reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hey dziewczyny ja dziś do 18:00 w pracy. W pokoju z dziewczyną z niechcianą ciążą.... Super co nie? :( Mega trudno dziś mi udawać w robocie że wszystko jest ok. Oczy mnie wciąż pieką od płaczu :(
Wredna @ na razie nie przyszła, zero też jakichkolwiek jej oznak ani bólu brzucha ani pleców. Raz tylko mocniej zakuł mnie jajnik prawy ale to nie ból na @ bo nigdy takiego przed nią nie miałam. Wciąż tylko śluz - rano mega dużo biało żółtego się wylało dosłownie a teraz mniej i bardziej przezroczysty ale wciąż jest.
Ty nie schizuj kochana tylko poczekaj niech minie te 28dni przynajmniej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Poczekam do normalnego dla mnie terminu @ czyli do soboty. Jak nie będzie to zrobię obiecuję. Na razie za bardzo mnie ten test dobił. Czułość 10 więc powinno coś się na nim pokazać a tu nic.
Spokojnie, trochę wcześnie zrobiłaś ten pierwszy test, nauka na przyszłość! Bierzesz jakieś leki? One mogą wpływać na wynik testu.

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Poczekam do normalnego dla mnie terminu @ czyli do soboty. Jak nie będzie to zrobię obiecuję. Na razie za bardzo mnie ten test dobił. Czułość 10 więc powinno coś się na nim pokazać a tu nic.
Moka a może jednak za wcześnie zrobiłaś ten test. Do soboty jeszcze kilka dni zostało. Ja w poprzednjch cyklach też nie mogłam się doczekać i robiłambte testy zbyt wcześnie. Ale teraz postanowiłam że test zrobię w dniu spodziewanej @ - czyli 28 maj choć kusi mnie data 26 maj czyli dzień matki i to byłby wspaniały prezent

Hejka,
Zostałam wywołana na ovufriend żeby zaglądnąć :) (dzięki Stereo! ;))
U mnie już po pierwszej próbie ivf. Nieudanej :(
Stymulacja - wyrosło tylko 3-4 pecherzyki. Myśleliśmy nawet żeby przerwać proces i spróbować ponownej stymulacji innymi lekami. ALe gin nas uspokoił zeby próbować...
Na punkcji pobrali 3 komórki, z czego 2 okazały się dojrzałe i obie się zaplodnily poprawnie.
Kolejne info otrzymaliśmy w piątek - w 3 dniu życia zarodków - niestety zarodków już nie było, bo się nie dzieliły... :( także nawet nie było transferu bo nie było czego transferować.

Jeśli zarodki się nie dzielą do 3.go dni to raczej problem komórki jajowej. Pewnie wiek robi swoje. Nie dziwie się ze nie zachodzę w ciąże skoro nawet z wyselekcjonowanym plemnikiem na szkiełku nie chciały się komórki dzielić.
Co można zmienić? Pewnie leki do stymulacji inne, może to coś da. Mój gin pewnie powie ze mam się ruszać, codziennie godzinę, żeby komórki były dobrej jakości.. już mi się od tego żygać chce.

Trochę przeżyliśmy ta sytuacje, zdolowalismy się, nawet zdziwiłam sie jak M się tym przejął mocno.. dopiero takie sytuacje dowodzą jak tym naszym drugim połówkom zależy mimo ze na co dzień tego nie okazują. Także wierzcie w swoich M! :)

Wczoraj się tez dowiedziałam ze moja bliska koleżanka, była współlokatorka, która urodzila się 3h przede mną, jest w ciąży - a to ja ją wysłałam do gina i po zdjęciu usg wyliczyłam jej kiedy ma zaciągnąć partnera na przytulaski. :) to była ich druga próba a pierwsza z wizyta u gina i pierwsze przytulanki od kilku miesięcy.
Niech jej się szczęści. Ale przykro mi ze ja nie mogę tez być w ciąży.

Do ivf będziemy na pewno podchodzić ponownie. Niestety moja klinika zaleca 3 miesiące przerwy.. wiecznosc.. muszę umówić się do mojego gina i to omówić. Nie wiem, może trzeba zmienić klinikę.. Ale to by znaczyło wszytskie badania od początku...

Nom, taka moja historia ostatnich kilku tygodni.

Komu tu się poszczęściło jak mnie nie było?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dobrze, ze sie odezwałaś bo nie wiedziałam czy to na pewno ty ( chociaż wszystko mi pasowało) i czy chcesz żeby o tym pisać.
Na forum jakos słabo nam te kreski idą. Miałyśmy zwojowac kwiecień. Nie wyszło. Teraz walczymy w maju ;)

Hey dziewczyny ja dziś do 18:00 w pracy. W pokoju z dziewczyną z niechcianą ciążą.... Super co nie? :( Mega trudno dziś mi udawać w robocie że wszystko jest ok. Oczy mnie wciąż pieką od płaczu :(
Wredna @ na razie nie przyszła, zero też jakichkolwiek jej oznak ani bólu brzucha ani pleców. Raz tylko mocniej zakuł mnie jajnik prawy ale to nie ból na @ bo nigdy takiego przed nią nie miałam. Wciąż tylko śluz - rano mega dużo biało żółtego się wylało dosłownie a teraz mniej i bardziej przezroczysty ale wciąż jest.
Hej, ja też do 18:00 w pracy dziś, tylko, że sama, nie wiem, czy lepiej czy gorzej, bo mam czas na myślenie i pomimo pięknej pogody mam dziś doła, więc rozumiem...:hmm:

A ile Ty jestes dni po owulce? Czy Ty mialas inseminacje?? Dobrze pamietam? Jesli tak to kiedy??

Moka a może jednak za wcześnie zrobiłaś ten test. Do soboty jeszcze kilka dni zostało. Ja w poprzednjch cyklach też nie mogłam się doczekać i robiłambte testy zbyt wcześnie. Ale teraz postanowiłam że test zrobię w dniu spodziewanej @ - czyli 28 maj choć kusi mnie data 26 maj czyli dzień matki i to byłby wspaniały prezent

A ile Ty jestes dni po owulce? Czy Ty mialas inseminacje?? Dobrze pamietam? Jesli tak to kiedy??

Biorę tylko duphasyon a raczej brałam bo dziś odstawiłam. Inseminację miałam 2 maja czyli 14 dni temu i lekarz kazał mi test zrobić po 14 dniach i jak nie wyjdzie pozytywny odstawić lek i czekać na @. Normalnie jednak cykle mam 28 - 29 dniowe więc do terminu @ by wychodziło że jeszcze 5 dni ale może przy iui jest inaczej....

Biorę tylko duphasyon a raczej brałam bo dziś odstawiłam. Inseminację miałam 2 maja czyli 14 dni temu i lekarz kazał mi test zrobić po 14 dniach i jak nie wyjdzie pozytywny odstawić lek i czekać na @. Normalnie jednak cykle mam 28 - 29 dniowe więc do terminu @ by wychodziło że jeszcze 5 dni ale może przy iui jest inaczej....
Kochana, ale z tego co pamiętam, to owu miałaś jakieś 2-3 dni po inseminacji. Musisz patrzeć ile dpo jesteś. To, co mówił lekarz, to jedno, a to ile jesteś dpo to drugie. Jeśli owu była 2 dni po inseminacji, to dzisiaj jesteś 12 dpo. Jajeczko mogło się dopiero zagniezdzic np. dwa dni temu, a bhcg wytwarza się po ok. 48h od zagniezdzenia. Przy tak małym stężeniu bhcg test nie wyjdzie :) spokojnie, jeszcze masz kilka dni do @ [emoji8]

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też się nie udało, trudno. Jakoś chyba mało wierzyłam w te metodę więc nie było mi przykro [emoji6] nie próbowaliśmy drugi raz, a Ty jaki masz plan?

reklama
Hejka,
Zostałam wywołana na ovufriend żeby zaglądnąć :) (dzięki Stereo! ;))
U mnie już po pierwszej próbie ivf. Nieudanej :(
Stymulacja - wyrosło tylko 3-4 pecherzyki. Myśleliśmy nawet żeby przerwać proces i spróbować ponownej stymulacji innymi lekami. ALe gin nas uspokoił zeby próbować...
Na punkcji pobrali 3 komórki, z czego 2 okazały się dojrzałe i obie się zaplodnily poprawnie.
Kolejne info otrzymaliśmy w piątek - w 3 dniu życia zarodków - niestety zarodków już nie było, bo się nie dzieliły... :( także nawet nie było transferu bo nie było czego transferować.

Jeśli zarodki się nie dzielą do 3.go dni to raczej problem komórki jajowej. Pewnie wiek robi swoje. Nie dziwie się ze nie zachodzę w ciąże skoro nawet z wyselekcjonowanym plemnikiem na szkiełku nie chciały się komórki dzielić.
Co można zmienić? Pewnie leki do stymulacji inne, może to coś da. Mój gin pewnie powie ze mam się ruszać, codziennie godzinę, żeby komórki były dobrej jakości.. już mi się od tego żygać chce.

Trochę przeżyliśmy ta sytuacje, zdolowalismy się, nawet zdziwiłam sie jak M się tym przejął mocno.. dopiero takie sytuacje dowodzą jak tym naszym drugim połówkom zależy mimo ze na co dzień tego nie okazują. Także wierzcie w swoich M! :)

Wczoraj się tez dowiedziałam ze moja bliska koleżanka, była współlokatorka, która urodzila się 3h przede mną, jest w ciąży - a to ja ją wysłałam do gina i po zdjęciu usg wyliczyłam jej kiedy ma zaciągnąć partnera na przytulaski. :) to była ich druga próba a pierwsza z wizyta u gina i pierwsze przytulanki od kilku miesięcy.
Niech jej się szczęści. Ale przykro mi ze ja nie mogę tez być w ciąży.

Do ivf będziemy na pewno podchodzić ponownie. Niestety moja klinika zaleca 3 miesiące przerwy.. wiecznosc.. muszę umówić się do mojego gina i to omówić. Nie wiem, może trzeba zmienić klinikę.. Ale to by znaczyło wszytskie badania od początku...

Nom, taka moja historia ostatnich kilku tygodni.

Komu tu się poszczęściło jak mnie nie było?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hej, a jak to powinno wyglądać? Ja się w ogóle nie znam, jak nie masz ochoty to olej[emoji6]
Ja nigdy nie naprodukowalam więcej niż 3 pęcherzyki... Jak to na zewnątrz robią? Kiedy oddają? Można wziąć 2? Kiedy wiadomo że się przyjęło? Alez to jest magia... Boli?

Do góry