reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam :) staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszego synka :) więc tak brałam tabletki anty novynette przez około 3 lata przestałam je brać 3 miesiące temu okres miałam co 28 od kad przestałam brać tabletki @ zmienił się na 32-34 dni . Kochaliśmy się z mężem 27 kwietnia w dni płodne ! Powinnam dostać okres dziś a go nie mam , strasznie bolą mnie piersi i nie powiem powiększyły się i to sporo , jestem ciągle zmęczona , senna i co najważniejsze ciągle bym coś jadła a ja należę do osób co jedzą bardzo mało ( obiad przez cały dzień) ! Kiedy zrobić najlepiej test ciążowy żeby już coś wykazał ? Dziękuję za każda odpowiedź i pozdrawiam :)
Jak jesteś cierpliwa to tydzień po terminie @[emoji6]bo tak ciąża może być ale test nie wyłapie...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobilam bo nie byłam pewna czy mam w domu ten dokument z grupa krwi co robilam wczesniej a mówiła ze na słowo to nikt mi nie zrobi i zrobilam
Ja miałam badanie grupy krwi jako dziecko i też się nie liczyło, teraz musiałam nowe robić w ciąży... bo niby jako dziecko po porodzie mogą źle oznaczyć

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam badanie grupy krwi jako dziecko i też się nie liczyło, teraz musiałam nowe robić w ciąży... bo niby jako dziecko po porodzie mogą źle oznaczyć

A jak to jest, jak miałam robione w ciąży, to teraz znowu będę musiała robić??

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,
Zostałam wywołana na ovufriend żeby zaglądnąć :) (dzięki Stereo! ;))
U mnie już po pierwszej próbie ivf. Nieudanej :(
Stymulacja - wyrosło tylko 3-4 pecherzyki. Myśleliśmy nawet żeby przerwać proces i spróbować ponownej stymulacji innymi lekami. ALe gin nas uspokoił zeby próbować...
Na punkcji pobrali 3 komórki, z czego 2 okazały się dojrzałe i obie się zaplodnily poprawnie.
Kolejne info otrzymaliśmy w piątek - w 3 dniu życia zarodków - niestety zarodków już nie było, bo się nie dzieliły... :( także nawet nie było transferu bo nie było czego transferować.

Jeśli zarodki się nie dzielą do 3.go dni to raczej problem komórki jajowej. Pewnie wiek robi swoje. Nie dziwie się ze nie zachodzę w ciąże skoro nawet z wyselekcjonowanym plemnikiem na szkiełku nie chciały się komórki dzielić.
Co można zmienić? Pewnie leki do stymulacji inne, może to coś da. Mój gin pewnie powie ze mam się ruszać, codziennie godzinę, żeby komórki były dobrej jakości.. już mi się od tego żygać chce.

Trochę przeżyliśmy ta sytuacje, zdolowalismy się, nawet zdziwiłam sie jak M się tym przejął mocno.. dopiero takie sytuacje dowodzą jak tym naszym drugim połówkom zależy mimo ze na co dzień tego nie okazują. Także wierzcie w swoich M! :)

Wczoraj się tez dowiedziałam ze moja bliska koleżanka, była współlokatorka, która urodzila się 3h przede mną, jest w ciąży - a to ja ją wysłałam do gina i po zdjęciu usg wyliczyłam jej kiedy ma zaciągnąć partnera na przytulaski. :) to była ich druga próba a pierwsza z wizyta u gina i pierwsze przytulanki od kilku miesięcy.
Niech jej się szczęści. Ale przykro mi ze ja nie mogę tez być w ciąży.

Do ivf będziemy na pewno podchodzić ponownie. Niestety moja klinika zaleca 3 miesiące przerwy.. wiecznosc.. muszę umówić się do mojego gina i to omówić. Nie wiem, może trzeba zmienić klinikę.. Ale to by znaczyło wszytskie badania od początku...

Nom, taka moja historia ostatnich kilku tygodni.

Komu tu się poszczęściło jak mnie nie było?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hejka,
Zostałam wywołana na ovufriend żeby zaglądnąć :) (dzięki Stereo! ;))
U mnie już po pierwszej próbie ivf. Nieudanej :(
Stymulacja - wyrosło tylko 3-4 pecherzyki. Myśleliśmy nawet żeby przerwać proces i spróbować ponownej stymulacji innymi lekami. ALe gin nas uspokoił zeby próbować...
Na punkcji pobrali 3 komórki, z czego 2 okazały się dojrzałe i obie się zaplodnily poprawnie.
Kolejne info otrzymaliśmy w piątek - w 3 dniu życia zarodków - niestety zarodków już nie było, bo się nie dzieliły... :( także nawet nie było transferu bo nie było czego transferować.

Jeśli zarodki się nie dzielą do 3.go dni to raczej problem komórki jajowej. Pewnie wiek robi swoje. Nie dziwie się ze nie zachodzę w ciąże skoro nawet z wyselekcjonowanym plemnikiem na szkiełku nie chciały się komórki dzielić.
Co można zmienić? Pewnie leki do stymulacji inne, może to coś da. Mój gin pewnie powie ze mam się ruszać, codziennie godzinę, żeby komórki były dobrej jakości.. już mi się od tego żygać chce.

Trochę przeżyliśmy ta sytuacje, zdolowalismy się, nawet zdziwiłam sie jak M się tym przejął mocno.. dopiero takie sytuacje dowodzą jak tym naszym drugim połówkom zależy mimo ze na co dzień tego nie okazują. Także wierzcie w swoich M! :)

Wczoraj się tez dowiedziałam ze moja bliska koleżanka, była współlokatorka, która urodzila się 3h przede mną, jest w ciąży - a to ja ją wysłałam do gina i po zdjęciu usg wyliczyłam jej kiedy ma zaciągnąć partnera na przytulaski. :) to była ich druga próba a pierwsza z wizyta u gina i pierwsze przytulanki od kilku miesięcy.
Niech jej się szczęści. Ale przykro mi ze ja nie mogę tez być w ciąży.

Do ivf będziemy na pewno podchodzić ponownie. Niestety moja klinika zaleca 3 miesiące przerwy.. wiecznosc.. muszę umówić się do mojego gina i to omówić. Nie wiem, może trzeba zmienić klinikę.. Ale to by znaczyło wszytskie badania od początku...

Nom, taka moja historia ostatnich kilku tygodni.

Komu tu się poszczęściło jak mnie nie było?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ojej, Nie wiedziałam, że Wy już po próbie...
Powiedz do jakiej kliniki chodzisz?
Myslalas o gyncentrum?
Dziwne, że każą 3miesiące czekać, ale może mają jakiś powód...

Trzymam przemocno kciuki!!!!!

reklama
@oczekiwanie sprawdzę w domu jak wrócę, ale wydaje mi się, że ponad 700, a po badaniu z obciążeniem tą tabletką (metoklopramid czy jak to się nazywało) wzrosło chyba z 10 razy.
Dostinex brałam przez pierwsze 2tyg 1/2 tabl na tydzień, a później już 1/4 tabl na tydzień i jak ostatnio robiłam prolaktynę (po 1,5 miesiąca zażywania) to mam koło 400. I mam brać dalej. Dawki są małe i nie mam żadnych skutków ubocznych, które właśnie Bromergon podobno wywołuje. Wydaje się, że Dostinex jest drogi (można go w wielu sieciowych aptekach kupić za 80-100zł - ja byłam przegrywem roku i nie wiedziałam i kupiłam w osiedlowej aptece za 200zł :errr:), ale jeśli się weźmie pod uwagę fakt, że używa się 1/4 tabl na tydzień to tabletki starczają na 8 miesięcy, więc nie jest to aż tak kosmicznie dużo.

Do góry