reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No właśnie jakieś cyrki w tym cyklu jak mierzyłam temp. Poczekam i zobaczę. Zanim zaczęłam mierzyć temperaturę owu zawsze 12-14dc i w tym cyklu wszystko by się zgadzało poza temperatura. Testy od 10 i od 18dc pozytywne na owu
@caltha rozkrecila się?? Czy zaczyna dopiero???
Testy owu miałaś pozytywne codziennie od 10 do 18 dc?
Z Twojego wykresu wynika, tak jak dziewczyny piszą, że do @jeszcze trochę[emoji4] . Oby 9 miesięcy.
A skąd wiesz, że wcześniej owu zawsze miałaś w 12-14 dc? Miałaś monitoring? Czy tak Ci się wydawało?

Witam się ponownie w końcu po pracy i z lepszym humorem i ze słoneczkiem[emoji4] .

reklama
no i nadchodzi @... kurde kolejny cykl :(

Witam w klubie [emoji27] u mnie lekkie plamienia juz.. max dwa dni i bedzie..

Dziewczyny, drugi cykl mam plamienia przed @.. to pewnie niski progesteron? Powiedzcie mi jak sobie pomoc? Tylko Luteina ?
Ja stwierdziłam dziś że biorę się za siebie! M pokaże mi jak mam biegać i trochę będziemy truchtać.. najpierw się zdziwił, że po co chce chudnąc jak przecież w ciazy chce byc? Ale uświadomiłam mu, że teraz to ja już powinnam rodzic.. 9 cykl mija wiec na co czekać? Moze kolejne 9 sie nie udawać a ja będę wyglądać coraz gorzej!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie jakieś cyrki w tym cyklu jak mierzyłam temp. Poczekam i zobaczę. Zanim zaczęłam mierzyć temperaturę owu zawsze 12-14dc i w tym cyklu wszystko by się zgadzało poza temperatura. Testy od 10 i od 18dc pozytywne na owu
@caltha rozkrecila się?? Czy zaczyna dopiero???
plamienia ale mam taki humor, że już od 2dni wiem że będzie. A rzadko mam pms

Testy owu miałaś pozytywne codziennie od 10 do 18 dc?
Z Twojego wykresu wynika, tak jak dziewczyny piszą, że do @jeszcze trochę[emoji4] . Oby 9 miesięcy.
A skąd wiesz, że wcześniej owu zawsze miałaś w 12-14 dc? Miałaś monitoring? Czy tak Ci się wydawało?

Witam się ponownie w końcu po pracy i z lepszym humorem i ze słoneczkiem[emoji4] .
Testy pozytywne od 10dc przez chyba 3 dni, nie pamiętam teraz ipozniej od 18 chyba też pozytyw.

Wczesniej wszystkie objawy i dwa razy potwierdzone przez monitor owu 12-14dc
, cykle 26-28 dni zawsze. Chyba te mierzenie temperatury źle na mnie wpłynęło hehe.

Co podzialalo na dobry humor???
To faktycznie chyba ta wredota idzie.

Dziewczyny, drugi cykl mam plamienia przed @.. to pewnie niski progesteron? Powiedzcie mi jak sobie pomoc? Tylko Luteina ?
Ja stwierdziłam dziś że biorę się za siebie! M pokaże mi jak mam biegać i trochę będziemy truchtać.. najpierw się zdziwił, że po co chce chudnąc jak przecież w ciazy chce byc? Ale uświadomiłam mu, że teraz to ja już powinnam rodzic.. 9 cykl mija wiec na co czekać? Moze kolejne 9 sie nie udawać a ja będę wyglądać coraz gorzej!

Basia spokojnie najpierw zbadaj poziom progesteronu potem dopiero sięgaj po leki. Nie bez powodu jest to na receptę. Może i nie zaszkodzi, ale to zawsze ingerencja w układ hormonalny....
Co do ruchu super pomysł, tylko też nie zacznij od razu z grubej rury bo możesz przyblokować sobie owu[emoji16]
Ja powinnam rodzic na koniec marca.... tylko też jakoś przeoczyłam termin[emoji20] [emoji21] .

Przykro....

Dziewczyny widocznie ten rok nie był nam pisany. Trzeba się nastawiać na 2018 też ładny[emoji4] [emoji110] [emoji106] .

Testy pozytywne od 10dc przez chyba 3 dni, nie pamiętam teraz ipozniej od 18 chyba też pozytyw.

Wczesniej wszystkie objawy i dwa razy potwierdzone przez monitor owu 12-14dc
, cykle 26-28 dni zawsze. Chyba te mierzenie temperatury źle na mnie wpłynęło hehe.

Co podzialalo na dobry humor???

To faktycznie chyba ta wredota idzie.
To nie wiem, niech dziewczyny się wypowiedzą z tymi testami podwójnie. Może 2 owu w cyklu?
Może za często myślałaś przez te pomiary i głowa zaszalała? Tyle możliwości ile pomysłów niestety.
Lepszy humor bo już po pracy, bo słońce świeci, bo test owu. Ciut ściemniał, bo bliżej do piątku ( wyjazd do Polski)[emoji6] dużo powodów[emoji106].

No właśnie bo solgar ma 200mg a znalazłam też jakiś który ma 1000mg, czy jest jakas zalecana dawka ile dziennie go brać???
530mg w 1 kapsułce - dwa razy dziennie. Ja kupiłam Swanson i on właśnie ma taką dawkę :)

Bardzo dobre podejście! Poza tym łatwiej jest przejść przez ciążę aktywnie :) później będzie łatwiej wrócić do formy :)

To nie wiem, niech dziewczyny się wypowiedzą z tymi testami podwójnie. Może 2 owu w cyklu?
Może za często myślałaś przez te pomiary i głowa zaszalała? Tyle możliwości ile pomysłów niestety.
Lepszy humor bo już po pracy, bo słońce świeci, bo test owu. Ciut ściemniał, bo bliżej do piątku ( wyjazd do Polski)[emoji6] dużo powodów[emoji106].
Może po prostu w tym cyklu coś się namotało :) owu się przesunęła i tyle - trzeba czekać :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ale się zdenerwowałam... Mały przyszedł do mnie niedawno i ni z tego, ni z owego mówi do mnie, że że go oklamaliśmy, bo zajączek nie istnieje i rodzice kupują słodycze i je chowają i już nam nie uwierzy. Jak go zapytałam kto mu to powiedział, to mówi, że pani w przedszkolu... Nosz kurde, sama mu miałam w tym roku powiedzieć, to one bezczelnie dzieciom coś takiego mówią...przegięcie :/

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ale się zdenerwowałam... Mały przyszedł do mnie niedawno i ni z tego, ni z owego mówi do mnie, że że go oklamaliśmy, bo zajączek nie istnieje i rodzice kupują słodycze i je chowają i już nam nie uwierzy. Jak go zapytałam kto mu to powiedział, to mówi, że pani w przedszkolu... Nosz kurde, sama mu miałam w tym roku powiedzieć, to one bezczelnie dzieciom coś takiego mówią...przegięcie :/

qdkkj44j6bi2vbec.png
Ups... a nie powinny Panie wcześniej uprzedzić rodziców ze będą takie rozmowy z dziećmi prowadzić?

O Mikołaju tez maja zamiar tak brutalnie dzieci uświadomić?

Kompletny brak wyczucia...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ale swinie[emoji35][emoji36]

Moja do dzis w gwiazdora wierzy, a ja jej nie uświadamiam choć ma 10 lat, po co? Sama ogarnie prędzej czy pozniej

Do góry