45 dc i małpy nie widać... I ta pogoda też nie nastraja pozytywnie. Odechciewa się. Jak może się udać przy takich nieregularnych cyklach. Pierwsze trzy po tabsach ok, nawet 37, 34 i 39. A teraz zonk...Się brało 9 lat to teraz mam. Mam 32 lata, do 35 chciałam dwójkę, można sobie chcieć ehh... Chociaż jedno, no ale jak to zrobić...
reklama
Lanvin
Fanka BB :)
A ja lubię mierzyć, mnie to nie stresuje przy moich cyklach akurat lubię wiedzieć kiedy mam owu, łatwiej mi przewidzieć termin @ i tak teraz wiem, że nie będzie 2.05 tylko ok. 23.04Witam się z rana, u mnie pogoda też pochmurna i deszczowa ale trudno
Co do mierzenia temperatury to ja też się na to nie pisze, chyba więcej stresu czy i kiedy była owu
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha, dobre na mojego to wcale w takich kwestiach liczyć nie można...Padłam [emoji23] mój mąż romantyk
Lanvin
Bierz donga, ja mam dłuższe cykle, dwa cykle temu miałam ponad 50 dni, w poprzednim zaczęłam brać donga i trwał 49 dni, teraz biorę drugi cykl i będzie trwał ok 40 dni, liczę na to, że kolejny będzie jeszcze krótszy45 dc i małpy nie widać... I ta pogoda też nie nastraja pozytywnie. Odechciewa się. Jak może się udać przy takich nieregularnych cyklach. Pierwsze trzy po tabsach ok, nawet 37, 34 i 39. A teraz zonk...Się brało 9 lat to teraz mam. Mam 32 lata, do 35 chciałam dwójkę, można sobie chcieć ehh... Chociaż jedno, no ale jak to zrobić...
Flower
Ja pewnie mierzenia bym nie ogarnęła ;-) codziennie o tej samej.porze i o tym pamiętać, przez to nigdy nie brałam tabletek anty bo bałam się że nie ogarnę i zapomnę ;-)
No i jeszcze te wykresy owu dziwne których nie rozumiem :-) :-) :-)
Lanvin
Też myślałam, że nie ogarnę i nie rozumiałam wykresów, a teraz nie mam problemu ja i tak wstaje codziennie o tej samej porze, a w weekend mały budzi się 6 30-7, więc akurat jak muszę zmierzyć tempJa pewnie mierzenia bym nie ogarnęła ;-) codziennie o tej samej.porze i o tym pamiętać, przez to nigdy nie brałam tabletek anty bo bałam się że nie ogarnę i zapomnę ;-)
Jak mam brać donga jak nie wiem kiedy owu?Bierz donga, ja mam dłuższe cykle, dwa cykle temu miałam ponad 50 dni, w poprzednim zaczęłam brać donga i trwał 49 dni, teraz biorę drugi cykl i będzie trwał ok 40 dni, liczę na to, że kolejny będzie jeszcze krótszy
Lanvin
No ja biorę, żeby uregulować cykl? A do tego mierze temperaturę, żeby wiedzieć kiedy owu. Zaczynasz brać od 4dc jak już mocno nie krwawisz i kończysz ok. 2 dni po owu, ale mierzysz temp, żeby wiedzieć kiedy była tyleJak mam brać donga jak nie wiem kiedy owu?
Ja wstaje o różnych godzinach, mierzenie temp odpada. Ale dziękuję.No ja biorę, żeby uregulować cykl? A do tego mierze temperaturę, żeby wiedzieć kiedy owu. Zaczynasz brać od 4dc jak już mocno nie krwawisz i kończysz ok. 2 dni po owu, ale mierzysz temp, żeby wiedzieć kiedy była tyle
Lanvin
To nie pomogęJa wstaje o różnych godzinach, mierzenie temp odpada. Ale dziękuję.
reklama
caltha
myślę, że ten "spór" to kwestia bycia w tym momencie na innym etapie życia. Ty rozważasz- i dobrze, bo dziecko to nie zabawka i widzimisię dziś a jutro się okaże. My tu w większości mamy ten etap za sobą, wiemy że dziecka chcemy i że to odpowiedni moment. Problem w tym, że wiele z nas czeka już długo, już długo jest gotowa a moment nie nadchodzi. Myślę, że dlatego taka była reakcja.Tak tylko wiesz.. Zanim czlowiek sie zdecyduje musi sie upewnic we wszystkim i we wszystkich sferach zycia Wedlug mnie to ze pytam to zaden blad wrecz przeciwnie bo co innego jakbym miala miec to wszystko gdzies i pozniej byla wielce zdziwiona rzeczywistoscia, ktora mnie spotka
Jedyne co musisz wiedzieć to, że niczego nie zaplanujesz, bo nie da się niczego przewidzieć. Ja swojego P poznałam na studiach, mieszkaliśmy osobno. Po studiach widywaliśmy się w weekendy- taka jego praca. Ślub i dalej taki układ. Od razu zdecydowaliśmy się na dziecko, bo pewnie przyjdzie na nie czekać. A tu bach- 1 raz i ciąża. Niestety zakończona w 10tc. Od razu udało się znowu. Miało być pięknych 9mcy, a był stres o każdy dzień i on dalej tylko w weekendy. Na patologii leżałam sama, zawiozła mnie koleżanka. On dostał cudem dzień wolnego na cc. I wrócił do pracy. Poród miesiąc przed terminem, dziecko w inkubatorze, a ja sama. Odebrała nas koleżanka. Przyjechał na weekend i praca. A ja sama z wcześniakiem, za małym na ten tc i ściągająca pokarm. W nocy spałam po 1h, karmienie, ściąganie, sen, karmienie... W międzyczasie sama lekarze, rehabilitacje itd.
Codziennie w domu jest od pół roku (córka ma 2.5). Staramy się od 1.5 roku o drugie z marnym skutkiem- 3poronienia- każde jak był w delegacji.
Dlatego pogadajcie razem o dziecku. Bo co jak on straci pracę, a Ty będziesz bez? A co jak urodzi się Wam bardzo niepełnosprawne dziecko- czy on się nie wycofa (wielu ojców tak robi), i jeśli chcesz jechać tam i urodzić to myślę, że najlepiej już z nauczonym językiem (studiujesz filologię? jaką?)