reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hejo dziewczyny robiłam dziś test i wyszedł negatywny. Nie wiem co mam myśleć.. od trzech dni zamiast okresu mam plamki na bieliźnie i jeszcze te plamienia po owulacji... Już sama nie wiem o co chodzi, może test jeszcze niczego nie wykrył :confused:
Nie stresuj się. Zrób sobie badanie krwi będziesz mieć pewność czy ciąża czy nie. Pamiętaj test może nawet po tygodniu@ wyjść pozytywny:* trzymam kciuki za ciaze[emoji110] [emoji110] [emoji177]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, czy Waszym zdaniem disco polo jest dla dzieci szkodliwe?? Pytam poważnie, bo na grupie, o której Wam pisałam, wywiązała się wczoraj dyskusja na temat tego, że dziecko wróciło z przedszkola i śpiewało "Przez Twe oczy zielone" Zenka i wg niektórych to niedopuszczalne! Pomijam, że dziecko mogło to usłyszeć od drugiego dziecka, przykładowo, ale czy wg Was disco polo naprawdę zryje psychę dziecku? Bo ja tego nie ogarniam :o
Szkodliwe disco polo? W żadnym wypadku. Ja bardzo lubię słuchać[emoji344] [emoji344] disco polo

Ja wczoraj po pracy byłam na zebraniu w przedszkolu, dostaliśmy diagnozy dzieci, oczywiście w samych superlatywach, jakby ktoś w szkole chciał sprawdzić :) oczywiście panie powiedziały, że dzieci przechodzą jakiś bunt ostatnio i nie chcą ich słuchać, też to niestety zauważyłam. Później wyprosiliśmy Panie i uzgadnialiśmy zakończenie roku :) 8 czerwca robimy w przedszkolu, dzieci zrobią przedstawienie, panie dostaną prezenty i kwiaty, dzieci dyplomy i książki, mamy przynieść ciasta itp i zrobimy też poczęstunek. Za to parę dni wcześniej 5 czerwca prawdopodobnie pójdziemy wszyscy z dziećmi na salę zabaw, żeby tam zrobić im pożegnanie :) aż mi się łezka w oku zakreciła, że mój syn już przedszkole kończy...zwłaszcza, że nasze przedszkole jest super, dzieciaki w grupie są cudowne, naprawdę lepszej grupy nie mógł trafić :)

Jeśli chodzi o prezenty dla Pań, są 3 Panie, ustaliliśmy, że każda dostanie bon do Apartu lub Briju, za 150 lub 200 zł każda, jeszcze nie wiemy dokładnie, ale myślę, że będą zadowolone :) ale w pewnym momencie jedna z mam, która pracuje w innym przedszkolu, zaczęła mówić, że u nich panie dostawaly prezenty wartości ok. 400-500zl każda! Nam szczęki opadły, ja rozumiem, że to koniec przedszkola, że jest podziękowanie, ale 500zl? Przecież są też inne wydatki, bez przesady...U nas w tym roku jest 18 dzieci, także i tak tej kasy wychodzi kilkaset złotych mniej, niż jak było nas 25 wcześniej. A jak to u Was było? Jakie prezenty Panie dostawaly??

qdkkj44j6bi2vbec.png
U mojej Zuzanki również w tym roku pożegnanie z przedszkolem. Oj będzie płacz ;) U nas w są grupy mieszane wiekowo bo nasze przedszkole jest Montessori. A więc z naszej grupy odchodzi tylko 7 dzieciaczków. Pań mamy cztery i dla każdej będzie bukiet kwiatów i bon podarunkowy za maksymalnie 150zł do fajnego gabinetu kosmetycznego w naszym małym mieście :) Oprócz tego na zakończenie organizujemy jeszcze ognisko i zabawę :) Trochę nas to wszystko wyniesie ale co tu począć :p

Dziewczyny, czy Waszym zdaniem disco polo jest dla dzieci szkodliwe?? Pytam poważnie, bo na grupie, o której Wam pisałam, wywiązała się wczoraj dyskusja na temat tego, że dziecko wróciło z przedszkola i śpiewało "Przez Twe oczy zielone" Zenka i wg niektórych to niedopuszczalne! Pomijam, że dziecko mogło to usłyszeć od drugiego dziecka, przykładowo, ale czy wg Was disco polo naprawdę zryje psychę dziecku? Bo ja tego nie ogarniam :o

Żadna muzyka (oprocz tej puszczanej za głośno) nie jest dla dziecka szkodliwa, ba! Rozwija horyzonty. Co go za głupia grupa? :)

[emoji64]

Co za dużo, to nie zdrowo :D co to za koncert? Mój mnie ciągnie na majówkę do Wrocławia, nie chce mi się jechać, ale już mu napisałam, ze jak chce, to niech kupi bilety, niech ma, żeby mi nie marudził, że nigdzie nie jeździmy.

