reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wrzucę wam cos co ukradłam na fb a co [emoji12]
835e7d30b4004ffc497fbc55b5863a23.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hahahhahaha [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

reklama
Dziewczyny oby te mokrosci cos zwiastowaly:D

A Ty pracujesz Marc w przedszkolu? Ale państwowym?
Ja bylam w przedszkolu osobą "dochodzaca" więc teraz moje koleżanki z obu grup ciągną nadgodziny. Dyrekcja miala zatrudnić kogos, ale po dłuższym zastanowienia stwierdzila, ze na trzy miesiące nie oplaca sie jej.

Dla Nas prywatne ..dla rodziców tak jakby państwowe.

Czesc Dziewczyny! Sa jakies staraczki ktore przeniosly starania na 2018? Moge dolaczyc?
Mam 31 lat.mam 5-letniego synka, ktory urodzil sie w 31tc.
Miesiac temu odstawilam Madinette, na wizycie kontrolnej wyszla infekcja i dostalam Gynalgin. Pierwszy miesiac spisalam z zalozenia na straty. Anty bralam 3 lata, w miedzyczasie mialam ktotkie przerwy i okres zawsze pojawial sie ksiazkowo po 28 dniach, teraz bylo tylkoktwawienie z odstawienia. Prawidlowo Okres powinnam dostac 30.03 ale nie przyszedl. Bol bolal jak zawsze na okres i bylam przekonana ze bedzie. Bolalo 4 dni i przeszlo a okresu brak. Az sie nakrecilam na ciaze, bo mialam objawy jak za poerwszym razem, ale dzis zrobilam bete i jest praktycznie 0. Rozczarowanie bylo, ale teraz bardziej martwi mnie brak @. Zawssze w przerwach anty bylo ok, a teraz jak sa starania to nie ma. Niby czytalam ze jest to powszechne po odstawieniu ale mam taki charakter ze jak cos chce to juz i bardzo sie zafiksowalam na ta ciaze. W czwartek ide do gina na badania krwi przed ciaza i pogadac o tym braku @.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Witaj :-) pewnie trzeba będzie wywołać @ tak już bywa. Wiesz pewnie teraz ciśnienie na staranka, plus infekcja i ten tego no jak by to powiedzieć po trzydziestce nie jedno potrafi zdziwić w cyklu :cool2: nie jesteś sama ja mam 33 lata i też w cyklach jak w karuzeli :-)

uciekam do lozka bo zaraz moje wariatki beda w telewizji leciec , maz bedzie stal i komentowal ze znowu glupawki ogladam ale z pokoju nie wyjdzie :p

Co to za wariatki?[emoji848]
Ja lubie wtorki, oglądam agenta gwiazdy i wojewódzkiego zaraz po.

StorAniu, ja chyba nie pomogę, nie chce w ciemno doradzać.

W ogole to dziendobry wam i miłego dnia[emoji254][emoji254][emoji254]

Ojojojooooj Szparki ciężka ta twoja teściowa. A twoj tak daje się jej wyreczac??

@M2b też jestem tego samego zdania.

Szparki przybij piątkę! Moja taka sama, i gdyby drzwi jej uchylić to wlazłaby i majtki mu do pracy szykowała [emoji15][emoji15][emoji15]
Najpierw rzuca się do pomocy a potem miele jęzorem jaka to ja niegospodarna jestem bo musiała prasowanie synkowi zrobić (kazałam swojemu DWIE koszule wyprasować [emoji6]) także ten [emoji41]

Szparki przybij piątkę! Moja taka sama, i gdyby drzwi jej uchylić to wlazłaby i majtki mu do pracy szykowała [emoji15][emoji15][emoji15]
Najpierw rzuca się do pomocy a potem miele jęzorem jaka to ja niegospodarna jestem bo musiała prasowanie synkowi zrobić (kazałam swojemu DWIE koszule wyprasować [emoji6]) także ten [emoji41]

Widzisz za to u mnie ciągle słyszę: moja teściowa to uważała, że kobieta ma się dziećmi zajmować i w domu wszystko robić jak Kopciuszek, nawet żarówki wkręcić i inne, a mąż tylko do pracy. Ja taka nie jestem, ja tak T nie wychowuje, nie mówię mu tak, niech wie, że też ma obowiązki.

Taa nie mówi mu tego, za to wszystko za niego robi! Jak mieszkaliśmy we dwójkę to go nauczyłam, że jaa też pracuje i ma mi w domu pomagać, a teraz mi teściowa znów wszystko psuje :o [emoji14]

Storka ja podtrzymuje żebyś poczekala do 21dnia, czasem jest późno, a jak nie to potem bierz! Ale zrobisz jak uważasz

