reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Spark gwiazdeczko czy jeśli mój drugi pomiar był o 6 a zwykle mierzę o 4 to coś powinnam odjąć? Kombinuję z tym moim wykresem...;)
To może ja napiszę. Każda godzina opóźnienia odejmujesz 0,1 od wyniku temperatury. każda godzina wcześniej dodajesz 0,1[emoji4]

@1985natalia2 ciekawa jestem czy byłaś już u gina i czy pytałaś go może o ten wynik tsh czy za duży czy jednak ok?

reklama
To może ja napiszę. Każda godzina opóźnienia odejmujesz 0,1 od wyniku temperatury. każda godzina wcześniej dodajesz 0,1[emoji4]

@1985natalia2 ciekawa jestem czy byłaś już u gina i czy pytałaś go może o ten wynik tsh czy za duży czy jednak ok?

Byłam kochana i jeszcze głupszą wyszlam niz poszłam. Do Tsh zarzutów zero ale co do fsh to jeden lekarz twierdzi że jestem młódka i wszystko jest ok a jeżeli nadal źle się czuje to mam zaliczyć neurologa a drugi lekarz twierdzi że wynik 13 w siódmym dniu cyklu nie świadczy o owulacji ale o jakiejś patologii bojest zbyt wysoki jak na ten etap..tak więc ile ludzi tyle opinii ehh

Hahahha, Twój młody też niezły [emoji3]

Prolaktyne badalam, miałam 17 ng/ml w 3 dc, norma jest do 25, więc wszystko ok. W poprzednim cyklu owu była późno, ale normalnie i temperatura ładnie rosła.

@Paraplu, Twój nieźle zasadził....też by mi było mega przykro jakby M tak powiedział, kazałabym mu od razu zawrócić.

qdkkj44j6bi2vbec.png
Lanvin to może coś się zasialo

Witajcie Kobitki :) U mnie dziś 21dc, 4 cs. Jest to mój pierwszy cykl ze wspomagaczami (CLO i Duphaston). Rano robiłam badania - progresteron i prolaktyna. Właśnie odebrałam wyniki. Pomożecie, bo nie wiem co mam myśleć o progresteronie poza normą?

Progesteron Progesteron 18,5 ng/ml
- faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml

Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
Badanie wykonano testem firmy Abbott, metodą immunochemiczną CMIA, na aparacie Architect
Prolaktyna 535,54 mIU/l 108,78 - 557,13 N
Progesteron jak po owulacji

Witajcie Kobitki :) U mnie dziś 21dc, 4 cs. Jest to mój pierwszy cykl ze wspomagaczami (CLO i Duphaston). Rano robiłam badania - progresteron i prolaktyna. Właśnie odebrałam wyniki. Pomożecie, bo nie wiem co mam myśleć o progresteronie poza normą?

Ciąża:
Badanie wykonano testem firmy Abbott, metodą immunochemiczną CMIA, na aparacie Architect
Jak nie ciąża to ci bromergon da na zbicie prolaktyny wysoka ale w normie,ja bym wzięła

Byłam kochana i jeszcze głupszą wyszlam niz poszłam. Do Tsh zarzutów zero ale co do fsh to jeden lekarz twierdzi że jestem młódka i wszystko jest ok a jeżeli nadal źle się czuje to mam zaliczyć neurologa a drugi lekarz twierdzi że wynik 13 w siódmym dniu cyklu nie świadczy o owulacji ale o jakiejś patologii bojest zbyt wysoki jak na ten etap..tak więc ile ludzi tyle opinii ehh
Aha dzięki czyli tak jak mówiłaś wcześniej z tym tsh. A co do fsh to nie mam pojęcia.... wiem tylko, że stosunek lh/fsh powinien być najlepiej 1....
Dziękuję Kochana :*
Nie wiem czy to coś zmienia...
Zobacz załącznik 802190
Nowy
Zobacz załącznik 802191
Stary
No widać różnicę od razu[emoji4] . Chyba Docia ma rację, owu raczej była. Masz niski progesteron a dupek jej nie podnosi, ale skok widać i temperatura się utrzymuje wyżej więc trzymamy kciuki[emoji110] [emoji110] [emoji110] .
A odczucia jakieś owulacyjne miewasz? Pasują do wykresu? Może załóż konto na ovufriend i przepisz temperatury. Tm lepiej widać skoki na wykresie;)

Hej dziewczynki.

Bede w domku to Was nadrobie bo piszecie jak szalone [emoji14]

Wczoraj K sprawil mi duza przykrosc i pol dnia sie do niego nie odzywalam. Zepsul niedziele a byla piekna pogoda, pojechalismy do Haarlemu na lody ale nie dotarlismy przez jego glupie gadanie. Powiedzial, ze czemu sie ladnie nie ubralam i ze wygladam jak wygladam (w sensie, ze zle). Okropnie sie poczulam. Doskonale wie, ze nie mam wiosennych ciuchow. Czekam az pojedziemy do Polski bo mi zwyczajnie szkoda w Holandii kupowac ciuchy bo za ta sama cene w Polsce mam duzo lepsze jakosciowo. I jeszcze sie obrazil, ze ja sie obrazilam! Kuzwa inne laski szastaja kasa, kupuja ciuchy na lewo i prawo a ja staram sie zaoszczedzic to takie tekst dostalam :(

I dzisiaj ciezkie temat na terapii, kompletnie mnie wyzbyl sil. I taki flak jestem.

A co do atrakcji to jakie polecacie oprocz ZOO i parkow rozrywki gdzie sa zwierzeta bo do takich miejsc po prostu nie chadzam?
Mam ochote cos pozwiedzac w Polsce jak bedziemy po Swietach :)

U mnie 26dc, nadal mokro w gaciach [emoji848] a tak to zadnych objawow. So Im waiting for my monkey ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Głowa do góry! Weź go następnym razem na zakupy, wybierz coś ekstra i niech sam zapłaci! Może się następnym razem zastanowi jak mu wytłumaczysz jakie masz do tego podejście i doceni że jesteś oszczędna!

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wracamy z poradni Andrologii i Endokrynologii Płodności. Nic nie pisałam bo nie chciałam zapeszać. Byliśmy u Pani Profesor Hilczer. Super kobieta. D dostał skierowanie na badania hormonalne i ma się odchudzać ;) już to widzę :(
Ze względu na mój posiew i e coli musi też wykonać posiew nasienia i test MAR. Nie musimy wykonywać tych najdroższych badań u niego, bo wg Pani Profesor to u mnie prawdopodobnie tkwi problem. Powinnam powtórzyć Amh na początku cyklu, ponieważ poprzednio było pod koniec , a tak nie powinno się badać. Czekamy na moje hsg, robimy badania i wracamy do Pani Profesor... oczywiście zaleca monitorowanie owulacji. Mam nadal prowadzić pomiar tempki. Głowa mnie rozbolała od nadmiaru informacji :(
Ciągle słyszę z tyłu głowy, że to już kjoniec, że za późno, że pora się poddać...
Ale Pani profesor tego nie powiedziała? [emoji4]

reklama

Ciąża:
Ja idę jutro na prolaktynę, wiesz w ogóle po co to badanie? [emoji16] pytam bo sama nie wiem...

Do góry