reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@StorAnia kuzwa mac no nawet ja juz stracilam cierpliwosc do Twoich ginow, masz jakiegos pecha do nich. Oby od Marty byl lepszy.

Ja tak na szybciutko bo w pracy jestem. Pamietacie, ze mialam lipolize? No wiec o ile wiedzialam, ze z bryczesami 1 zabieg nic nie da bo to trudny teren tak musze powiedziec, ze zabieg dziala! Mialam kilka zastrzykow z tylu ud, tuz pod posladkami takie waleczki mialam i ZMNIEJSZYLY SIE! [emoji1377][emoji176]
Tam latwiej to widac bo powierzchnia mniejsza i mniej tkanki do usuniecia niz na bryczesach.
Jak tylko mi kasa pozwoli to pojde na kolejne zabiegi na te durne bryczesy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Storuś może być rozciagliwy a owu brak, dlatego bardziej miarodajna zwykle tempka...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A jest gdzieś teoria temperaturowa? Bo ja pierwszy miesiąc mierzę i ovufriend.pl najpierw wyznaczył na 14dc a potem powiedział że wg wprowadzonych danych jednak to było później...

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Aż mi się przypomniała pewna wizyta u pani ginekolog jak podczas badania trochę mnie zabolało, a ona tak na mnie spojrzała i z tekstem "Jak facet Ci coś innego wkłada to tak nie syczysz". nie. Podejście do pacjentki - idealne i bardzo profesjonalne. Więcej tam nie poszłam. Według mnie są pewne granice, których przekraczać po prostu nie wypada

A jest gdzieś teoria temperaturowa? Bo ja pierwszy miesiąc mierzę i ovufriend.pl najpierw wyznaczył na 14dc a potem powiedział że wg wprowadzonych danych jednak to było później...

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Teoria? Musisz mieć rano, po przebudzeniu, przynajmniej po 3-godzinnym spoczynku, najlepiej nie wstawać w nocy do toalety, bo to może zaburzyc pomiar, zaburzyć może też np. choroba lub nieprzespana noc. Dzień po owu temperatura jest wyższa i rośnie, pokaż swój wykres :) Ja mierzę 3 cykl i w 1 temperatura bazowa była na wyższym poziomie, niż teraz jest.

Aż mi się przypomniała pewna wizyta u pani ginekolog jak podczas badania trochę mnie zabolało, a ona tak na mnie spojrzała i z tekstem "Jak facet Ci coś innego wkłada to tak nie syczysz". nie. Podejście do pacjentki - idealne i bardzo profesjonalne. Więcej tam nie poszłam. Według mnie są pewne granice, których przekraczać po prostu nie wypada

Ja taki tekst usłyszałam na mojej pierwszej w życiu wizycie, usiadłam na fotel a ona do mnie "nie spinaj się tak, w łóżku też jesteś taka spięta? :|

@Lanvin ciekawe jak miałaś być wyluzowana na swojej pierwszej w życiu wizycie w takim miejscu. To jest zwyczajne chamstwo i prostactwo. Nikomu nie życzę takich lekarzy

No dokładnie... Wtedy nie znałam się na tym kto jest dobrym lekarzem, lekarz był lekarzem i tyle. Mama kazała mi iść, to poszłam. Wtedy byłam dupą wołową, jeszcze dzieckiem, nie potrafiłam jej odpowiedzieć. Teraz jakby mi lekarz takim tekstem rzucił, to bym mu odpowiednio odpowiedziała, nie dam sobie w kaszę dmuchać.

Eh, jak tak sobie pomyślę jak ja się zmieniłam od czasu zanim zaszłam w ciążę, to nie mogę uwierzyć, przede wszystkim w to ilu rzeczy nie wiedziałam i czego nie byłam świadoma, jak ja mogłam tak żyć? :o