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co ja zebrałam opiernicz że nie wzięłam dupka od 16 dc tylko od 18, bo czekałam na pozytywny test owu. Ale ja mam tylko 10 mg zapisane raz dziennie nie pamiętam ile Ty masz brać. Ogólnie moja ginekolog powiedziała mi przez telefon (a jest młoda, miła i takie tam) żebym nie świrowała i jej zaufała bo jak nie chcę mieć dalej rozbieganych cykli 21-107 dni to mam jej słuchać a nie cudować i doczekam się schematu 28-32 dni. Ale testy owu mogę robić do woli i dopisywać do kalendarzyka :-)

reklama
Czesc Dziewczyny! Sa jakies staraczki ktore przeniosly starania na 2018? Moge dolaczyc?
Mam 31 lat.mam 5-letniego synka, ktory urodzil sie w 31tc.
Miesiac temu odstawilam Madinette, na wizycie kontrolnej wyszla infekcja i dostalam Gynalgin. Pierwszy miesiac spisalam z zalozenia na straty. Anty bralam 3 lata, w miedzyczasie mialam ktotkie przerwy i okres zawsze pojawial sie ksiazkowo po 28 dniach, teraz bylo tylkoktwawienie z odstawienia. Prawidlowo Okres powinnam dostac 30.03 ale nie przyszedl. Bol bolal jak zawsze na okres i bylam przekonana ze bedzie. Bolalo 4 dni i przeszlo a okresu brak. Az sie nakrecilam na ciaze, bo mialam objawy jak za poerwszym razem, ale dzis zrobilam bete i jest praktycznie 0. Rozczarowanie bylo, ale teraz bardziej martwi mnie brak @. Zawssze w przerwach anty bylo ok, a teraz jak sa starania to nie ma. Niby czytalam ze jest to powszechne po odstawieniu ale mam taki charakter ze jak cos chce to juz i bardzo sie zafiksowalam na ta ciaze. W czwartek ide do gina na badania krwi przed ciaza i pogadac o tym braku @.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Witaj :) dla pocieszenia - organizm potrzebuje czasu, żeby dojść do siebie po tabletkach. Ja odstawiłam anty w październiku i od października leci mi dopiero 4 cykl, mam cykle po ok. 50 dni :) także nie spinaj się, bo może być to efekt odstawienia i musisz przeczekać. Rób testy owu i mierz temperaturę, jeśli chcesz mieć pewność kiedy masz owu, będzie Ci łatwiej :) no i warto iść do gina na kontrolę :) powodzenia!

Cholera! Zmolestuj jutro listonosza [emoji23]

@Spark o takie mamuśki są najgorsze... Ja mam znowu w drugą stronę... Jak jeszcze nie mieszkałam z B to miał obowiązki w domu. Potrafił nawet spotkanie przełożyć bo łazienkę musiał umyć, a teraz to sobie chyba odbija. Nosz kutfa niczego się doprosic nie mogę! Groźba, prośba, flirtowaniem [emoji1] a jak słyszę "spokojnie, zrobię to" przez tydzień, to mam ochotę mendzie oczy wydrapac... Moja teściowa trzyma na sZczęście moja stronę i twierdzi że skiepściła wychowanie. [emoji23] i wie że potrafi dużo rzeczy w domu zrobić, nawet pod remont, ale nic na niego nie działa... A ja raptus i chcę wszystko na już [emoji1]

@oczekiwanie @M2b popieram! Ja z moją matula potrafię wytrzymać max 4 dni, potem to przestaje się robić rodzinnie i zabawnie [emoji1]

Witam nową staraczke! Przepraszam, ale nie chcę cytować tak długiego postu a ni cholery nie potrafię napisać twojego nicku, wybacz [emoji23]
Weź, mam podobnie...Jak słyszę "zaraz to zrobię", to dostaje ku*wy. Także @Spark nie dziwię Ci się, że się denerwujesz, bo mija teściowa robi podobnie. Ona chce pomóc i nie widzi tego, że wyręcza synów :) powtarza, że gdzieś popełniła błąd w wychowaniu, ale jak może, to robi wiele rzeczy za synów jak przyjeżdżamy, także ten...

Ah dziewczyny rozwala mnie to czekanie na @ bo zawsze jest jak w zagarku ....

Pokaż wykres :)

[emoji23][emoji23]tu I w maju jak dopierdzieli w gorach to jest wesolo. Pare lat temu wracalam z californii pod koniec maja, juz mialam opony zmienione oczywiscie a tu mi highwaya zamkneli bo taki storm byl ze tiry sie przewracaly, zakopywaly, blokowaly wszystkie pasy. Od kilku lat wprowadzili traction law- czyli np dzis na autostrade Bez zimowych opon albo 4WD nie wolno wjezdzac.

Uwielbiam Twój styl pisania, jak włączasz angielskie słówka do zdania [emoji3]

Widzisz za to u mnie ciągle słyszę: moja teściowa to uważała, że kobieta ma się dziećmi zajmować i w domu wszystko robić jak Kopciuszek, nawet żarówki wkręcić i inne, a mąż tylko do pracy. Ja taka nie jestem, ja tak T nie wychowuje, nie mówię mu tak, niech wie, że też ma obowiązki.

Taa nie mówi mu tego, za to wszystko za niego robi! Jak mieszkaliśmy we dwójkę to go nauczyłam, że jaa też pracuje i ma mi w domu pomagać, a teraz mi teściowa znów wszystko psuje :o [emoji14]

Storka ja podtrzymuje żebyś poczekala do 21dnia, czasem jest późno, a jak nie to potem bierz! Ale zrobisz jak uważasz

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakieś plany, żeby się wyprowadzić, coś?

A co z tą babka od mieszkania, które wynajmowaliscie??

@gabrika kochanie, jak się czujesz? [emoji8]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry