reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wiem, że w ciąży jest nieco rozszerzony, ale chodzi mi o to, czy warto przed ciążą robić te wszystkie badania, czy w ciąży i tak trzeba je powtórzyć? Wydaje mi się, że chyba nie, bo jak nie będę mogła zajść dłuższy czas, to badania będą nieaktualne...

A o czym mówi wynik badania dhea? Nie znam się na hormonach :(

Czy trzeba powtórzyć, zależy od lekarza.... Ale i tak wychodzi, że taniej w pakiecie niż pojedyncze wykupywać :p
Ja bym zrobiła na poczatek, te co jako pierwsze wstawiłas....

reklama
Czy trzeba powtórzyć, zależy od lekarza.... Ale i tak wychodzi, że taniej w pakiecie niż pojedyncze wykupywać :p
Ja bym zrobiła na poczatek, te co jako pierwsze wstawiłas....

Czyli te?

W skład pakietu wchodzą następujące badania:

DHEA-S Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27)

PRG Progesteron (N55)

Dodatkowo w pakiecie rozszerzonym:

E2 Estradiol (E2) (K99)

TESTOST Testosteron (O41)

LH Luteotropina (LH) (L67)

FSH Folikulotropina (FSH) (L65)

PRL Prolaktyna (PRL) (N59)

Progesteron w 3dc coś mi powie? I testosteron?

Właśnie sobie porównałam ceny badań w dwóch laboratoriach u nas, sprawdzałam ceny tsh, lh, fsh, prolaktyny, estradiolu i anty tpo - w jednym 148, w drugim 180,5 i to w promocji... Masakra, te same badania! To w tej cenie mogłabym dorzucić jeszcze ft3 i ft4 i zapłaciłabym 184 :|

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! [emoji8]

@MoKa trzymaj się... [emoji22]

Laski błagam o podpowiedz. :) kupiłam mega zapas testów owu facelle. Ze względu na nieregularność cykli, chce robić od miesiączki do miesiączki. Zależy mi na dokładnym określeniu owu żeby potem zrobić badanie prolaktyny i progesteronu. Monitoring zostawiam na czerwiec :) I zaczęłam robić w ostatni dzień miesiączki. Robię to pierwszy raz. Wrzucę Wam zdj wyników aż do wczorajszego dnia. Badanie przeprowadzam zawsze wieczorem około 21-22, jednego dnia zrobiłam 2 testy. Jeden rano drugi wieczorem. minimum 2 h przed nic nie pije. Nie wiem jak miarodajne są zdjecia testów robionych pare dni wcześniej, bo wiadomo paski wchodzą w reakcje z tlenem itd ale może któraś mi powie czy owu się zbliża czy raczej nic się nie zapowiada?
1494927775-aaaaaa.jpeg
1494927788-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, zrób usg tarczycy. Wygląda to na Hashimoto. Ja też bez leków mam tsh w normie, ale jak na starania za wysoko. Teraz mi wyszło 2,7 i muszę coś z tym zrobić (przy hashi kontroluje tsh co 3 mce).

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom
Tsh mam 1,7868. A usg tarczycy miałam robione i było ok

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, że w ciąży jest nieco rozszerzony, ale chodzi mi o to, czy warto przed ciążą robić te wszystkie badania, czy w ciąży i tak trzeba je powtórzyć? Wydaje mi się, że chyba nie, bo jak nie będę mogła zajść dłuższy czas, to badania będą nieaktualne...

A o czym mówi wynik badania dhea? Nie znam się na hormonach :(

Właśnie jest tak, ze w ciąży karzą je robić . Ja większości teraz nie powtarzałam , bo miałam je w pierwszej ciąży wiec zaoszczędziłam sobie kłucia rąk [emoji12]
Może poczekaj az zajdziesz w ciąże

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Czyli te?

W skład pakietu wchodzą następujące badania:

DHEA-S Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27)

PRG Progesteron (N55)

Dodatkowo w pakiecie rozszerzonym:

E2 Estradiol (E2) (K99)

TESTOST Testosteron (O41)

LH Luteotropina (LH) (L67)

FSH Folikulotropina (FSH) (L65)

PRL Prolaktyna (PRL) (N59)

Progesteron w 3dc coś mi powie? I testosteron?

Zbytnio sie nie znam na tym..
Ja przed ciążą robiłam morfologie, mocz, TSH, żelazo, elektrolity, ob, glukoze, lipidogram- cholesterol, crp, prolaktyne i progesteron

Hej dziewczyny! [emoji8]

Laski błagam o podpowiedz. :) kupiłam mega zapas testów owu facelle. Ze względu na nieregularność cykli, chce robić od miesiączki do miesiączki. Zależy mi na dokładnym określeniu owu żeby potem zrobić badanie prolaktyny i progesteronu. Monitoring zostawiam na czerwiec :) I zaczęłam robić w ostatni dzień miesiączki. Robię to pierwszy raz. Wrzucę Wam zdj wyników aż do wczorajszego dnia. Badanie przeprowadzam zawsze wieczorem około 21-22, jednego dnia zrobiłam 2 testy. Jeden rano drugi wieczorem. minimum 2 h przed nic nie pije. Nie wiem jak miarodajne są zdjecia testów robionych pare dni wcześniej, bo wiadomo paski wchodzą w reakcje z tlenem itd ale może któraś mi powie czy owu się zbliża czy raczej nic się nie zapowiada?
1494927775-aaaaaa.jpeg
1494927788-aaaaaa.jpeg

Wydaje mi sie zdecydowanie ,ze jesteś przed owu [emoji16]

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

reklama
Hej dziewczyny! [emoji8]

1494927775-aaaaaa.jpeg
1494927788-aaaaaa.jpeg

Póki co nic na owu nie wskazuje. Druga kreska powinna być ciemniejsza.

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry