Hej! Witam się ponownie. Nieśmiało trochę...może część mnie pamięta jeszcze...
Przepraszam za zniknięcie bez słowa ale musiałam się zresetować. Średnio to wyszło bo aplikacje to instalowałam to odinstalowywałam i tak w kółko...jak jakaś niezrownowazona nasti[emoji6]
Nie będę kłamać że nie podczytywałam...Podczytywałam (nie miejcie za złe).
Gratuluję zafasolkowanym,przytulam mamy Aniołków i trzymam kciuki za Staraczki!
Byliśmy w klinice niepłodności. I u mnie hormony ok,piękna owu tak jak wyliczam zawsze 12/13 dc ale plemniki M...tylko 2 % prawidłowych[emoji26]Inne parametry całkiem ok. Troszkę ponad te podane normy. Ale morfo nie da się za bardzo poprawić...Fertilman plus 3 mce przed badaniem i dupa...
Wcześniejsze badanie 7 lat temu i było 30 % ale to niekomputerowe więc o kant d...Tutaj lekarz mówił że bardzo rygorystycznie badaja tą morfologię.
Także chyba czas pożegnać się z myślą o 2 dziecku...
Niby lekarz dość optymistycznie mówił ( potrzebny 1 prawidłowy i bla bla) ale ja już 37 lat więc i te komórki jajowe są jakie są...
Nie wiem czy decydować się na drożność (miałam mieć jeśli wyniki nasienia będą dobre...) bo lekarz nie podejrzewa raczej niedrożności (1 dziecko,brak zabiegów na macicy czy infekcji...)
600 zł to nie mało...I ew.stymulacja owu zrobimy żeby lepsze komórki były...Ale skoro jest owu naturalna a plemniki takie słabe to jest sens? Miotam się. Lekarz tak jakby nie chciał/nie widział sensu - "nie mogę Państwu powiedzieć żebyście nie przychodzili jak czujecie taką potrzebę...To może zrobimy tą drożność i stymulacje." Czyli zrobię bo Pani chce,wpłynie kasa ale cudów nie oczekujmy...
Miotam się strasznie. @ ma być 2 i wtedy powinnam umawiać...
Cale te starania odbijają się w pracy -już nawet dyr robi przytyki że za mało zaangażowania w porównaniu do ostatnich 5 lat...
I mąż który ze stresu że to te dni i musimy a on np.nie da rady 2 dni pod rząd i ja z wyrzutem...Chce tak samo więc się stara ale organizmu nie da się oszukać a i presja mu nie pomaga...
Wrzuć na luz,odpuść,daj sobie czas...Wszystko racja
Tylko czemu tak trudno to zrobić???
Sorki za długi wywód i żale. Udanej majówki mimo pogody!Dużo [emoji274] życzę.
Napisane na LG-H815 w aplikacji
Forum BabyBoom