reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Widzisz...to nigdy nie wiadomo jak to z tymi plemnikami, bo każdy mówi co innego, takie info podaje ovufriend :) ale ma to sens, bo zobacz...Jak kochasz się co 3-4 dni, to plemników jest więcej, bo zdążą się namnozyc, jak co dwa dni, będzie ich mniej - analogicznie, ale w podwójnej dawce i może zwiększyć to szanse :) taka dedukcja.

A co do brzucha...na zdjęciu z 27 tygodnia rozstępów jeszcze nie ma. Ono było robione pod koniec lipca, za to jakieś 3 tygodnie później wyszedł mi pierwszy rozstęp, byłam załamana, ale to było nic. Bo nagle wyskoczył mi brzuch i mam cały brzuch w rozstepach i żadne kremy nie pomogły.... Także widzisz :(

Kurcze, ale to też trzeba zwracać uwagę na różne czynniki. Każdy jest inny i każdy ma temperaturę bazową na innym poziomie, u mnie plasuje się ok 36,5, u @Agatusia1 z tego co pamiętam jest ok 0,2 niżej, jak skoczy do góry to u mnie rośnie do 37, a u niej będzie 36,7-8 także to różnie może być. Ogólnie w fazie lutealnej temperatura będzie wyższa, ale uważam, że nie ma co się nakręcac, że w 13 dpo jest wysoka, bo rano może być wysoka, a wieczorem przyjdzie @. Temperatura może wskazywać ciążę, jeśli np. utrzymuje się wysoko po terminie @, a @ nie ma, więc nie ma się co zrażać, trzeba działać!!

qdkkj44j6bi2vbec.png

Masz rację, działać trzeba, bo w końcu musi się udać [emoji2]
A co do temperatur, to czasem laski mają góry, doliny i się udaje, więc to zależy tak jak mówisz też od pracy, stylu życia... Eh, szkoda że zajście w ciąże nie jest prostsze [emoji12] mój kumpel zawsze mówił trzy sekundy-trójka dzieci [emoji12] jak widać nie jest to takie proste

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
zobaczę czy się rozkręci bo na razie na wierzch nic nie leci i jest żywo jasno czerwona i w środku ale tez nie dużo, bolały mnie jajniki, teraz nie bola

Żartujesz chyba?!.. który to dzień cyklu? Co do jajników to pytałam bo mnie od kilku cykli pobolewają i to zaraz po owu.. nie wiem czym to jest związane.. może piciem Inofolicu..
Kurczę.. szkoda Noo.. taka fajna temperatura.. wszystko idealnie i widzisz ehh
Widzisz...to nigdy nie wiadomo jak to z tymi plemnikami, bo każdy mówi co innego, takie info podaje ovufriend :) ale ma to sens, bo zobacz...Jak kochasz się co 3-4 dni, to plemników jest więcej, bo zdążą się namnozyc, jak co dwa dni, będzie ich mniej - analogicznie, ale w podwójnej dawce i może zwiększyć to szanse :) taka dedukcja.

A co do brzucha...na zdjęciu z 27 tygodnia rozstępów jeszcze nie ma. Ono było robione pod koniec lipca, za to jakieś 3 tygodnie później wyszedł mi pierwszy rozstęp, byłam załamana, ale to było nic. Bo nagle wyskoczył mi brzuch i mam cały brzuch w rozstepach i żadne kremy nie pomogły.... Także widzisz :(

Kurcze, ale to też trzeba zwracać uwagę na różne czynniki. Każdy jest inny i każdy ma temperaturę bazową na innym poziomie, u mnie plasuje się ok 36,5, u @Agatusia1 z tego co pamiętam jest ok 0,2 niżej, jak skoczy do góry to u mnie rośnie do 37, a u niej będzie 36,7-8 także to różnie może być. Ogólnie w fazie lutealnej temperatura będzie wyższa, ale uważam, że nie ma co się nakręcac, że w 13 dpo jest wysoka, bo rano może być wysoka, a wieczorem przyjdzie @. Temperatura może wskazywać ciążę, jeśli np. utrzymuje się wysoko po terminie @, a @ nie ma, więc nie ma się co zrażać, trzeba działać!!

qdkkj44j6bi2vbec.png

No tak! To ja w tym miesiącu będę testem tego stwierdzenia bo u nas starania tylko 8 dc a potem 12 i 13 wiec było 4 dni przerwy [emoji12] ale z drugiej strony to był taki spontan bez moich wspomagaczy wiec nie wiem..
O rozstępach to nawet mi nie mów.. mam cały brzuch w paski [emoji26]

Patrzcie na co natknęłam się na DOZ, przeglądająć oferte przed, podczas i po ciąży :)

Link do: Accu Sperm, test płodności dla mężczyzn określający stężenie plemników, 1 szt. - Portal Dbam o Zdrowie.

Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :)

Nie warto ich kupować , ja kupiłam mojemu M jak sie staraliśmy o córcię i wyszło mu ze jest niepłodny ... straszny stres przechodził [emoji20]

Wróciłam usg, myślałam że zwariuję z głodu, ale jak tylko wyszłam z gabinetu wyciągnełam wałówkę z torby ;-)
Mam kurczelek małą lipę z tymi kamieniami, w sierpniu była to mała rodzinka kamyczków a dziś to już normalnie la familia :szok:
Za tydzień mam zaklepane już łóżko na chirurgii - no po prostu rewelacja :realmad:

Załączniki

• 20170404_134516_HDR-1.jpg
    20170404_134516_HDR-1.jpg
    571,3 KB · Wyświetleń: 112
  • 20170404_134600_HDR-1.jpg
    20170404_134600_HDR-1.jpg
    602,2 KB · Wyświetleń: 100
Wróciłam usg, myślałam że zwariuję z głodu, ale jak tylko wyszłam z gabinetu wyciągnełam wałówkę z torby ;-)
Mam kurczelek małą lipę z tymi kamieniami, w sierpniu była to mała rodzinka kamyczków a dziś to już normalnie la familia :szok:
Za tydzień mam zaklepane już łóżko na chirurgii - no po prostu rewelacja :realmad:
O kurde... masakra... ile tego, brr

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Basia no widzisz... w sumie to sama nie wiem czy to @ wyciągnęłam (*sorry) na palcu ze środka na wkładce nic nie ma i jest bardzo jasna a jajniki przestały bolec

reklama
Do góry