@StorAnia kochana bardzo mi przykro ...po prostu brak mi słów wiem jakie to straszne uczucie kiedy tyle sie juz czlowiek stara mialam tak samo kiedy staralam sie o pierwsze dziecko ...teraz troszke inaczej do tego podchodze bardziej na luzie psychicznym a leci mi juz 6cs nawet sie pewnie nie obejrzę a zleci rok ... no ale ja tam jestem zdania ze bedzie to co ma byc to co dla mnie ktoś przygotowal to tak bedzie i nie mam na to wplywu żadnego .... powiem ci ze poki co @@@w terminie jeszcze mnie nie ugieła nawet łezka się nie pojawila u mnie ja tam sie tej wrednej @@@ nie dam pokonać psychicznie ni hu...a :happy::happy2: i Wy tez kochane musicie wierzyc w to ze bedzie dobrze nie teraz nie moze za miesiac ale kiedys na pewno wiem ze moze łatwo mi tak pisać ale ja po prostu jestem pewna ze takie przejmowanie sie ,stresowanie itp nam szkodzi kochane a wiadomo jak wielką role we wszystkim odgrywa nasza psychika ... zycze wam.wszystkim starajacym się jak i sobie duzo duzo wytrwalosci po prostu cieszmy sie kazdym dniem a napewno ten jedyny w koncu bedzie dla nas wymarzonym dniem !!!&&&&& dzioluszki za Was .❤❤️
U mnie juz 6dc leci ten czas @@@ jak szybko przyszla tak szybko poszla wiec mozna szaleć dalej kiedys jeszcze te wredne, wscibskie małyszysko zaskocze to tylko kwestia czasu :-p:laugh2::laugh2:
Pogoda piękna u nas 20°c i tak do niedzieli sie zapowiada wiec kobitki bierzemy sie w garść myślimy tylko pozytywnie ,zapominamy o przymusowych staraniach ,kochamy sie kiedy mamy na to ochotę i w czerwcu wszystkie spotykamy się na forum dla lutowych mam :-p;-) ;):happy:

@Lanvin tak, mi moją pierwszą ginekolog też poleciła mama. Nie wiem, może do starszych osób miała inne podejście, bo mama była z niej zadowolona. Też taka byłam, nigdy nikomu nic nie odpowiedziałam, zawsze cicha i zamknięta. Dopiero z wiekiem zaczęłam się otwierać.
To tak jest, życie uczy stopniowo. Dzięki temu teraz wiesz jak postępować, żeby było dobrze ;)

reklama
@StorAnia kochana bardzo mi przykro ...po prostu brak mi słów wiem jakie to straszne uczucie kiedy tyle sie juz czlowiek stara mialam tak samo kiedy staralam sie o pierwsze dziecko ...teraz troszke inaczej do tego podchodze bardziej na luzie psychicznym a leci mi juz 6cs nawet sie pewnie nie obejrzę a zleci rok ... no ale ja tam jestem zdania ze bedzie to co ma byc to co dla mnie ktoś przygotowal to tak bedzie i nie mam na to wplywu żadnego .... powiem ci ze poki co @@@w terminie jeszcze mnie nie ugieła nawet łezka się nie pojawila u mnie ja tam sie tej wrednej @@@ nie dam pokonać psychicznie ni hu...a :happy::happy2: i Wy tez kochane musicie wierzyc w to ze bedzie dobrze nie teraz nie moze za miesiac ale kiedys na pewno wiem ze moze łatwo mi tak pisać ale ja po prostu jestem pewna ze takie przejmowanie sie ,stresowanie itp nam szkodzi kochane a wiadomo jak wielką role we wszystkim odgrywa nasza psychika ... zycze wam.wszystkim starajacym się jak i sobie duzo duzo wytrwalosci po prostu cieszmy sie kazdym dniem a napewno ten jedyny w koncu bedzie dla nas wymarzonym dniem !!!&&&&& dzioluszki za Was .❤❤️
U mnie juz 6dc leci ten czas @@@ jak szybko przyszla tak szybko poszla wiec mozna szaleć dalej kiedys jeszcze te wredne, wscibskie małyszysko zaskocze to tylko kwestia czasu :-p:laugh2::laugh2:
Pogoda piękna u nas 20°c i tak do niedzieli sie zapowiada wiec kobitki bierzemy sie w garść myślimy tylko pozytywnie ,zapominamy o przymusowych staraniach ,kochamy sie kiedy mamy na to ochotę i w czerwcu wszystkie spotykamy się na forum dla lutowych mam :-p;-) ;):happy:

Czy to będą lutówki, czy marcówki, czy kwietniówki, 2018 jest nasz i nie ma bata!

Masz rację, psychika odgrywa baaaardzo istotną rolę :) Ale mimo wszystko myślę, że jest nam troszkę łatwiej, bo mamy już dzieci. Ja nie mam takiej spiny, na dwa dni przed @ się stresuje, czy tempka spadnie, ale cały cykl jest luz. Podejrzewam, że jakbym starała się o pierwsze dziecko, to byłabym załamana i inaczej bym do tego podchodziła...

U nas też dzisiaj słoneczko :) Mam nadzieję, że do weekendu się utrzyma, to w sobotę pojedziemy na działkę, a później na rower :)

Do góry