reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja już nic z tego nie rozumiem :( pęcherzyk tylko jeden mimo zastrzyków... Tylko na razie ma 12 mm... Na dodatek lekarz znowu widzi coś co wygląda jak wodniak a jak miałam dwa miesiące temu operację to podobno okazało się że żadnego wodniaka nie ma.
Już serio nic z tego nie rozumiem ale jestem załamana :(

@mfifi04 trzymamy kciuki żeby było dobrze :*

@Paraplu ja nie miałam tego zabiegu, ale wiem jak pacjenci reagowali i jak to wyglądało. Ok. tygodnia, czasem nawet do 2och może być obrzęk. Tzn on będzie schodził, ale trochę to potrwa. K zdąży. Dzialajcie i będzie super :)

@mfifi04 trzymaj się tam, daj znać jak będziesz coś wiedziała
@zgryźliwabasia ja też zostaje wtedy na brzuchu [emoji6]

Dziewczyny, ja też się miotam. Moze Wy podpowiecie. K wczoraj rozmawiał ze mną po raz kolejny o otwarciu biznesu. Wszystko super, ekstra tylko, że ten biznes opiera się głównie na mnie, moim doświadczeniu i moich klientkach. Zanim otworzymy, zanim rozkrecimy, wiecie jak to jest, wtedy nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Musiałabym odłożyć starania na conajmniej 2 lata.
Z jednej strony fajnie jest mieć coś swojego, zapewnić dziecku przyszlosc, Ale...ale ja mam do cholery zaraz 27 lat i już duże problemy żeby zaciazyc[emoji44][emoji44][emoji44], a co będzie potem?
Z drugiej strony K twierdzi, że przez 2 lata też może nam się nie udać zajść, a wtedy stoimy w miejscu, też ma trochę racji skubany.[emoji53]
Jestem w czarnej dupie i zupełnie nie wiem co robić. Doradzicie? Plis

Ja już nic z tego nie rozumiem :( pęcherzyk tylko jeden mimo zastrzyków... Tylko na razie ma 12 mm... Na dodatek lekarz znowu widzi coś co wygląda jak wodniak a jak miałam dwa miesiące temu operację to podobno okazało się że żadnego wodniaka nie ma.
Ja tak miałam w tym cyklu, tylko miałam clo, a nie zastrzyki. W 12dc pęcherzyki miały może z 10mm, a w 19dc około 15mm. Ginka powiedziala,że nic z tego nie będzie w tym cyklu i nie myliła sie, niestety.
Myślałam, że po zastrzykach ta stymulacja jest mocniejsza niż po tabsach

Dziewczyny, ja też się miotam. Moze Wy podpowiecie. K wczoraj rozmawiał ze mną po raz kolejny o otwarciu biznesu. Wszystko super, ekstra tylko, że ten biznes opiera się głównie na mnie, moim doświadczeniu i moich klientkach. Zanim otworzymy, zanim rozkrecimy, wiecie jak to jest, wtedy nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Musiałabym odłożyć starania na conajmniej 2 lata.
Z jednej strony fajnie jest mieć coś swojego, zapewnić dziecku przyszlosc, Ale...ale ja mam do cholery zaraz 27 lat i już duże problemy żeby zaciazyc[emoji44][emoji44][emoji44], a co będzie potem?
Z drugiej strony K twierdzi, że przez 2 lata też może nam się nie udać zajść, a wtedy stoimy w miejscu, też ma trochę racji skubany.[emoji53]

Nie czekaj! Biznes zawsze możesz otworzyć a na dziecko kiedyś może być za późno. Ja czekałam za długo z decyzja o dziecku teraz mam 34 lata i tego żałuje! Ja bym wolała dziecko :)

[emoji64]

Nie wchodza w gre obie opcje na raz?

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

A chodzisz ciagle do tego samego lekarza?

[emoji64]

Ja tak miałam w tym cyklu, tylko miałam clo, a nie zastrzyki. W 12dc pęcherzyki miały może z 10mm, a w 19dc około 15mm. Ginka powiedziala,że nic z tego nie będzie w tym cyklu i nie myliła sie, niestety.
Myślałam, że po zastrzykach ta stymulacja jest mocniejsza niż po tabsach

U mnie dopiero 8dc. Doktor mówi że jeszcze urośnie ale martwi mnie że po stymulacji tylko jeden. Nie rozumiem też jak możliwe że przed operacją widzieli coś co przypomina wodniaka, teraz też a w trakcie operacji nie. Tylko zrosty.

reklama
Nie czekaj! Biznes zawsze możesz otworzyć a na dziecko kiedyś może być za późno. Ja czekałam za długo z decyzja o dziecku teraz mam 34 lata i tego żałuje! Ja bym wolała dziecko :)

[emoji64]

Też bym wolała dziecko, ale mimo wszystko się zastanawiam

Nie wchodza w gre obie opcje na raz?

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Jeśli klientki przejdą za mną do nowego salonu to nie mogę ich nagle zostawić i iść na macierzyński bo może nie być do czego wracać. Nie wiem, Mam strasznie dużo watpliwosci.
Rodzice K chcą nam kupić lokal, urządzić, dac na wszystko generalnie.
Poza tym przyznaje bez bicia, że trochę boję się odpowiedzialności

U mnie dopiero 8dc. Doktor mówi że jeszcze urośnie ale martwi mnie że po stymulacji tylko jeden. Nie rozumiem też jak możliwe że przed operacją widzieli coś co przypomina wodniaka, teraz też a w trakcie operacji nie. Tylko zrosty.

O to się nie martw, że jeden moja lekarka zawsze mówi, że przecież chcemy jedno dziecko i spokojna ciążę.
A z tym usg faktycznie dziwna sprawa.

Do góry