reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Czekamy na wieści i na zdjęcie &&&.

Mi pani w laboratorium ostatnio mówiła żeby wyluzowac, odpuścić. No i tak niby zrobiliśmy i duuuzo, mi się wydaje, że u mnie się babel nie może zagniezdzic.

U Ciebie to jakieś olbrzymie te wartości . Ale szybko spadło. Daje mi to nadzieję.
@Lanvin twój wykres całkiem calkie

To normalne badania w ciąży, mnie przy nich nikt nie pytał o grupę. Dziwna babka.

A jaka ci wyszła, że taka dawka?? Właśnie endo mi mówiła, że ten lek co Ania ma to daje najwięcej skutków ubocznych. Ale kazała z tym do ginekologa. Żeby on decydował co i jak. Bo ona bardziej, że jest ciąża. Dziwne wróżenie z fusów.
@M2b w końcu ten dzień wylotu. Trzymam &&& za lot i badania. Odzywaj się do nas, jak będziesz w PL.
Ok dziękuję kochana już się nie mogę doczekać pogoda ma być super podobno, z rodzicami się zobaczę, rodzeństwem ale z drugiej strony boję się okropnie co mogę usłyszeć. Trochę miałam małe załamanie, też się nie udzielalam bo nie chciałam takiej smutnej atmosfery sprowadzać.
Postaram się odezwać w trakcie wyjazdu. Rodzice mają neta więc nie powinno być problemów [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie z @ to jest teraz problematyczne do stwierdzenia - zawsze miałam 29 - 30 dniowe cykle ale w tamtym miesiącu (nie wiem czy przez CLO) miałam 24 dniowy. Teraz nie brałam CLO tylko menopur więc nie wiem. Jak 24 dni to @ powinna być jutro, jak 29 - 30 to powinna być 20 lub 21 maja. Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że brałam duphaston i dopiero dziś odstawiam (lekarz powiedział, że mam przerwać jak wynik będzie negatywny) i nie mam pojęcia ile dni po odstawieniu pojawia się okres. Najgorsze, że ten biało żółty bezwonny śluz ciągle ze mnie leci i jeszcze dobija.... nigdy nie miałam tyle i takiego śluzu przed @ jak coś to brązowe plamienia a nie żółty śluz...

Zrób betę, bdziesz miala 100% pewności..
Ja po dupku okres dostałam po 2 dniach....
Przed ciążą też zalewał mnie białomleczny, czasem żółtawy śluz....

Ok dziękuję kochana już się nie mogę doczekać pogoda ma być super podobno, z rodzicami się zobaczę, rodzeństwem ale z drugiej strony boję się okropnie co mogę usłyszeć. Trochę miałam małe załamanie, też się nie udzielalam bo nie chciałam takiej smutnej atmosfery sprowadzać.
Postaram się odezwać w trakcie wyjazdu. Rodzice mają neta więc nie powinno być problemów [emoji6]

Bedzie dobrze, a jak początek cyklu to fajnie bo zrobisz fsh,LH, Estradiol. Do kiedy będziesz w PL?? I kiedy wizyta??

MoKa ale jeśli masz takie rozne cykle to na test chyba za wcześnie?

No właśnie ja nigdy nie miałam różnych - od kiedy przestałam łykać antykoncepcyjne to cykl był zawsze 29 - 30 dniowy chyba raz się zdarzył przez dwa lata taki 34 dniowy. No i ostatnio ku mojemu zdziwieniu miałam 24 dniowy a już od 20 dc w tamtym miesiącu miałam plamienia. Tak to nigdy nie miałam krótszego niż 29 dni. Też mnie lekarz zdziwił, że w 14 dniu cyklu mam robić test a nie w dniu spodziewanej @ jak to wszyscy mówią czyli za 5 - 6 dni. No ale z kolei wszędzie czytam, że @ dostaje się 14 dni po owu no i że 14 dni po owu już test na pewno ciążę wykryje choćby cienką kreską.
Jeśli do soboty nie dostanę @ zrobię jeszcze jeden test a jak dalej będzie negatywny i @ nie będzie zrobię w poniedziałek betę ale coś nie chce mi się wierzyć, że się test pomylił :(

Do kierownika i to na pismie bo na gebe to moze wszystko powiedziec a na pismie to juz ciezej pierdzielic. Moze baba otrzezwieje.