Ja bym nie ryzykowała, owu może się przesunąć i co wtedy? Ja bym próbowała jeszcze później, a nie tylko w dniach przed :)

Nie pamiętam, ale wydaje mi się, że bez leków się nie obyło :)

Niby masz racje z ta owu a tak kombinuje już jak koń pod górkę: za bardzo :) muszę wyluzować
A jeśli o koncert chodzi to metal i na gitarze mój M także będzie się działo :)

[emoji64]

Lanvin... OPUŚĆ TAMTĄ GRUPĘ [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji173]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Siedzę, czytam i nie wierzę :D Po prostu nie wierzę :D Wiele osób z tego lało - tyle dobrego, ale część pisała, że to niewychowawcze, okropne, krzywda dla psychiki, najlpiej selekcjonować muzykę i zdecydowanie panie w przedszkolu NIE mogą puszczać takiej muzyki. A u nas w przedszkolu parę razy Zenek leciał, gangnam style i tego typu, dzieci się świetnie bawiły, skakały i są zadowolone. One nawet nie zastanawiają się o czym śpiewają, ważne, że się rymuje, można poskakać i jest wesoło :) Ja się wychowałam na disco polo i czuję się absolutnie zdrowa, nie mam kija w dupsku :D

Szkodliwe disco polo? W żadnym wypadku. Ja bardzo lubię słuchać[emoji344] [emoji344] disco polo

Prawidłowo!

Witam was w ten brzydki pochmurny dzień.aż nic się nie chce.

Ja tez mam 4 dc dziś.idziemy łeb w łeb ;)

musze sie pochwalic ze dzis obchodzę 31 urodzinki:)imprezy żadnej nie robię.wieczorem idę sobie na tance latino ale Zumba i juz:)napije się sama piwka wieczorem(bo moj mąż nie pije) i taka impreza:-D
Miłego dnia kochane.trzymam kciuki za testujace w najbliższym czasie buzki
Cudownego życia i spełnienia marzeń :)
U mnie 3dc i już odliczam dni do owu, oj będzie się działo :p

Załączniki

• FB_IMG_1492697626156.jpg
    FB_IMG_1492697626156.jpg
    48,7 KB · Wyświetleń: 67
Sto lat, sto lat!!!!! I wsZystkiego najwspanialszego i kopniaków pod serduchem [emoji11] [emoji110] [emoji259] [emoji253] [emoji322] [emoji322] [emoji324] [emoji188] [emoji484]

[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]

Dolaczam sie do zyczen kochana wszystkiego co najlepsze przedewszystkin zdrówka a reszta przyjdzie sama !❤️

reklama
Siedzę, czytam i nie wierzę :D Po prostu nie wierzę :D Wiele osób z tego lało - tyle dobrego, ale część pisała, że to niewychowawcze, okropne, krzywda dla psychiki, najlpiej selekcjonować muzykę i zdecydowanie panie w przedszkolu NIE mogą puszczać takiej muzyki. A u nas w przedszkolu parę razy Zenek leciał, gangnam style i tego typu, dzieci się świetnie bawiły, skakały i są zadowolone. One nawet nie zastanawiają się o czym śpiewają, ważne, że się rymuje, można poskakać i jest wesoło :) Ja się wychowałam na disco polo i czuję się absolutnie zdrowa, nie mam kija w dupsku :D

Prawidłowo!

No włacha! Oboje z mężem kochamy muzykę, ja sobie podśpiewuje on gra na gitarze. Nie wyobrażamy sobie żeby nasze dzieci rosły bez muzyki. KAŻDEJ muzyki, od Bacha do Boys ;)

[emoji64]

Do góry