reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

piszecie jak szalone, nie nadazam sie uczyc która z Was to która, a zagladam codziennie.
probuje zrozumiec jedna rzecz. czy Duphastoon wywyola owulacje? czy ewentualnie ten pecherzyk potem podtrzyma? okresu po odstawieniu anty nie bylo i jak teraz biore 5 dzien Duphaston to logiczne jest, ze @ przyjdzie dopiero po odstawieniu, ale jak potem w 16-25dc bede go brac to on wywola owu? strasznie mnie to gnebi...

reklama
Jak w czwartek zaczynasz plodne, to szybciutko tu obliczymy że @ najpozniej na przełomie kwietnia/maja ;)
Ale ciiii, kciuki trzymamy i nic nie zapeszamy. :)
Ja tempke tez teraz bede mierzyc tylko az zaobserwuje owu, zebym wiedziala kiedy @ przyjdzie. potem termometr odstawiam.

A do kogo idziesz? na poronieniach sie zna gin?

No wlasnie, ja tego nie lubie - tego odkurzania, sprzatania, mycia podłog... robie jak juz naprawde musze.. a tak to troche sie obijam i M nadrabia, ale potem komentuje, ze jestem beznadziejna gospodyni.. no taka jest prawda, on jest duzo lepsza gospodynia niz ja.. ale nie moze tak byc ze ja leze i pachne, a on zapieprza...
Wiec teraz kluczowe pytanie - czy to sie zmieni wraz z urodzeniem dziecka? :) syndrom wicia gniazda mi sie uruchomi?
Wczesniej Aschlee tez lubilas prace domowe, czy wlasnie wlaczylo ci sie wraz z dzieckiem? Jesli tak, to bylaby dla mnie nadzieja :D
Bo na razie, to moj M martwi sie jak sobie z dzieckiem damy rade, jak ja nic nie robie, i jeszcze on bedzie musial sie moze dzieckiem zajac, bo ja bede sie lenić... w zyciu sie na drugie nie zgodzi jak sie nie wezme do roboty... :( troche mnie to przeraza co sie ze mna stało, bo w rodzinie jestem widziana jako czyscioszek, ale to tylko pozory, bo ja mam motywacje zeby posprzatac jak rodzina przyjezdza w odwiedziny, wiec wtedy jest czysto..
Ja też wcześniej nie sprzątałam, a przy dziecku jednak jest trochę inaczej. Chociaż przez mojego M znienawidziłam sprzątanie, bo ledwo wróci do domu i już mi o sprzątaniu gada, oszaleć idzie...

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ja tez mam troche kg do zrzucenia, ale na razie mimo diety nie leci w dol. chyba zle przestrzegam zasad.
@Bulbasek, Balbinko moja, podrzuc mi swoj jadlospis przykladowy, dorzuce sobie troche bialka do twojej Paleo i bede miala moja Dietę Optymalną... Na razie chyba sie oszukuje, ze odzywiam sie Optymalnie, bo nic nie spada... chyba ze moj organizm stwierdzil, ze moje 68kg to moja waga optymalna.. :/ ale ja tak nie uważam. musi spaść co najmniej 5kg.

piszecie jak szalone, nie nadazam sie uczyc która z Was to która, a zagladam codziennie.
probuje zrozumiec jedna rzecz. czy Duphastoon wywyola owulacje? czy ewentualnie ten pecherzyk potem podtrzyma? okresu po odstawieniu anty nie bylo i jak teraz biore 5 dzien Duphaston to logiczne jest, ze @ przyjdzie dopiero po odstawieniu, ale jak potem w 16-25dc bede go brac to on wywola owu? strasznie mnie to gnebi...
Dupek Ci nie wywoła owu, tylko jak już to podtrzyma pęcherzyk, albo wywoła @

qdkkj44j6bi2vbec.png

Bertha u mnie to po urodzeniu Maluszka sie zmienilo a w zasadzie jeszcze w 9msc ciazy zanim sie urodzila pucowalam wszystko odkurzalam,odswiezalam ueby jak sie urodzi dom,ubranka i posciel byla swiezutka i pachnaca od tego czasu mam jazde bo wczesniej gary w zlewie czy kurz na meblach mi nie przeszkadzal sprzatalam jak ktos mial przyjsc albo w sobote i to mi starczylo.Teraz mnie wkurza jak mam okno upaprane i takim sposobem myje okna co dwa miesiace [emoji23][emoji23][emoji23]

Kurczę, a ja się nie mogę coś zmobilizować do ćwiczeń [emoji853] jakiś czas temu kupiłam nawet rowerek stacjonarny, ale więcej młodszy na nim jeździł niż ja [emoji12] teraz stoi w sypialni i się kurzy. Może go zniosę do salonu i jak tak będzie na mnie patrzył to może w końcu wsiądę [emoji12] a na siłkę to mi nie po drodze. Sama nie chce chodzić, a zajęcia z zumby czy inne odpadają, bo nie umiem rytmu złapać [emoji12] inni jadą z koksem, rączki do góry, to ja rączki w dół, inni w dół, to ja w górę [emoji3] nie umiem skoordynować ruchów [emoji12]
A dietę wykupiłam na vitalii już pół roku temu i starcza mi zapału na tydzień, a potem wracam do złych nawyków [emoji853] Ech, trzeba się wziąć do roboty, bo w lipcu mam weselisko brata, a dupsko mi się w sukienkę nie mieści [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez mam troche kg do zrzucenia, ale na razie mimo diety nie leci w dol. chyba zle przestrzegam zasad.
@Bulbasek, Balbinko moja, podrzuc mi swoj jadlospis przykladowy, dorzuce sobie troche bialka do twojej Paleo i bede miala moja Dietę Optymalną... Na razie chyba sie oszukuje, ze odzywiam sie Optymalnie, bo nic nie spada... chyba ze moj organizm stwierdzil, ze moje 68kg to moja waga optymalna.. :/ ale ja tak nie uważam. musi spaść co najmniej 5kg.
Może masz źle zbilansowaną dietę, albo za dużą ilość kalorii, to nie jest tak, że jeden rodzaj diety działa na każdego, każdy powinien mieć ustalone indywidualnie. Może warto spróbować czegoś innego?

Co wiecej, dupek moze nawet owu zatrzymac. Takze dlatego progesteron tylko po potwierdzonej owu, lub na wywolanie @ jesli cykl bezowulacyjny. po 10 dniach brania progesteronu, @ powinna przyjsc po 2-3 dniach.
Dokładnie :)

Lanvin Teraz waze 57.5 kg a chce zbic do 55 :)
A ile masz wzrostu?? Ja też chciałabym zrzucić do 55-56, teraz mam 60.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry