reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No właśnie jakieś cyrki w tym cyklu jak mierzyłam temp. Poczekam i zobaczę. Zanim zaczęłam mierzyć temperaturę owu zawsze 12-14dc i w tym cyklu wszystko by się zgadzało poza temperatura. Testy od 10 i od 18dc pozytywne na owu
@caltha rozkrecila się?? Czy zaczyna dopiero???
Testy owu miałaś pozytywne codziennie od 10 do 18 dc?
Z Twojego wykresu wynika, tak jak dziewczyny piszą, że do @jeszcze trochę[emoji4] . Oby 9 miesięcy.
A skąd wiesz, że wcześniej owu zawsze miałaś w 12-14 dc? Miałaś monitoring? Czy tak Ci się wydawało?

Witam się ponownie w końcu po pracy i z lepszym humorem i ze słoneczkiem[emoji4] .

reklama
no i nadchodzi @... kurde kolejny cykl :(

Witam w klubie [emoji27] u mnie lekkie plamienia juz.. max dwa dni i bedzie..

Dziewczyny, drugi cykl mam plamienia przed @.. to pewnie niski progesteron? Powiedzcie mi jak sobie pomoc? Tylko Luteina ?
Ja stwierdziłam dziś że biorę się za siebie! M pokaże mi jak mam biegać i trochę będziemy truchtać.. najpierw się zdziwił, że po co chce chudnąc jak przecież w ciazy chce byc? Ale uświadomiłam mu, że teraz to ja już powinnam rodzic.. 9 cykl mija wiec na co czekać? Moze kolejne 9 sie nie udawać a ja będę wyglądać coraz gorzej!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie jakieś cyrki w tym cyklu jak mierzyłam temp. Poczekam i zobaczę. Zanim zaczęłam mierzyć temperaturę owu zawsze 12-14dc i w tym cyklu wszystko by się zgadzało poza temperatura. Testy od 10 i od 18dc pozytywne na owu
@caltha rozkrecila się?? Czy zaczyna dopiero???
plamienia ale mam taki humor, że już od 2dni wiem że będzie. A rzadko mam pms

Testy owu miałaś pozytywne codziennie od 10 do 18 dc?
Z Twojego wykresu wynika, tak jak dziewczyny piszą, że do @jeszcze trochę[emoji4] . Oby 9 miesięcy.
A skąd wiesz, że wcześniej owu zawsze miałaś w 12-14 dc? Miałaś monitoring? Czy tak Ci się wydawało?

Witam się ponownie w końcu po pracy i z lepszym humorem i ze słoneczkiem[emoji4] .
Testy pozytywne od 10dc przez chyba 3 dni, nie pamiętam teraz ipozniej od 18 chyba też pozytyw.

Wczesniej wszystkie objawy i dwa razy potwierdzone przez monitor owu 12-14dc
, cykle 26-28 dni zawsze. Chyba te mierzenie temperatury źle na mnie wpłynęło hehe.

Co podzialalo na dobry humor???
To faktycznie chyba ta wredota idzie.

Dziewczyny, drugi cykl mam plamienia przed @.. to pewnie niski progesteron? Powiedzcie mi jak sobie pomoc? Tylko Luteina ?
Ja stwierdziłam dziś że biorę się za siebie! M pokaże mi jak mam biegać i trochę będziemy truchtać.. najpierw się zdziwił, że po co chce chudnąc jak przecież w ciazy chce byc? Ale uświadomiłam mu, że teraz to ja już powinnam rodzic.. 9 cykl mija wiec na co czekać? Moze kolejne 9 sie nie udawać a ja będę wyglądać coraz gorzej!

Basia spokojnie najpierw zbadaj poziom progesteronu potem dopiero sięgaj po leki. Nie bez powodu jest to na receptę. Może i nie zaszkodzi, ale to zawsze ingerencja w układ hormonalny....
Co do ruchu super pomysł, tylko też nie zacznij od razu z grubej rury bo możesz przyblokować sobie owu[emoji16]
Ja powinnam rodzic na koniec marca.... tylko też jakoś przeoczyłam termin[emoji20] [emoji21] .

Przykro....

Dziewczyny widocznie ten rok nie był nam pisany. Trzeba się nastawiać na 2018 też ładny[emoji4] [emoji110] [emoji106] .

Testy pozytywne od 10dc przez chyba 3 dni, nie pamiętam teraz ipozniej od 18 chyba też pozytyw.

Wczesniej wszystkie objawy i dwa razy potwierdzone przez monitor owu 12-14dc
, cykle 26-28 dni zawsze. Chyba te mierzenie temperatury źle na mnie wpłynęło hehe.

Co podzialalo na dobry humor???

To faktycznie chyba ta wredota idzie.
To nie wiem, niech dziewczyny się wypowiedzą z tymi testami podwójnie. Może 2 owu w cyklu?
Może za często myślałaś przez te pomiary i głowa zaszalała? Tyle możliwości ile pomysłów niestety.
Lepszy humor bo już po pracy, bo słońce świeci, bo test owu. Ciut ściemniał, bo bliżej do piątku ( wyjazd do Polski)[emoji6] dużo powodów[emoji106].

No właśnie bo solgar ma 200mg a znalazłam też jakiś który ma 1000mg, czy jest jakas zalecana dawka ile dziennie go brać???
530mg w 1 kapsułce - dwa razy dziennie. Ja kupiłam Swanson i on właśnie ma taką dawkę :)

Bardzo dobre podejście! Poza tym łatwiej jest przejść przez ciążę aktywnie :) później będzie łatwiej wrócić do formy :)

To nie wiem, niech dziewczyny się wypowiedzą z tymi testami podwójnie. Może 2 owu w cyklu?
Może za często myślałaś przez te pomiary i głowa zaszalała? Tyle możliwości ile pomysłów niestety.
Lepszy humor bo już po pracy, bo słońce świeci, bo test owu. Ciut ściemniał, bo bliżej do piątku ( wyjazd do Polski)[emoji6] dużo powodów[emoji106].
Może po prostu w tym cyklu coś się namotało :) owu się przesunęła i tyle - trzeba czekać :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ale się zdenerwowałam... Mały przyszedł do mnie niedawno i ni z tego, ni z owego mówi do mnie, że że go oklamaliśmy, bo zajączek nie istnieje i rodzice kupują słodycze i je chowają i już nam nie uwierzy. Jak go zapytałam kto mu to powiedział, to mówi, że pani w przedszkolu... Nosz kurde, sama mu miałam w tym roku powiedzieć, to one bezczelnie dzieciom coś takiego mówią...przegięcie :/

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ale się zdenerwowałam... Mały przyszedł do mnie niedawno i ni z tego, ni z owego mówi do mnie, że że go oklamaliśmy, bo zajączek nie istnieje i rodzice kupują słodycze i je chowają i już nam nie uwierzy. Jak go zapytałam kto mu to powiedział, to mówi, że pani w przedszkolu... Nosz kurde, sama mu miałam w tym roku powiedzieć, to one bezczelnie dzieciom coś takiego mówią...przegięcie :/

qdkkj44j6bi2vbec.png
Ups... a nie powinny Panie wcześniej uprzedzić rodziców ze będą takie rozmowy z dziećmi prowadzić?

O Mikołaju tez maja zamiar tak brutalnie dzieci uświadomić?

Kompletny brak wyczucia...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ale swinie[emoji35][emoji36]

Moja do dzis w gwiazdora wierzy, a ja jej nie uświadamiam choć ma 10 lat, po co? Sama ogarnie prędzej czy pozniej

Do góry