań:

DHEA-S, progesteron, estradiol, testosteron, lh, fsh i prolaktyne. Wszystkie warto robić w 3-5 dc?

Pakiet kosztuje 201 zł, opłaca się?

@MoKa no nie!!! Trzymaj sie!
@Lanvin po obciazeniu to oznacza test prolaktyny po zazyciu takiej tabletki (metroclop-cos tam) ktora powoduje ze jesli sie ma hiperprolaktynemie czynnosciowa a nie od guza przysadki to rosnie duzo stezenie prolaktyny we krwi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pakiet przed ciążą kosztuje 284zł, w pakiecie są:

• MORF - Morfologia (C55)
  • TSH - Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69)
  • FT4 -Wolna tyroksyna (FT4) (O69)
  • AHCV -HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C) (V48)
  • TOX-G - Toxoplazma gondi - p/c IgG (X41)
  • GLU - Glukoza (L43)
  • MOCZ - Badanie ogólne moczu (A01)
  • CA - Wapń całkowity w surowicy (O77)
  • CMV-G - CMV - wirus cytomegalii p/c IgG (F19)
  • KWFOL - Kwas foliowy (M41)
  • RUB-G - Rubella (różyczka) - p/c IgG (V21)
  • FE - Żelazo w surowicy (O95)
  • WIT-DTO - Witamina 25(OH)D Total
  • AHIV - HIV - wirus HIV test przesiewowy (p/c anty-HIV 1/2, antygen p24) (F91)
  • AHBS - HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B) (V42)
To nie są badania, które robi się na początku ciąży?

Do góry