reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Kurw* znowu poronilam!!!! [emoji26] [emoji25] beta spadła do 5.48

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro mi.[emoji25] Bardzo. Nie wiem co powiedzieć . Trzymaj się jakoś. ..

1usavcqgt1dml95x.png

@mfifi04 ech :-( nie wiem co mam napisać.... bardzo mi przykro :-( 3maj sie. Musi dobry lekarz coś zrobić z tym, znam dziewczynę z fb co ma nawykowe poronienia i ma sie leczyć .... moze lekarz coś więcej powiedzieć w temacie, dlaczego tak sie dzieje :-(

Joaszka moja droga głowa do góry.. morfologia mojego m z 3% na 8% po 3 mc więc się nie załamywać proszę:wink:jak reszta jest ok.. u nas to jeszcze inne kwiatki, ale jesteśmy dobrej myśli ;)
mfifi04 trzymaj się! Będzie wszystko dobrze!MUSI!
Ja wiem że morfo to bardzo zmienny parametr. Lekarz mówi że gdyby np.po 2 dniach a nie 4 mogłoby być więcej prawidłowych (ale wtedy pewnie ilość niższa...)
Tylko kurcze ruchliwość i ilość można nadrobić a morfo trudno.
Niby czytam że max to 30 % prawidłowych u facetów że zadnen nie ma 100 % i nawet do tego wyniku się nie zbliża...że ta norma 4% oznacza że taki mężczyzna w ciągu roku może wywołać ciążę więc z 2 % może tylko zajmie to 2 razy dłużej...ale to statystyka. A ja mam już 37 lat i nie mam dużo czasu...kto wie kiedy i u mnie zacznie się sypać...

Strasznie żałuję że nie zdecydowaliśmy się na drugie wcześniej ale czasu nie cofnę.
A u Was poprawa po czym? Mój bral 3 mce fertilman i orzechy brazylijskie jadł...może te 2 % po tym bo nie wiem jaki był stan przed...a może nic nie pomogły...lekarz mówi że może jeszcze pobrać...

I sama nie wiem. Gdybym wiedziała że działają...

M nie pije nie pali. Zdrowy tryb życia,sport...jajek nie przegrzewa (raczej chlodzi bo na chłodni pracuje)...

Lekarz ginekolog-androlog mówi że akurat w przypadku morfo to ciężko ustalić...tz.jeśli wykluczy się te czynniki. A że mamy jedno dziecko i to szybko nam poszło więc też raczej nie uszkodzenia genetyczne..

Niby teraz teoria o stresie oksydacyjnym że uszkadza dna.
Czytalm nawet wyniki badań...no i niby można poprawić witaminami czy lekami ale morfologie w najmniejszym procencie...
I podobno trzeba brać raczej ilość i ruchliwość pod uwagę. Bo wychodzi że facet z większym procentem prawidłowych ale malą ilością i ruchliwością może mieć ostatecznie mniej prawidłowych niż ten z 2 % i duża ilością...

Ale co ja się oszukuje...

Jak odebrałam wyniki to tak zaregowałam jakby to diagnoza nowotworu była...i godzinę później dostałam @ jak w zegarku. A ludzilam się że może tak jak za pierwszym razem jak odbieralam wynik to byłam w ciąży...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

@mfifi04 trzymaj się tam, daj znać jak będziesz coś wiedziała
@zgryźliwabasia ja też zostaje wtedy na brzuchu [emoji6]

Dziewczyny, ja też się miotam. Moze Wy podpowiecie. K wczoraj rozmawiał ze mną po raz kolejny o otwarciu biznesu. Wszystko super, ekstra tylko, że ten biznes opiera się głównie na mnie, moim doświadczeniu i moich klientkach. Zanim otworzymy, zanim rozkrecimy, wiecie jak to jest, wtedy nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Musiałabym odłożyć starania na conajmniej 2 lata.
Z jednej strony fajnie jest mieć coś swojego, zapewnić dziecku przyszlosc, Ale...ale ja mam do cholery zaraz 27 lat i już duże problemy żeby zaciazyc[emoji44][emoji44][emoji44], a co będzie potem?
Z drugiej strony K twierdzi, że przez 2 lata też może nam się nie udać zajść, a wtedy stoimy w miejscu, też ma trochę racji skubany.[emoji53]
Jestem w czarnej dupie i zupełnie nie wiem co robić. Doradzicie? Plis
Ja tak czekałam. Najpierw nie chciałam wcale. Potem czekałam na umowę na czas nieokreślony i swoje mieszkanie. Swojego mieszkania nadal nie ma ale ciąży też. Za to są lata 37,slabe wyniki M i coraz mniej czasu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry