reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@arrow92 Byłam pod opieką endokrynolog, która zaleciła sam jod i selen na początek, ale jak widać nie pomogło i tarczyca się dalej sypie. W dodatku zaleciła mi lek na prolaktynę, który jest niewskazany dla starających się. W związku z tym jutro mam wizytę u endokrynolog-ginekolog. Może ona potraktuje mnie nieco poważniej, kiedy powiem, że planuję ciążę, bo ta pierwsza dziwnie na mnie popatrzyła (wiem, że wyglądam jak czternastolatka ale pesel mówi co innego ;) )

@tita82 ja miałam, ale niestety w połączeniu z laparoskopią w związku z tym spałam. . Mi wyszedł jeden jajowód niedrożny, jakoś go przetkali (swoją drogą ciekawe jak - jak komin?? )
Po raczej nic się nie dzieje - ja miałam lekkie plamienie, ale nie wiem czy to od laparoskopii czy od drożności.

reklama
Taka mnie wlasnie naszla mysl. Pytanie do mam - jak radzicie sobie z miloscia do dzieci? Moze to dziwnie brzmi ;) bo ja jak patrze na mojego psa to milosc do tego gnoma tak mnie zalewa, ze czasem czuje jak mnie zgniata, az zapiera dech w piersiach. Milosc do dziecka jest zapewnie duuuuzo wieksza i az sie boje czy jej podolam [emoji33] ze sobie nie poradze z ogarnieciem tak wielkiej milosci. takie rozmyslania mnie dopadly patrzac na ta mija mala-wielka milosc :)

1494257427-aaaaaa.jpeg

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Hahaha :) U mnie bardzo podobnie, jak zamieszkaliśmy razem to było jeszcze lepiej niż wcześniej jak pomieszkiwaliśmy razem :):) zgraliśmy się bardzo, bo oboje jesteśmy mega czyściochy, więc u mnie akurat skarpety męskie nie lądują w dziwnych miejscach, bo mój M. je codziennie pierze :D :D

Poradźcie mi proszę, bo nie chcę przekombinować, co byście zrobiły na moim miejscu?

Mamy zaplanowane wakacje na 2 ostatnie tygodnie czerwca (w rachubę wchodzi lot samolotem), i tak się zastanawiam teraz, czy nie powinnam odpuścić tych 2 miesięcy starań (nie spodziewałam się, że tak szybko będę o tym myśleć znowu)?

Pytałam o to ostatnia swoją Panią dr, my planujemy wrzesień na urlop i powiedziała mi wtedy, że jeśli to nie jest lot do nowej Zelandii to nie ma przeciwwskazań, ale co lekarz to inna opinia

Hahaha :) U mnie bardzo podobnie, jak zamieszkaliśmy razem to było jeszcze lepiej niż wcześniej jak pomieszkiwaliśmy razem :):) zgraliśmy się bardzo, bo oboje jesteśmy mega czyściochy, więc u mnie akurat skarpety męskie nie lądują w dziwnych miejscach, bo mój M. je codziennie pierze :D :D

Poradźcie mi proszę, bo nie chcę przekombinować, co byście zrobiły na moim miejscu?

Mamy zaplanowane wakacje na 2 ostatnie tygodnie czerwca (w rachubę wchodzi lot samolotem), i tak się zastanawiam teraz, czy nie powinnam odpuścić tych 2 miesięcy starań (nie spodziewałam się, że tak szybko będę o tym myśleć znowu)?
Kochana nie planuj wszystko pod ciaze. Powinnaś jechać i nie odpuszczac;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ponawiam pytanie o badanie drożności metodą HyCoSy (HysteroContrastSonography) – badanie drożności za pomocą obserwowania przepływu roztworu soli fizjologicznej przez jajowody.

Miała która? Co i jak i za ile u Was[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam w lutym. U mnie koszt to 600 zł. Ból znośny. Jajowody drożne. Badanie trwało około 20 min.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny przed chwila odebrałam wynik, nie wiem co mam o tym myśleć, mała bata, mały przyrost.
04.05 - 11,5
06.05 - 18,28
niby rośnie, ale strasznie wolno :-(

taki jest zakres podany przez lab
Poza okresem ciąży: 0 - 2,7
W okresie ciąży:
ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156
ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870
ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500
ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300
ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000

możliwe żeby był to drugi tydzień, może to ciąża biochemiczna?
co sadzicie?

@siwa84 gratulacje :-)
Sprawdzałam i niby przyrost jest 60 % czyli ok

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze ale dużo czytania. Ja dziś pół nocy nie przespałam bo synio zwracał. A boje się bo co roku na wiosnę ladowalismy w takich sytuacjach w szpitalu z odwodnieniem, taki Slabiutki ale chyba już lepiej po lekach. Zostałam w domu dziś i jutro.
Do tego moja suczka zdechla w nocy. Chora była i męczył się juz mocno. Synio płakał i ogólnie smutno i jeszcze do tego wszystkiego 1.5 roczna córka mojej siostry dopadła się do płynu do dezynfekcji rąk i w sumie nie wiadomo czy tylko wachala czy wypila coś i pojechały karetka do szpitala, a ja zostałam z jej starsza córa 5 lat i swoim w domu. Pogoda od rana leje także dzień straszny.

Ale historie piękne i te 2 kreski gratuluję.

A nasza historia ojj. Ja po rozwodzie zostałam z 3 latkiem. Sprzedaliśmy dom wybudowany na działce obok moich rodziców,cóż ale to była dobra decyzja zamiast żyć z człowiekiem który nie szanował mnie i moich rodziców. Wykańcza mnie psychicznie i trochę mi zajęło dojście do siebie.
Potem jeszcze wplatałam się w głupi związek.
Ale zmądrzałam i założyłam konto na portalu randkowym i wypatrzyłam sobie swojego narzeczonego i jakoś powoli po jednym spotkaniu jakoś czułam ze coś powinno wyjść. Potem pół roku cisza i w chwili słabości,nie powiem po alkoholu zaczepia go ponownie i juz tak zostało. Za kochaliśmy się i do tej pory 2 lata nie możemy sobie darować tego pół roku ciszy bo oboje coś poczulismy ale coś nawalilo.
Jedyny minus ze Moje Kochanie jest kierowca i jeździ po Europie. Duzo rozmawiamy i przede wszystkim mój 6 letni synek za nim przepada. Mówi do niego tato, sam zaczął i ogólnie przepadają za sobą

f2wlj44juj75ukos.png

Ostatnia edycja:
Do góry