Joaszka
Fanka BB :)
No to jak mówisz...Co lekarz to zdanie. Mój gin ma specjalizację z andrologii i on raczej przeciwny jest operacji tz.twierdzi że rzadko znacznie poprawiają się wyniki i są efekty w postaci ciąży...Znów jego koledzy urolodzy zawsze krzyczą na sympozjach żeby operować...Dziękuje kochana [emoji8]
M miał zylaki zdiagnozowane już w 2013 roku. U prywatnego urologa. Zasięgaliśmy opinii u kilkunastu lekarzy (ginekologów, urologów i andrologow) i uwierz mi każdy mówi co innego. Jedni mówią ze warto ale nie trzeba inni ze absolutnie a trzeci mówią ze koniecznie. Odpuściliśmy temat, nie operowaliśmy. Ostatnie dwa lata wyniki nasienia pogorszyły się mega mocno. Trafiliśmy do INvicty w Gdańsku żeby dowiedzieć się o procedurze IVF. Okazało się ze lekarz który nas przyjął to androlog i on powiedział nam żeby koniecznie zrobić operacje usunięcia żylaków i ze to prawdopodobnie nasz główny problem w niepłodności. I żeby narazie zapomnieć o IVF[emoji5] znowu zwlekaliśmy kilka miesięcy (wesela, urlopy itd, brak czasu) i jak już się umówiliśmy w szpitalu z terminem to zobaczyłam II krechy wiec operacje odwołaliśmy. Niestety poroniłam w 10 tyg i zdecydowaliśmy się jednak operować te dziadostwo i nie odpuszczać. Nic już chyba nie stracimy. [emoji5]
Kurczę książkę bym napisała o tych naszych "staraniach" Haha [emoji5]
A żylaki były 3 stopnia
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Akurat u nas na szczęście nie ma żylaków ale ogólnie pytałam o sposoby postępowania
Życzę aby Wam pomogło![emoji6]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom