reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Kurw* znowu poronilam!!!! [emoji26] [emoji25] beta spadła do 5.48

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro mi.[emoji25] Bardzo. Nie wiem co powiedzieć . Trzymaj się jakoś. ..

1usavcqgt1dml95x.png

@mfifi04 ech :-( nie wiem co mam napisać.... bardzo mi przykro :-( 3maj sie. Musi dobry lekarz coś zrobić z tym, znam dziewczynę z fb co ma nawykowe poronienia i ma sie leczyć .... moze lekarz coś więcej powiedzieć w temacie, dlaczego tak sie dzieje :-(

Joaszka moja droga głowa do góry.. morfologia mojego m z 3% na 8% po 3 mc więc się nie załamywać proszę:wink:jak reszta jest ok.. u nas to jeszcze inne kwiatki, ale jesteśmy dobrej myśli ;)
mfifi04 trzymaj się! Będzie wszystko dobrze!MUSI!
Ja wiem że morfo to bardzo zmienny parametr. Lekarz mówi że gdyby np.po 2 dniach a nie 4 mogłoby być więcej prawidłowych (ale wtedy pewnie ilość niższa...)
Tylko kurcze ruchliwość i ilość można nadrobić a morfo trudno.
Niby czytam że max to 30 % prawidłowych u facetów że zadnen nie ma 100 % i nawet do tego wyniku się nie zbliża...że ta norma 4% oznacza że taki mężczyzna w ciągu roku może wywołać ciążę więc z 2 % może tylko zajmie to 2 razy dłużej...ale to statystyka. A ja mam już 37 lat i nie mam dużo czasu...kto wie kiedy i u mnie zacznie się sypać...

Strasznie żałuję że nie zdecydowaliśmy się na drugie wcześniej ale czasu nie cofnę.
A u Was poprawa po czym? Mój bral 3 mce fertilman i orzechy brazylijskie jadł...może te 2 % po tym bo nie wiem jaki był stan przed...a może nic nie pomogły...lekarz mówi że może jeszcze pobrać...

I sama nie wiem. Gdybym wiedziała że działają...

M nie pije nie pali. Zdrowy tryb życia,sport...jajek nie przegrzewa (raczej chlodzi bo na chłodni pracuje)...

Lekarz ginekolog-androlog mówi że akurat w przypadku morfo to ciężko ustalić...tz.jeśli wykluczy się te czynniki. A że mamy jedno dziecko i to szybko nam poszło więc też raczej nie uszkodzenia genetyczne..

Niby teraz teoria o stresie oksydacyjnym że uszkadza dna.
Czytalm nawet wyniki badań...no i niby można poprawić witaminami czy lekami ale morfologie w najmniejszym procencie...
I podobno trzeba brać raczej ilość i ruchliwość pod uwagę. Bo wychodzi że facet z większym procentem prawidłowych ale malą ilością i ruchliwością może mieć ostatecznie mniej prawidłowych niż ten z 2 % i duża ilością...

Ale co ja się oszukuje...

Jak odebrałam wyniki to tak zaregowałam jakby to diagnoza nowotworu była...i godzinę później dostałam @ jak w zegarku. A ludzilam się że może tak jak za pierwszym razem jak odbieralam wynik to byłam w ciąży...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

@mfifi04 trzymaj się tam, daj znać jak będziesz coś wiedziała
@zgryźliwabasia ja też zostaje wtedy na brzuchu [emoji6]

Dziewczyny, ja też się miotam. Moze Wy podpowiecie. K wczoraj rozmawiał ze mną po raz kolejny o otwarciu biznesu. Wszystko super, ekstra tylko, że ten biznes opiera się głównie na mnie, moim doświadczeniu i moich klientkach. Zanim otworzymy, zanim rozkrecimy, wiecie jak to jest, wtedy nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Musiałabym odłożyć starania na conajmniej 2 lata.
Z jednej strony fajnie jest mieć coś swojego, zapewnić dziecku przyszlosc, Ale...ale ja mam do cholery zaraz 27 lat i już duże problemy żeby zaciazyc[emoji44][emoji44][emoji44], a co będzie potem?
Z drugiej strony K twierdzi, że przez 2 lata też może nam się nie udać zajść, a wtedy stoimy w miejscu, też ma trochę racji skubany.[emoji53]
Jestem w czarnej dupie i zupełnie nie wiem co robić. Doradzicie? Plis
Ja tak czekałam. Najpierw nie chciałam wcale. Potem czekałam na umowę na czas nieokreślony i swoje mieszkanie. Swojego mieszkania nadal nie ma ale ciąży też. Za to są lata 37,slabe wyniki M i coraz mniej czasu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry