reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

So... nic takiego niby, ale no po prostu... poklocilam się zz moim bo zaczął trzaskac drzwiami itd. Bo coś z samochodem nie tak... i że już nikomu nie pomoże bo dzwonił do szwagra i on może mu pomóc DOPIERO jutroo. Powiedziałam, że szwagier wraca wieczoremm i nie rzuci dla niego wszystkiegoo, niech go zrozumie... na co teściowa z rykiem, że jasne, że szwagier ma czas tylko do swojej rodzinki, że swojemu ojcu jak się autto popsulo to na drugi dzień już jechał naprawiać, że jej miał sznury zrobić to nie zrobił jeszcze, że coś tam coś tam...

To powiedziałam, że jak ma tylko czas to pomaga (po czym oczywiście nagle telefon że jednak dzisiaj tą część podrzuci, yeah :D ). W każdym razie wq się bo jak tylko coś do zrobienia to szwagier ma zrobić! Jej synuś (mój facet) nic! Jak z jajkiem... jak mu kanapek nie zrobiłam do pracy "bo nie" bo też zmęczona jeestem a on w tym czasie gra! To było " daj syneczku, mamusia Ci zrobi jak Lena nie chce" no fuck!!!! A on jest bez rąk czy jak ja.się pytam?! Okno chciałam umyć to nie bo w ciąży ona mi nie pozwoli, no to T. Mówi, że umyje : "nie synku, Ty nie, zostaw ! Mama umyje" a potem gada po ludziach, że sama wszystko robić musi i 4 okna umyć. Jezu, bo T. Umrze jak coś zrobi...wrrr

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ojojojooooj Szparki ciężka ta twoja teściowa. A twoj tak daje się jej wyreczac??

@M2b też jestem tego samego zdania.

reklama
@Flower na wizycie kontrolnej jak najbardziej dobrze jest sprawdzić stan podwozia, zawsze dobrze jest wiedzieć że wszystko gra i tylko czeka na ciążę. Oprócz cytologii dobrze jest zrobić badania z krwi przed ciążą - toxo, różyczka, anty hbs, cytomegalia - resztę już seriami zlecają w ciąży :-) kwas foliowy bierzesz więc bardzo dobrze i reszta powinna pójść jak po maśle :-)

dzieki wielkie, juz przynajmniej wiem jak zagadac, jakos dawno to wszystko bylo :)

Ojojojooooj Szparki ciężka ta twoja teściowa. A twoj tak daje się jej wyreczac??

@M2b też jestem tego samego zdania.
Właśnie ostatnio jak akcja z kanapkami i powiedziałam: a przepraszam, zapomniałam, że T. Nie maa rąk...
To się wzburzyl na Nią, że sam sobie zrobi bo nie jest dzieckiem...
A tak naprawdę o tym, że non stop kogoś o pomoc prosi w czymś tylko nie Jego to się wkurzył :)
So... nic takiego niby, ale no po prostu... poklocilam się zz moim bo zaczął trzaskac drzwiami itd. Bo coś z samochodem nie tak... i że już nikomu nie pomoże bo dzwonił do szwagra i on może mu pomóc DOPIERO jutroo. Powiedziałam, że szwagier wraca wieczoremm i nie rzuci dla niego wszystkiegoo, niech go zrozumie... na co teściowa z rykiem, że jasne, że szwagier ma czas tylko do swojej rodzinki, że swojemu ojcu jak się autto popsulo to na drugi dzień już jechał naprawiać, że jej miał sznury zrobić to nie zrobił jeszcze, że coś tam coś tam...

To powiedziałam, że jak ma tylko czas to pomaga (po czym oczywiście nagle telefon że jednak dzisiaj tą część podrzuci, yeah :D ). W każdym razie wq się bo jak tylko coś do zrobienia to szwagier ma zrobić! Jej synuś (mój facet) nic! Jak z jajkiem... jak mu kanapek nie zrobiłam do pracy "bo nie" bo też zmęczona jeestem a on w tym czasie gra! To było " daj syneczku, mamusia Ci zrobi jak Lena nie chce" no fuck!!!! A on jest bez rąk czy jak ja.się pytam?! Okno chciałam umyć to nie bo w ciąży ona mi nie pozwoli, no to T. Mówi, że umyje : "nie synku, Ty nie, zostaw ! Mama umyje" a potem gada po ludziach, że sama wszystko robić musi i 4 okna umyć. Jezu, bo T. Umrze jak coś zrobi...wrrr

Dlatego ja się trzymam z dala od mieszkania z kimkolwiek [emoji4] wolę już za granicą całe życie mieszkać niż z tesciowa (lub kimkolwiek kto nie jest moim mężem lub dzieckiem).

