reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@arrow92 Byłam pod opieką endokrynolog, która zaleciła sam jod i selen na początek, ale jak widać nie pomogło i tarczyca się dalej sypie. W dodatku zaleciła mi lek na prolaktynę, który jest niewskazany dla starających się. W związku z tym jutro mam wizytę u endokrynolog-ginekolog. Może ona potraktuje mnie nieco poważniej, kiedy powiem, że planuję ciążę, bo ta pierwsza dziwnie na mnie popatrzyła (wiem, że wyglądam jak czternastolatka ale pesel mówi co innego ;) )

@tita82 ja miałam, ale niestety w połączeniu z laparoskopią w związku z tym spałam. . Mi wyszedł jeden jajowód niedrożny, jakoś go przetkali (swoją drogą ciekawe jak - jak komin?? )
Po raczej nic się nie dzieje - ja miałam lekkie plamienie, ale nie wiem czy to od laparoskopii czy od drożności.

reklama
Taka mnie wlasnie naszla mysl. Pytanie do mam - jak radzicie sobie z miloscia do dzieci? Moze to dziwnie brzmi ;) bo ja jak patrze na mojego psa to milosc do tego gnoma tak mnie zalewa, ze czasem czuje jak mnie zgniata, az zapiera dech w piersiach. Milosc do dziecka jest zapewnie duuuuzo wieksza i az sie boje czy jej podolam [emoji33] ze sobie nie poradze z ogarnieciem tak wielkiej milosci. takie rozmyslania mnie dopadly patrzac na ta mija mala-wielka milosc :)

1494257427-aaaaaa.jpeg

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Hahaha :) U mnie bardzo podobnie, jak zamieszkaliśmy razem to było jeszcze lepiej niż wcześniej jak pomieszkiwaliśmy razem :):) zgraliśmy się bardzo, bo oboje jesteśmy mega czyściochy, więc u mnie akurat skarpety męskie nie lądują w dziwnych miejscach, bo mój M. je codziennie pierze :D :D

Poradźcie mi proszę, bo nie chcę przekombinować, co byście zrobiły na moim miejscu?

Mamy zaplanowane wakacje na 2 ostatnie tygodnie czerwca (w rachubę wchodzi lot samolotem), i tak się zastanawiam teraz, czy nie powinnam odpuścić tych 2 miesięcy starań (nie spodziewałam się, że tak szybko będę o tym myśleć znowu)?

Pytałam o to ostatnia swoją Panią dr, my planujemy wrzesień na urlop i powiedziała mi wtedy, że jeśli to nie jest lot do nowej Zelandii to nie ma przeciwwskazań, ale co lekarz to inna opinia

Hahaha :) U mnie bardzo podobnie, jak zamieszkaliśmy razem to było jeszcze lepiej niż wcześniej jak pomieszkiwaliśmy razem :):) zgraliśmy się bardzo, bo oboje jesteśmy mega czyściochy, więc u mnie akurat skarpety męskie nie lądują w dziwnych miejscach, bo mój M. je codziennie pierze :D :D

Poradźcie mi proszę, bo nie chcę przekombinować, co byście zrobiły na moim miejscu?

Mamy zaplanowane wakacje na 2 ostatnie tygodnie czerwca (w rachubę wchodzi lot samolotem), i tak się zastanawiam teraz, czy nie powinnam odpuścić tych 2 miesięcy starań (nie spodziewałam się, że tak szybko będę o tym myśleć znowu)?
Kochana nie planuj wszystko pod ciaze. Powinnaś jechać i nie odpuszczac;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ponawiam pytanie o badanie drożności metodą HyCoSy (HysteroContrastSonography) – badanie drożności za pomocą obserwowania przepływu roztworu soli fizjologicznej przez jajowody.

Miała która? Co i jak i za ile u Was[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam w lutym. U mnie koszt to 600 zł. Ból znośny. Jajowody drożne. Badanie trwało około 20 min.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny przed chwila odebrałam wynik, nie wiem co mam o tym myśleć, mała bata, mały przyrost.
04.05 - 11,5
06.05 - 18,28
niby rośnie, ale strasznie wolno :-(

taki jest zakres podany przez lab
Poza okresem ciąży: 0 - 2,7
W okresie ciąży:
ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156
ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870
ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500
ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300
ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000

możliwe żeby był to drugi tydzień, może to ciąża biochemiczna?
co sadzicie?

@siwa84 gratulacje :-)
Sprawdzałam i niby przyrost jest 60 % czyli ok

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze ale dużo czytania. Ja dziś pół nocy nie przespałam bo synio zwracał. A boje się bo co roku na wiosnę ladowalismy w takich sytuacjach w szpitalu z odwodnieniem, taki Slabiutki ale chyba już lepiej po lekach. Zostałam w domu dziś i jutro.
Do tego moja suczka zdechla w nocy. Chora była i męczył się juz mocno. Synio płakał i ogólnie smutno i jeszcze do tego wszystkiego 1.5 roczna córka mojej siostry dopadła się do płynu do dezynfekcji rąk i w sumie nie wiadomo czy tylko wachala czy wypila coś i pojechały karetka do szpitala, a ja zostałam z jej starsza córa 5 lat i swoim w domu. Pogoda od rana leje także dzień straszny.

Ale historie piękne i te 2 kreski gratuluję.

A nasza historia ojj. Ja po rozwodzie zostałam z 3 latkiem. Sprzedaliśmy dom wybudowany na działce obok moich rodziców,cóż ale to była dobra decyzja zamiast żyć z człowiekiem który nie szanował mnie i moich rodziców. Wykańcza mnie psychicznie i trochę mi zajęło dojście do siebie.
Potem jeszcze wplatałam się w głupi związek.
Ale zmądrzałam i założyłam konto na portalu randkowym i wypatrzyłam sobie swojego narzeczonego i jakoś powoli po jednym spotkaniu jakoś czułam ze coś powinno wyjść. Potem pół roku cisza i w chwili słabości,nie powiem po alkoholu zaczepia go ponownie i juz tak zostało. Za kochaliśmy się i do tej pory 2 lata nie możemy sobie darować tego pół roku ciszy bo oboje coś poczulismy ale coś nawalilo.
Jedyny minus ze Moje Kochanie jest kierowca i jeździ po Europie. Duzo rozmawiamy i przede wszystkim mój 6 letni synek za nim przepada. Mówi do niego tato, sam zaczął i ogólnie przepadają za sobą

f2wlj44juj75ukos.png

Ostatnia edycja:
Do góry