Lanvin
Fanka BB :)
U mojej Zuzanki również w tym roku pożegnanie z przedszkolem. Oj będzie płacz U nas w są grupy mieszane wiekowo bo nasze przedszkole jest Montessori. A więc z naszej grupy odchodzi tylko 7 dzieciaczków. Pań mamy cztery i dla każdej będzie bukiet kwiatów i bon podarunkowy za maksymalnie 150zł do fajnego gabinetu kosmetycznego w naszym małym mieście Oprócz tego na zakończenie organizujemy jeszcze ognisko i zabawę Trochę nas to wszystko wyniesie ale co tu począć
Też uważam, że 150 zł wystarczy U nas też padła propozycja bonu do spa, ale nie było sensu, bo za taką kwotę praktycznie z niczego by panie nie skorzystały, więc pozostał Apart lub Briju i przynajmniej będą miały pamiątkę
Żadna muzyka (oprocz tej puszczanej za głośno) nie jest dla dziecka szkodliwa, ba! Rozwija horyzonty. Co go za głupia grupa?
[emoji64]
Też tak uważam O ile nie ma wyzwisk i przekleństw - jest ok. Dziecko ma prawo wyboru, to że będę mu puszczała Mozarta, nie znaczy, że będzie tego słuchał. Podejrzewam, że raczej na złość matce słuchałby czegoś totalnie innego
To całe Rodzicielstwo Bliskości to dla mnie trochę jak sekta czasami, takie bezstresowe wychowanie. Dziewczyny oburzają się jak ktoś powie o ich dziecku, że jest "grzeczne", albo że "ładnie" lub "nieładnie" się zachowuje, bo to są etykiety :| Trochę dziwne, bo mnie uczono, że etykietą jest jak powiesz dziecku "jesteś leniem", czy "jesteś złośliwy", a powinno się właśnie uświadamiać, że ZACHOWANIE dziecka nie było poprawne. Któraś mama pisała, że u niej w domu dziecko nigdy nie usłyszało, że zrobiło coś ładnie lub nieładnie, nigdy nie dostaje żadnej nagrody, totalnie za nic i ona by się oburzyła jakby usłyszała, że dziecko jest grzeczne...Czy to obelga? Teraz jest moda na wychowanie bez kar i nagród. Trochę się z tym zgadzam, trochę nie. Bo o ile faktycznie dawanie kar lub nagród za cokolwiek i w dużej ilości może przestać działać i powinno się dziecku różne rzeczy tłumaczyć do skutku, to nie wyobrażam sobie, żeby w nagrodę za coś tam nie pójść z dzieckiem do kina, na lody, czegoś fajnego nie zrobić. To jest przyjemność dla dziecka. Tak jak teraz z tym spaniem, dzięki tabeli młody od razu zaczął spać u siebie i śpi do rana. Wczoraj w nagrodę poszliśmy do kina, zjadł popcorn i jest zadowolony Kurczę, każdy ma prawo wychowywać dziecko jak uważa, na każde dziecko działa co innego...Wygadałam się