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam nadzieję jeszcze chwilę :) do tej pory było ok, ale z dzieckiem NO WAY!!!!

Czesc Dziewczyny! Sa jakies staraczki ktore przeniosly starania na 2018? Moge dolaczyc?
Mam 31 lat.mam 5-letniego synka, ktory urodzil sie w 31tc.
Miesiac temu odstawilam Madinette, na wizycie kontrolnej wyszla infekcja i dostalam Gynalgin. Pierwszy miesiac spisalam z zalozenia na straty. Anty bralam 3 lata, w miedzyczasie mialam ktotkie przerwy i okres zawsze pojawial sie ksiazkowo po 28 dniach, teraz bylo tylkoktwawienie z odstawienia. Prawidlowo Okres powinnam dostac 30.03 ale nie przyszedl. Bol bolal jak zawsze na okres i bylam przekonana ze bedzie. Bolalo 4 dni i przeszlo a okresu brak. Az sie nakrecilam na ciaze, bo mialam objawy jak za poerwszym razem, ale dzis zrobilam bete i jest praktycznie 0. Rozczarowanie bylo, ale teraz bardziej martwi mnie brak @. Zawssze w przerwach anty bylo ok, a teraz jak sa starania to nie ma. Niby czytalam ze jest to powszechne po odstawieniu ale mam taki charakter ze jak cos chce to juz i bardzo sie zafiksowalam na ta ciaze. W czwartek ide do gina na badania krwi przed ciaza i pogadac o tym braku @.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!

Czesc Dziewczyny! Sa jakies staraczki ktore przeniosly starania na 2018? Moge dolaczyc?
Mam 31 lat.mam 5-letniego synka, ktory urodzil sie w 31tc.
Miesiac temu odstawilam Madinette, na wizycie kontrolnej wyszla infekcja i dostalam Gynalgin. Pierwszy miesiac spisalam z zalozenia na straty. Anty bralam 3 lata, w miedzyczasie mialam ktotkie przerwy i okres zawsze pojawial sie ksiazkowo po 28 dniach, teraz bylo tylkoktwawienie z odstawienia. Prawidlowo Okres powinnam dostac 30.03 ale nie przyszedl. Bol bolal jak zawsze na okres i bylam przekonana ze bedzie. Bolalo 4 dni i przeszlo a okresu brak. Az sie nakrecilam na ciaze, bo mialam objawy jak za poerwszym razem, ale dzis zrobilam bete i jest praktycznie 0. Rozczarowanie bylo, ale teraz bardziej martwi mnie brak @. Zawssze w przerwach anty bylo ok, a teraz jak sa starania to nie ma. Niby czytalam ze jest to powszechne po odstawieniu ale mam taki charakter ze jak cos chce to juz i bardzo sie zafiksowalam na ta ciaze. W czwartek ide do gina na badania krwi przed ciaza i pogadac o tym braku @.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Do gina idź kochana on sprawdzi czemu okresu nie ma. Może po lekach się przesunął [emoji6]
I oczywiście witaj w naszym gronie [emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde nie mam z kim hehe :p. Nigdy nie miałam cyklu dłuższego niż 30 dni , od października 26-28 dni. @ zawsze 14 dni po owu. Mam jeszcze dwa testy , zobaczymy co wyjdzie.
Cholera! Zmolestuj jutro listonosza [emoji23]

@Spark o takie mamuśki są najgorsze... Ja mam znowu w drugą stronę... Jak jeszcze nie mieszkałam z B to miał obowiązki w domu. Potrafił nawet spotkanie przełożyć bo łazienkę musiał umyć, a teraz to sobie chyba odbija. Nosz kutfa niczego się doprosic nie mogę! Groźba, prośba, flirtowaniem [emoji1] a jak słyszę "spokojnie, zrobię to" przez tydzień, to mam ochotę mendzie oczy wydrapac... Moja teściowa trzyma na sZczęście moja stronę i twierdzi że skiepściła wychowanie. [emoji23] i wie że potrafi dużo rzeczy w domu zrobić, nawet pod remont, ale nic na niego nie działa... A ja raptus i chcę wszystko na już [emoji1]

@oczekiwanie @M2b popieram! Ja z moją matula potrafię wytrzymać max 4 dni, potem to przestaje się robić rodzinnie i zabawnie [emoji1]

Witam nową staraczke! Przepraszam, ale nie chcę cytować tak długiego postu a ni cholery nie potrafię napisać twojego nicku, wybacz [emoji23]

reklama
Do góry