Ehh od akcji z ordynatorka z Kielc jestem bojowo nastawiona na wszelkie chamstwo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A co się zadziało?

No właśnie z @ to jest teraz problematyczne do stwierdzenia - zawsze miałam 29 - 30 dniowe cykle ale w tamtym miesiącu (nie wiem czy przez CLO) miałam 24 dniowy. Teraz nie brałam CLO tylko menopur więc nie wiem. Jak 24 dni to @ powinna być jutro, jak 29 - 30 to powinna być 20 lub 21 maja. Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że brałam duphaston i dopiero dziś odstawiam (lekarz powiedział, że mam przerwać jak wynik będzie negatywny) i nie mam pojęcia ile dni po odstawieniu pojawia się okres. Najgorsze, że ten biało żółty bezwonny śluz ciągle ze mnie leci i jeszcze dobija.... nigdy nie miałam tyle i takiego śluzu przed @ jak coś to brązowe plamienia a nie żółty śluz...
Kochana, ja nie pamiętam jakie tabletki brałam, ale dostałam na wywołanie okresu, jednak nie pojawił się przez wiele miesięcy :) wiec może u Ciebie tez tak będzie :) nie zawsze w terminie test wychodzi, wszystko zależy od tego kiedy się dzidź zagniezdzil :)

Baw się dobrze, misia [emoji8] a pogoda faktycznie ma być super, pod koniec tygodnia 26 stopni u nas :)

Zrób betę, bdziesz miala 100% pewności..
Ja po dupku okres dostałam po 2 dniach....
Przed ciążą też zalewał mnie białomleczny, czasem żółtawy śluz....
Ja od owu mam właśnie cały czas mokro w majtkach. Nie wie, czy to infekcja jakaś się czai, czy co...wczoraj profilaktycznie zaaplikowałam Lactovaginal i w środku miałam taki mleczny śluz.

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie moje kochane ...
@pyzunia86 , @oczekiwanie , @MoKa nadal trzymam &&&& za was poki nie ma @@@ nie ma sie też co załamywać kochane bo byc może jest to niepotrzebne ... a testy czasem swiruja mojej siostrze też dopiero dwie kreski wyszly 2 tyg po terminie @@@ takze dzioluszki nie załamywać mi się tylko myśleć pozytywnie bo nawet jesli do ktores z Was ta wredna @@@ przyjdzie to co innego nam zostalo jak walczyć dalej ....ściskam Was mocno i dużo duzo wytrwałośći życzę ... nie poddawajmy się tak łatwo to My mamy mieć nasz los w swoich rękach a nie na odwrót ....❤️ ❤️
@Lanvin słońce oby to bylo to !!!! W końcu muszą zacząć sie dziać cuda na tym naszym forum dosyć by juz bylo tych negatywnych testów itp pora na to by zaczelo byc lepiej dla kazdej z Nas ❤❤️
@Izabela90 &&&& za wizytę na pewno wszystko bedzie dobrze ! Życzę ci na jutrzejszej wizycie pięknych widoków z brzuszka ❤❤️

Witam was w ten cudowny dzień.wkoncu ciepło się zrobiło.jest ekstra:)
U mnie jeszcze 6 dni do terminu.oby szybko zlecialo:)
@MoKa przykro mi choć może jeszcze za wcześnie.nie smuc sie:(
Która w najbliższym czasie jeszcze testuje??
@Lanvin nie znam się na tych temperaturach i mierzeniu ale jak dziewczyny mówią że to dobrze wygląda to napewno tak jest;)trzymam mocno kciuki kochana!!!
@Izabela90 powodzenia na wizycie i życzę Ci pięknych widoków:)
Miłego dnia skarbki

reklama
Witam :) staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszego synka :) więc tak brałam tabletki anty novynette przez około 3 lata przestałam je brać 3 miesiące temu okres miałam co 28 od kad przestałam brać tabletki @ zmienił się na 32-34 dni . Kochaliśmy się z mężem 27 kwietnia w dni płodne ! Powinnam dostać okres dziś a go nie mam , strasznie bolą mnie piersi i nie powiem powiększyły się i to sporo , jestem ciągle zmęczona , senna i co najważniejsze ciągle bym coś jadła a ja należę do osób co jedzą bardzo mało ( obiad przez cały dzień) ! Kiedy zrobić najlepiej test ciążowy żeby już coś wykazał ? Dziękuję za każda odpowiedź i pozdrawiam :)

Do góry