reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Cześć dziewczyny

Ja nie wiem co ze mną nie tak ale to napewno nie ciąża bo kolejny test negatywny :-(
Ale @ nadal nie ma i nawet nie czuje ze szykuje się do przyjścia :/ nie rozumiem tego bo nigdy tyle czasu się nie spozniala, naprawdę nigdy!
Gdybym potrafila to na głowie bym dziś nawet stanęła żeby wredna malpe wywołać!

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha, adoptowałam tylko chłopca, dziewczynkę miałam przysposobić w lutym (finalna sprawa końcowa). Niestety sprawy sie bardzo pokomplikowały w momencie gdy dziewczynka z nami zamieszkała przed rozprawa. Okazało sie, że jest straszliwie zaburzona. Cieżko to nawet opisać, nikt nas nie uprzedził o zaburzeniach Małej, o olbrzymich problemach emocjonalnych, zaburzeń zachowania oraz ogromnym opóźnieniu. Zgodziliśmy sie na chore dziecko (miała mukowiscydoze) i zaburzenia psychiczne były już wykluczone. Niestety Panie uznały, że jeśli godzimy sie na chore dziecko to "łykniemy" wszystko. Ja zgłaszałam ze cos jest nie halo z dzieckiem to mnie wyśmiewano i przekonywano ze ze mną cos nie tak. Straszono odebraniem dzieci itp
Przeżyłam straszna traumę, ale poszłam do specjalisty i potwierdził, że Mała jest bardzo zaburzona. 14 lutego sad unieważnił proces adopcyjny, tydzień pózniej odwiozłam Mała do ośrodka [emoji22]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, bardzo ci współczuje przeżyć, to musiało byc mega trudne... byłaś bardzo dzielna i dobrze zrobiłaś ze chroniłas rodzine :*

Dokładnie. Ja muszę brać większą dawkę niż mąż bo słabiej przyswajam albo mam większe zapotrzebowanie. I zawsze miałam niższy poziom we krwi. Ja staram się dobić i utrzymać poziom 60.

@bertha jak tam u Ciebie? Który masz dzisiaj dpo? Zaczęłaś już testować?
Ja zaraz wstaje i sikam na test choc dopiero 9dpo dzisiaj ;)
Miałam wczoraj fajny dzien w pracy - wynik wymazu przyszedł czysty, dostałam oczekiwana podwyżkę, super :)

Mam dziś fatalny jakiś dzień. Doła załapałam chyba, że mi się nigdy nie uda... nie wiem może przez trwający od wczoraj ból głowy albo dlatego, że dziś pierwszy zastrzyk przed IUI i się stresuję...
Tak więc coś dla poprawy humoru... moje starsze cudo Ares kończy dziś dwa latka więc upiekłam mu tort wątróbkowo - warzywny oczywiście z dwoma "świeczkami" :)
Zobacz załącznik 803847 Zobacz załącznik 803849 Zobacz załącznik 803850

Cudny tort :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde wyników nadal nie mam zaraz chyba do laboratorium pójdę. Strasznie wszystko długo trwa.
@leeleeth jesteś niesamowita kobieta. Naprawdę cię podziwiam. Musiało być Wam ciężko oddać Mała lecz wiem że zrobiłaś to dla bezpieczeństwa;)
@StorAnia znowu jakąś przeszkodą? A co z droznoscia
? Nie będzie jej teraz wcale? Mimo wszystko trzymam kciuki.
@cheebay wracaj szybko do zdrowia[emoji257]
@auslanderka niedługo testujesz?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny

Ja nie wiem co ze mną nie tak ale to napewno nie ciąża bo kolejny test negatywny :-(
Ale @ nadal nie ma i nawet nie czuje ze szykuje się do przyjścia :/ nie rozumiem tego bo nigdy tyle czasu się nie spozniala, naprawdę nigdy!
Gdybym potrafila to na głowie bym dziś nawet stanęła żeby wredna malpe wywołać!

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
A ile dni już się @ spóźnia? Może to jednak ciąża, trzeba wierzyć :) U mnie jak w zegarku przyszła dzisiaj @ :( No nic w maju kolejne starania o dzidziusia ;) Chyba w tym miesiącu zakupię testy owulacyjne.

Kurde wyników nadal nie mam zaraz chyba do laboratorium pójdę. Strasznie wszystko długo trwa.
@leeleeth jesteś niesamowita kobieta. Naprawdę cię podziwiam. Musiało być Wam ciężko oddać Mała lecz wiem że zrobiłaś to dla bezpieczeństwa;)
@StorAnia znowu jakąś przeszkodą? A co z droznoscia
? Nie będzie jej teraz wcale? Mimo wszystko trzymam kciuki.
@cheebay wracaj szybko do zdrowia[emoji257]
@auslanderka niedługo testujesz?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj coś dziwne laboratorium wybrałaś[emoji16] . Dzisiaj zrobiłam test bo temp. nie spadła ale biel w oczy kole więc muszę przestać marzyć i przygotować się na odwiedziny @[emoji20]

Hej
@bertha kciuki za test
@mfifi04 długi każą czekać na tą betę trzymam kciuki

U mnie temperatura bez zmian w okolicach 36,20, ale dziewczyny w załączeniu zdjęcie testu owulacyjnego - myślicie że to pozytyw czy jeszcze nie? Dziś 47dc

Załączniki

• _20170425_080705.JPG
    _20170425_080705.JPG
    601,6 KB · Wyświetleń: 73
Kochanie ile w Tobie wiary :) ja jestem w gorącej wodzie kąpana i szybko się poddaję... A domek, to mój niebieski raj :) Ten większy ma być turkusowy ;)
@Dariana dziękuję za wsparcie :( Jestem zła, że tak wszystko pod górkę...
Mam nadzieję, że już niedługo wyczerpiesz limit i szczęście się do Ciebie uśmiechnie! Trzymam mocno kciuki za Ciebie :)

@bertha Super wieści :) gratuluję podwyżki!

@cheebay dużo zdrówka :)

@mama _zuzanki powodzenia w kolejnym cyklu :)

@mfifi04 przesadzają, tyle czasu

Miłego dnia :)

reklama
Ja też miałam tak niski progesteron. Sprawdź na monitoringu czy wogóle masz owulacje. Jeżeli tak i mimo to masz tak niski progesteron to lekarz na pewno Ci coś przepisze na jego podniesienie. Co do prolaktyny to nie wiem. Masz na wynikach zakres normy?? A tak poza tym to powodzenia[emoji110]

Przecież testy nie kłamią. Spokojnie idź spać to jutro szybciej przyjdzie[emoji12]

Czekamy na poranny test[emoji110] [emoji110] [emoji110] . Który to już dzień spóźnienia? Miałaś tak kiedyś?

Super, że wszystko jest ok oby tak dalej[emoji106] . A wiesz ile jest darmowych usg w ciąży w de?[emoji2]
Tu przysługuje 3 USG na cała ciaze. Ale chce mieć co miesiąc na każdej wizycie wiec musze zaplacic 95€.

Do góry